Espoon kaupunki - Esbo stad

Luonnon valo - Susanna Alavan voimakuvia lähiluonnosta

Jaa

Susanna Alavan valokuvanäyttely kertoo rakkaudesta lähiluontoon. Siitä, miten luonnonvalo ja valokuvaus antavat voimaa, iloa, toivoa ja rauhaa elämän tuodessa haasteita. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 30.11.2022 -22.1.2023.

”Kameran objektiivin avulla sukellan omaan taikamaailmaani. Saatan intoutua tutkimaan, miten pieni vihreä lehtiverho luo suojaisen turvapaikan”, kertoo Alava kuvaamisestaan. Sattumalla on iso rooli Alavan kuvien synnyssä, ja hän on huomannut kuvaamiseen liittyvän vahvoja tunnekokemuksia.

Alavalla todettiin krooninen syöpäsairaus vuonna 2006. Retkeily ja luontokuvaus ovat tuoneet voimaa ja sisältöä hänen elämäänsä. ”Kaikki eivät parane syövästä, mutta sen kanssa voi elää kohtuullisen hyvää elämää”, toteaa Alava.

Lähiluonnon pieniä ihmeitä eli lähi- ja makrokuvia Alava on kuvannut paitsi luonnossa myös kotikutoisessa ministudiossaan. Tunnelmallisia maisemia hän on tallentanut päällekkäisvalotusta ja liikautustekniikkaa hyväksi käyttäen. Alavan tapa kuvata on kokeilevaa ja hän pyrkii oppimaan koko ajan uutta.

Digivalokuvausta Alava on harrastanut ja opiskellut reilut kymmenen vuotta. Valokuvataiteilija Hanna Råstin ohjaamassa Oma valokuvaprojektini -ryhmässä hän on ollut mukana kolme vuotta. Ryhmästä Alava kokee saaneensa tukea ja ohjausta valokuvaukselliseen ilmaisuunsa.

Alavan kuvat ovat menestyneet Vuoden Luontokuva -kilpailussa, jossa toinen sija tuli kuvalla ”Maaginen valo” vuonna 2020. Yleisö valitsi kuvan myös suosikkikuvakseen. Lisäksi Alavan kuvat ovat saavuttaneet kolme semifinaalipaikkaa samassa vuosittain järjestettävässä Suomen luontoa esittelevässä luontovalokuvauskilpailussa.

Villa Elfvikin luontotalo (Elfvikintie 4) on avoinna ma-pe klo 9–15, sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 10–16. Luontotalo on suljettu joulunpyhinä 24.-26.12.2022. Café Elfvik palvelee sunnuntaisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina. Luontotaloon ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Susanna Alava, puh. 041 433 5101, susanna.alava@gmail.com

Villa Elfvikin luontotalo, puh. 043 826 5253, villaelfvik@espoo.fi

Kuvat

Lataa
Hetki. Susanna Alava.  Alkuperäinen rajaamaton kuva.
Hetki. Susanna Alava. Alkuperäinen rajaamaton kuva.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Villa Elfvikin luontotalo kuuluu Espoon ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen ympäristönsuojelun palvelualueeseen.

Ympäristönsuojelun palvelualue edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonymparistonsuojelu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Professor Rebecca Piekkari selected as Espoo Ambassador 20222.12.2022 15:18:25 EET | Press release

Espoo has a new congress ambassador after a two-year break since Professor Rebecca Piekkari from the Aalto University School of Business was selected as the Espoo Ambassador 2022. As Espoo Ambassador, Professor Piekkari will represent Espoo's scientific excellence when travelling around the world and encourage Espoo scientists to participate in academic organisations and congresses. Professor Piekkari is the 12th Espoo Ambassador.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme