ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry

Luottamuksen rakentaminen ja ylläpitäminen on viestintäammattilaisen tärkein tehtävä Pohjoismaissa

Jaa

Yhteispohjoismainen verkosto The Nordic Alliance for Communication & Management (NORA) on julkaissut yhteistyössä European Communication Monitorin (ECM) kanssa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toteutetun viestintäalan kyselytutkimuksen tulokset. Viestintäalan ECM-tutkimuksia on tehty 2007 alkaen eri puolilla maailmaa, mutta ensimmäistä kertaa sellainen ilmestyy Pohjoismaista.

Nordic Communications Report 2021 -raportti julkistettiin 8.9.2021 yhteispohjoismaisessa tapahtumassa, jonka organisaattorit ovat ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry sekä sen sisarliitot Ruotsissa (Sveriges Kommunikatörer), Tanskassa (K1) ja Norjassa (Kommunikasjonsforeningen).

– Tutkimus tuo esiin viestintäalan kehittämisen mahdollisuuksia ja haasteita Pohjoismaissa, kertoo BI Norwegian Business Schoolin yritysviestinnän professori Alexander Buhmann.

Raportin tärkeimmät sisällöt

Tutkimus tuo esiin viestintäalan trendejä, ammattilaisten muuttuvia rooleja, videokonferenssien erilaisia käyttötapoja sekä viestintäammattilaisten palkkarakenteita. Tärkeimmät löydökset liittyvät digitalisaatioon ja liiketoimintastrategiaan:

- Luottamuksen odotetaan hallitsevan viestinnän ammattilaisten agendaa tulevinakin vuosina. Lähes 40 prosenttia 457 vastaajasta nimesi luottamuksen rakentamisen ja ylläpitämisen tärkeimmäksi tehtäväkseen.

- Pohjoismaiden viestintäammattilaiset käyttävät vähenevissä määrin aikaa johtamiseen, ja ovat muuhun Eurooppaan verrattuna epävarmempia omasta pätevyydestään johtaa.

- Viestintäammattilaiset kokevat erityisesti bisnesstrategian ja viestinnän yhdistämisen tulevaisuuden haasteekseen.

- Pohjoismaista poiketen muiden Euroopan maiden viestintäammattilaiset näkevät viestintäprosessien digitalisoimisen sekä digitaalisen infrastruktuurin rakentamisen tärkeimpinä teemoina.

ECM:n johtava tutkija, professori Ansgar Zerfass kertoo, että hänen mielestään muu Eurooppa näkee Pohjoismaat roolimalleina, erityisesti sisäisen viestinnän alueella.

– Pohjoismaisilla viestintäammattilaisilla on vahva strateginen ajattelutapa. He keskittyvät yhdistämään viestintää bisnesstrategiaan, ohjaamaan johtoa ja kollegoitaan viestinnällisissä ongelmissa, Zerfass sanoo.

Kyselytutkimukseen vastasi 457 vastaajaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Suomesta vastaajia oli 105. Tuloksiin voi tutustua täällä:https://www.bi.edu/globalassets/forskning/nora/nora---the-nordic-communications-report-2021.pdf

Yhteyshenkilöt

ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin
puh. 09 135 7775

BI Norwegian Business Schoolin yritysviestinnän professori
Alexander Buhmann
puh. +47 464 101 82

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry
ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry
Kasarmikatu 23 A 5, 2. krs.
00130 HELSINKI

+358 (0)9 135 7775http://www.procom.fi

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry on viestinnän ammattilaisten järjestö, joka toimii jäsentensä osaamisen kehittäjänä, yhteistyöfoorumina ja alan vaikuttajana. Jäseninä on lähes 2 700 viestinnän parissa työskentelevää ammattilaista – tiedottajia, viestintäpäälliköitä, viestintäjohtajia, viestintäalan yrittäjiä, konsultteja ja opiskelijoita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry

Kutsu medialle: Vastuullinen viestintä – kirjan julkistamistilaisuus 8.6.20214.6.2021 08:31:41 EEST | Kutsu

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n julkaisemassa viestintätutkimusta popularisoivassa ProComma Academic -kirjasarjassa on ilmestynyt vuoden 2021 teos teemalla Vastuullinen viestintä. Kirja julkistetaan Vastuullisuuden aamupäivä -webinaarissa 8.6.2021 kello 9–11. Vastuullisuusviestinnän nykytilasta ja tulevaisuudesta ovat keskustelemassa kirjan kirjoittajat, organisaatioviestinnän apulaisprofessori Kirsi Eräranta, tutkijatohtori Visa Penttilä, vastuullisuusviestinnän tutkija Meri Frig, tutkijatohtori Niina Uusitalo sekä vastuullisuusviestinnän tutkijatohtori Laura Olkkonen.

Kia Haring Global Alliancen hallitukseen Pohjoismaiden viestintäjärjestöjen mandaatilla4.5.2021 12:19:36 EEST | Tiedote

Maailmanlaajuinen viestintäjärjestöjen kattojärjestö Global Alliance for Public Relations and Communication Management (GA) on valinnut hallitukseensa TietoEVRYn viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Kia Haringin. Hän edustaa GA:ssa sekä ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:tä, jonka hallituksen jäsen hän on, sekä Norjan (Kommunikasjonsforeningen) ja Ruotsin (Sveriges Kommunikatörer) sisarliittoja. Kyseessä on globaali järjestö, johon kuuluu yli 300 000 viestintäammattilaista noin 120 maasta.

Poikkeusaika on nostanut viestinnän arvostusta yhteiskunnassa – viestintäammattilaiset antavat hyvän arvosanan hallituksen koronaviestinnälle22.4.2021 08:45:50 EEST | Tiedote

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry toteutti jäsenten ja keskeisten sidosryhmiensä parissa Luottamus ja maine -tutkimuksen helmi-maaliskuussa 2021. Samalla kysyttiin viestijöiden näkemyksiä koronakriisin vaikutuksista yhteiskunnalliseen viestintään ja viestintätyöhön organisaatioissa. Viestintäammattilaiset ovat varsin tyytyväisiä Suomen hallituksen ja viranomaisten viestintään koronakriisin aikana. Peräti 73 % viestijöistä kokee, että Suomen hallitus on onnistunut koronakriisin aikaisessa viestinnässä erittäin tai melko hyvin. Viranomaisviestinnän onnistumista hyväksi tai melko hyväksi arvioi 66 % viestijöistä. Viestintä tulee näkyväksi kriiseissä Jopa 85 % kyselyyn vastanneista viestijöistä on täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että viestinnän painoarvo omassa organisaatiossa on lisääntynyt koronakriisin aikana. – Viestinnän arvo tulee näkyväksi poikkeustilassa, ProComin toimitusjohtaja, FT Elina Melgin toteaa. Kriisit pakottavat organisaatioita, poliittisia toimijoita ja vir

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme