MPD

”Luottamus on avain automaatiossa” – Ekosysteemit ovat ytimessä Beckhoffille ja Suomen suurimmalle teollisuustapahtumalle MPD:lle

Jaa

Tampereen TähtiAreenalla on jo täysi tohina päällä, kun Suomen teollisuusvaikuttajat kokoontuvat MPD:n päätapahtumaa edeltäviin seminaareihin ja keskusteluihin. ”Verkostot ovat avainasemassa menestykseen, ja luottamus on verkostoissa välttämätöntä. Siksi luottamus on avain automaatiossakin”, tiivistää Mikko Uuskoski, MPD:n strategisen kumppanin Beckhoff Automationin toimitusjohtaja. Ekosysteemitalous on huomenna virallisesti käynnistyvän Suomen suurimman teollisuustapahtuman MPD:n pääteema.

MPD:n strategisen kumppanin Beckhoff Automationin toimitusjohtaja Mikko Uuskosken mukaan luottamus on avainroolissa automaatioalalla.
MPD:n strategisen kumppanin Beckhoff Automationin toimitusjohtaja Mikko Uuskosken mukaan luottamus on avainroolissa automaatioalalla.

Lehdistötiedote 4.6.2019

Teollisia, taloudellisia ja tutkimukseen keskittyneitä ekosysteemejä on mitä erilaisimpia niin tavoitteiltaan kuin laajuudeltaankin. Beckhoff Automationin toimitusjohtajalle Mikko Uuskoskelle teollinen ekosysteemi on kaiken perusta, sillä onnistunut lopputulos edellyttää monen kumppanin saumatonta keskinäistä yhteistyötä ja luottamusta.

”Automaatioalalla toiminta on yhä enemmän sidoksissa laajamittaiseen verkostoon. On tärkeää hakeutua verkostoihin, joissa on luottamuskykyä ja aitoa avoimuutta sekä järjestelmien että toimintatapojen osalta. Tällöin voi turvallisesti perustaa omaa liiketoimintaansa osaksi tätä yhteisöä. Kun on kysymys pitkäjänteisesti johdetusta ja vakavaraisesta yrityksestä, on helpompi sopia syvempiä ja kriittisempiä yhteistyömuotoja”, luonnehtii vakaassa kasvuvauhdissa Beckhoffia luotsaava Uuskoski.

Innovaatioista lisäarvoa ekosysteemeihin

Automaation ja teollisuuden suuret trendit kuten IoT ja Industry 4.0 mahdollistavat kokonaisten toimintaprosessien muuttamisen. Jos näiden trendien mahdollisuuksia koko yrityksen toiminnan kehittämiselle ei käydä huolella läpi, on vaara jäädä jälkeen.

”Automaation merkitys ja mahdollisuudet ymmärretään jo varsin hyvin. Se ei kuitenkaan vielä tarkoita, että edes pieni osa mahdollisuuksista olisi hyödynnetty. Automaatiota siivittävistä tuote- ja ohjelmistoinnovaatioista voidaan saada erilaisiin ekosysteemeihin todellista lisäarvoa. Kun innovaatiot osataan integroida monipuolisesti, voidaan luoda uusia järjestelmiä, menetelmiä ja moderneja liiketoimintamalleja. Jos tätä mahdollisuutta ei hyödynnetä voi kilpailija tai kokonaan uudentyyppinen toimija murentaa olemassa olevan liiketoiminnan”, toteaa Uuskoski.  

Beckhoff on itse tuonut markkinoille vuosien mittaan lukuisia innovaatioita kuten PC-pohjainen ohjaus, modulaarinen IO-järjestelmä, EtherCAT-kenttäväylä ja xPlanar-levitoiva kappaleenkäsittelyjärjestelmä. Uuskosken mukaan nykyaikaisesti johdettu perheyritys on hedelmällinen pohja disruptiivisille innovaatioille sekä aktiivisille että innovatiivisille toimintatavoille.

”Yrittävää asennetta suosiva ja kannustava ilmapiiri on lähtökohta innovatiiviselle työyhteisölle. Olennaista on yhteisön jäsenten kunnioitus ja vahva luottamus. Kun palikat ovat kohdillaan niin asiantuntijuus näkyy toiminnassa eikä muutosta pelätä, vaan nähdään se mahdollisuutena”, kuvaa Uuskoski menestyvän tiimin peruselementtejä.

Olennaisia ovat myös globaalit perusfaktat

”Väestö kasvaa koko ajan, ja ennen muuta keskiluokan myötä myös globaali kulutus. Globaalit resurssit sen sijaan eivät kasva. Vain automaation avulla voidaan vastata tähän haasteeseen. Siksi on selvää, että automaatioalalla toimivien yritysten merkitys kasvaa vielä entisestään”, maalaa Uuskoski yhä laajenevia markkinoita. Tuhatpäinen MPD-yleisö on Beckhoffille siksi myös kasvun mahdollisuus.

Lisätiedot:

Mikko Uuskoski, toimitusjohtaja, Beckhoff Automation Oy, 040 5493 233, m.uuskoski@beckhoff.fi

Avainsanat

Kuvat

MPD:n strategisen kumppanin Beckhoff Automationin toimitusjohtaja Mikko Uuskosken mukaan luottamus on avainroolissa automaatioalalla.
MPD:n strategisen kumppanin Beckhoff Automationin toimitusjohtaja Mikko Uuskosken mukaan luottamus on avainroolissa automaatioalalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

MPD
MPD
info@mpdays.com


http://www.mpdays.com

Manufacturing Performance Days (MPD) on kansainvälinen huipputason B2B-tapahtuma, joka kokoaa yhteen liki tuhat digitaalisen ja valmistavan teollisuuden vaikuttajaa Suomesta ja ulkomailta. MPD 2019 järjestetään 4.-6.6.2019 Tähtiareenalla Tampereella.

Manufacturing Performance Days (MPD) is an international top level B2B summit bringing together nearly thousand influencers of manufacturing and digitalizing industry from Finland and abroad. MPD 2019 is organized on June 4-6 2019 at Tähtiareena in Tampere, Finland.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MPD

‘Pain, passion…’ – Finland’s largest industry event MPD defined four routes to success and announced that a new MPIDEA competition will be held in 20217.6.2019 14:23:26 EEST | Press release

Top industry leaders and economists pondered and outlined the different routes companies can take to achieve change and success. KONE’s Jussi Herlin, Etla’s Aki Kangasharju, Ponsse’s Juho Nummela, Siemens’s Michael May as well as Orgalim’s Tomas Hedenborg found four essential factors: Pain, passion, healthy paranoia and policies which encourage risk-taking.

”Tuska, intohimo…” - Suomen suurin teollisuustapahtuma MPD määritti neljä reittiä menestykseen ja julkisti uuden MPIDEA-kilpailun 20217.6.2019 08:30:16 EEST | Tiedote

Teollisuuden ja talouden huippujohtajat pohtivat ja määrittivät yritysten reittejä muutokseen ja menestykseen. KONEen Jussi Herlin, Etlan Aki Kangasharju, Ponssen Juho Nummela, Siemensin Michael May sekä Orgalimin Tomas Hedenborg löysivät neljä keskeistä tekijää: Tuska, intohimo, terve paranoia ja riskinottoon kannustava politiikka.

”Euroopan on oltava yhtenäinen, Saksakaan ei pärjää yksin” – Globaali taistelu teknologiaherruudesta nostaa teollisuuspolitiikan EU-politiikan keskiöön6.6.2019 13:14:44 EEST | Tiedote

Euroopan tärkein teollisuus ajaa voimakkaasti yhtenäistä Eurooppa. ”Teollisuuspolitiikka on tullut takaisin. Kansainvälinen valtataistelu Yhdysvaltain ja Kiinan välillä on asettanut Euroopan asemaan, jossa toimivat vain vahvat yhtenäiset ratkaisut. Tämä nostaa teollisuuspolitiikan EU:n ytimeen ja tehtävää on paljon”, painottaa Malte Logan, EU:n teknologiateollisuuden eurooppalaisen kattojärjestön Orgalimin pääsihteeri. Lohan puhui tänään Suomen tärkeimmässä teollisuustapahtumassa MPD:ssä Tampereella.

‘Europe needs to be united, even Germany can’t cope alone’ – The global struggle for technology supremacy lifts industrial policy to the core of the EU6.6.2019 13:11:41 EEST | Press release

Europe’s most important industry strongly pursues a united Europe. ‘Industrial policy is back. The international power struggle by the US and China has put also Europe in a position, where only strong united answers can work. This lifts also industrial policy to the core of the EU and there’s much to be done’, states Malte Lohan, Director General of Orgalim, the representative of Europe’s technology industries at EU level. Lohan spoke today at MPD, the largest and most important industry event in Finland, held in Tampere.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme