Thales DIS Finland Oy

Luottotoimittaja Thales toteuttaa uudet suomalaiset passit ja henkilökortit

Jaa
Poliisihallitus julkisti helmikuun lopulla virallisesti uudet suomalaiset matkustusasiakirjat ja henkilökortit, joissa on uusimmat turvaominaisuudet ja biometriset ratkaisut henkilöllisyyspetosten ja -väärennösten torjumiseksi. Uudet asiakirjat otettiin käyttöön 13. maaliskuuta. Uudet biometriset passit, henkilökortit sekä oleskelu- ja oleskelulupakortit toimittaa Thales.
Uudet suomalaiset passit ja henkilökortit otettiin käyttöön 13.3.2023. Kuva: Poliisihallitus
Uudet suomalaiset passit ja henkilökortit otettiin käyttöön 13.3.2023. Kuva: Poliisihallitus

Poliisihallitus valitsi jälleen Thalesin sähköisten turvallisten asiakirjojen toimittajaksi. Viisivuotinen sopimus Sopimus kattaa Suomen passien, henkilökorttien, oleskelukorttien ja oleskelulupakorttien suunnittelun, valmistuksen ja yksilöinnin sekä tarkistettujen asiakirjojen turvallisen toimituksen. 

Lisäksi sopimus sisältää monia Poliisihallitusta tukevia palveluita, kuten väliaikaisen passin yksilöinnin, asiakirjojen varastoinnin, laskutuksen, raportoinnin ja palvelun seurannan. Sopimusta voidaan jatkaa kahdesti yhdeksi tai kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Tämä oli toinen kerta, kun Thales solmi sopimuksen Suomen passeista, henkilökorteista ja oleskeluluvista. Konsernilla on pitkä historia ja asiantuntemus erittäin turvallisten matkustusasiakirjojen ja henkilötodistusten tuottamisesta ja toimittamisesta yli 150 maahan. Thales on edistänyt suomalaisten asiakirjojen turvallisuutta vuodesta 1999, jolloin se kehitti suomalaisesta henkilöllisyystodistuksesta maailman ensimmäisen sähköisen polykarbonaattihenkilökortin.

Asiakirjojen turvallisuus perustuu korttien fyysisiin ominaisuuksiin, jotka ovat jo erittäin tehokkaita petoksia vastaan. Niissä on myös uusia väärentämisen estäviä ominaisuuksia sekä kokonaan uudistettu ulkoasu. Passin polykarbonaattitietosivun ja henkilökortin turvatekijät on suunniteltu täysin uusiksi ja päivitetty entistäkin suojatummiksi uudella Translucent-polykarbonaattirakenteella. Myös henkilökorttien valokuvan entistä suurempi koko ja passin paperisivun värikuva helpottavat todentamista. Sekä passien että henkilökorttien uutena ominaisuutena on 2D-viivakoodi, joka helpottaa koneellista tunnistamista ja lukemista.

Uusissa asiakirjoissa on hyödynnetty myös uusimpia tietoturvainnovaatioita. Tähän liittyy erityinen mahdollisuus päivittää asiakirjojen tietoturvaohjelmistoja osana Thalesin sitoutumista kyberturvallisuuteen.

Toimitus loppukäyttäjille säilyy ennallaan, ja toimitukset tapahtuvat pääosin jakelijan toimipisteisiin ympäri Suomea. Lupa-asiakirjojen jakelun hoitaa uusi toimija ja Thalesin alihankkija. Toimitusten palvelutarjonta kuitenkin laajenee, sillä passien lisäksi henkilökortit voidaan hankkia pika- tai express-toimituksella. Lisäksi express-toimitusten palveluverkosto kattaa aiempaa laajemman alueen.

"Suomen viranomaiset ovat tehneet yhteistyötä Thalesin kanssa vuosikymmeniä ja odotamme innolla jatkoa yhteistyölle. Tämän uudistuksen näkyvin tulos on passien ja henkilökorttien uusi ilme, jonka kuva-aiheena on Saaristomeri edustamassa suomalaista maisemaa", Poliisihallituksen lupahallintopäällikkö Hanna Piipponen kertoo.

”Olemme erittäin ylpeitä Suomen Thalesille osoittamasta luottamuksesta, jonka ansiosta  voimme edelleen toimittaa näitä maailmanluokan henkilötodistuksia suomalaisille. Thales on pitkälle erikoistunut digitaaliseen identiteettiin ja turvallisuuteen, ja meillä on laaja kokemus passien ja muiden henkilötodistusten toimittamisesta sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti”, sanoo Thales DIS:n Suomen toimitusjohtaja Tommi Nordberg.

Korttien tarjoaminen asiakkaille pidennetyllä elinkaarella on osa Thalesin sitoutumista kestävään kehitykseen. ​Thales tukee myös kestäviä projekteja maailmanlaajuisesti kompensoimalla kaikkien matkustamis- ja henkilöllisyysratkaisujensa hiilipäästöjä.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Poliisihallituksen video Suomen uusista passeista ja henkilökorteista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Uudet suomalaiset passit ja henkilökortit otettiin käyttöön 13.3.2023. Kuva: Poliisihallitus
Uudet suomalaiset passit ja henkilökortit otettiin käyttöön 13.3.2023. Kuva: Poliisihallitus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Thales DIS Finland Oy
Thales DIS Finland Oy
Myllynkivenkuja 4
01621 VANTAA

09 89411http://www.thalesgroup.com

Thales (Euronext Paris: HO) on globaali teknologiajohtaja kolmella alalla: puolustus ja turvallisuus, ilmailu ja avaruus sekä digitaalinen identiteetti ja turvallisuus. Se kehittää tuotteita ja ratkaisuja, jotka auttavat tekemään maailmasta turvallisemman, vihreämmän ja inklusiivisemman.

Konserni investoi lähes 4 miljardia euroa vuodessa tutkimukseen ja kehitykseen, erityisesti avainalueille, kuten kvanttiteknologiaan, Edge-laskentaan, 6G:hen ja kyberturvallisuuteen. Thalesilla on 77 000 työntekijää 68 maassa. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli 17,6 miljardia euroa.

Suomessa Thalesilla on yli 400 työntekijää ja kaksi toimipistettä. Yhtiö tarjoaa Suomessa palveluja ilmailun, tietoliikenteen, liikenteen, digiturvallisuuden ja tunnistautumisen sekä puolustusteollisuuden alalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Thales DIS Finland Oy

Kyberkonfliktissa käänne Ukrainasta koko Eurooppaan29.3.2023 10:08:17 EEST | Tiedote

Ukrainan konfliktiin liittyvissä kyberhyökkäyksissä tapahtui merkittävä käänne vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä. Venäjän ja Ukrainan kybersodankäynnistä siirryttiin selvästi Euroopan laajuiseen korkean intensiteetin hybridi-kybersotaan. Kyberhyökkäykset kohdistuvat erityisesti Puolaan, Baltian maihin ja Pohjoismaihin. Yhä useammin ne keskittyvät kriittiseen kansalliseen infrastruktuuriin, esimerkiksi ilmailuun, energiasektoriin, terveydenhuoltoon, pankkeihin ja julkisiin palveluihin.

Luottamus hybridityön turvallisuushaasteiden ratkaisemiseen lisääntyy21.9.2022 12:47:58 EEST | Tiedote

• 84 prosenttia IT-ammattilaisista luottaa ainakin jossain määrin, että organisaation järjestelmät mahdollistavat turvallisen ja helpon etätyön. Vuotta aiemmin sama lukema oli 56 prosenttia. • Etätyön riskeistä hyvin huolestuneiden IT-ammattilaisten määrä on vähentynyt 31 prosenttiin aiemmasta 39 prosentista. • Monivaiheisen todennuksen käyttö sisäisesti yleistyy, mutta huomattava osa yrityksistä ei silti hyödynnä sitä.

Uusi SAP-tokenisointiratkaisu auttaa suojaamaan arkaluonteisia tietoja pilvessä30.5.2022 08:55:37 EEST | Tiedote

● Thalesin SAP-sertifioitu tokenisointiratkaisu mahdollistaa datan kattavan suojauksen lukuisissa SAP-sovelluksissa. ● CipherTrust-tokenisointi ratkaisee merkittäviä pilveen siirtymisessä syntyviä tietoturvahaasteita suojaamalla tiedot käyttöoikeuksien hallinnan avulla ● Thalesin CipherTrust Tokenization -ratkaisu on saanut SAP-sertifioinnin ”Co-Innovated with SAP” -ohjelmassa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme