Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lyckoenkäten mäter hur lyckliga Vasaborna är

Dela

Enligt FN:s lyckorapport är Finland igen världens lyckligaste land och Vasa har satt som sitt mål att vara världens lyckligaste stad i världens lyckligaste land. Invånarnas lycka undersöks i en årligen återkommande undersökning, som stadens aktörer gör tillsammans med professor emeritus i psykologi Markku Ojanen.

Resultaten av de lyckoenkäter som gjorts i Vasa under tidigare år har överraskat genom att de varit så positiva. Trots det exceptionella coronaläget har det tal som mäter Vasabornas lycka varit på en bra nivå och senaste år hade talet till och med stigit från föregående år. År 2021 var Vasabornas tal för lycka 74, då det mättes på skalan 0–100. Senaste år svarade allt som allt 1081 Vasabor på lyckoenkäten.


Enkäten ger staden värdefull information för utvecklandet av servicen


Den service som staden producerar har en viktig roll i främjandet av stadsbornas lycka, eftersom stadens kärnuppgift är stadsbornas välfärd. Ett omfattande kulturutbud, motionstjänster, naturstigar och utbildning är konkreta exempel på service som inverkar på hur lyckliga invånarna är.


– Vårt mål är att producera sådan service som kontinuerligt ökar invånarnas välbefinnande och lycka. Utifrån enkäten förra året hade Vasabornas uppskattning av staden och många av stadens serviceformer förbättrats och vi har strävat efter en kontinuerlig förbättring också i år, berättar stadsdirektör Tomas Häyry.


Av de konkreta utvecklingsprojekten lyfter han fram Metvikens rekreationsområde, vars mångsidiga service får utnyttjas fritt av alla Vasabor.

Länk till enkäten


Länk till 2021 års undersökning


Bakgrund och uppgifter om undersökningen:
Undersökningen görs som en webbenkät öppen för alla 9-30.11.2022 på finska, svenska och engelska. Undersökningen genomförs som en enkät på nätet, vilket innebär att det inte är frågan om ett slumpvis valt sampel. Enkäten kan besvaras också genom att man fyller i en pappersblankett, som kan fås bl.a. på Medborgarinfon, samservicestället i Lillkyro, Integrationsservicen och servicestället för vuxensocialarbete (Österbottens välfärdssamkommuns service).
Analysen av enkäten görs av professor emeritus Markku Ojanen som undersöker känslan av lycka

Nyckelord

Kontakter

Mera information

Kommunikationschef
Leena Forsén
leena.forsen@vaasa.fi
040 635 0762

Välfärdsdirektör
Virve Flinkkilä
virve.flinkkila@vaasa.fi
040 512 8830

Ansvarig välfärdssakkunnig
Seija Nyqvist
seija.nyqvist@vaasa.fi
040 717 3005

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum