Y-Säätiö

M2-Kotien kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentaminen Ranta-Tampellaan alkaa 

Jaa

Näsijärven rannalla sijaitsevalle historialliselle ranta-alueelle rakennetaan M2-Kotien ARA-vuokratalo. Yhdeksänkerroksisen talon asunnoista on näkymät Näsijärvelle tai aluetta halkovalle kanavalle. Talon rakennustyöt alkavat joulukuussa, valmista tulee keväällä 2023. Kohteen pääurakoitsijana toimii Skanska.

M2-Kotien  asuintaloa ryhdytään rakentamaan joulukuussa Ranta-Tampellan kanava-alueelle. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto Q'Ark.
M2-Kotien asuintaloa ryhdytään rakentamaan joulukuussa Ranta-Tampellan kanava-alueelle. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto Q'Ark.

M2-Kotien asuintaloa ryhdytään rakentamaan joulukuussa Ranta-Tampellan kanava-alueelle. Kiinteistö tulee vesistöjen äärelle, Näsijärven rannan ja aluetta halkovan kanavan väliin osoitteeseen Ranta-Tampellankatu 10.  

Vuokra-asunnot rakennuttava M2-Kodit on osa yhteiskunnallista Y-Säätiö-konsernia. Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja. 

Kohteen pääurakoitsijana toimii Skanska, jonka vetämässä konsortiossa M2-Kodit on mukana. Skanska on toteuttanut samaan korttelipihaan jo yhden vapaarahoitteisen asunto-osakeyhtiön ja toinen on käynnistymässä. Tampereen kaupunki haki korttelin konseptikilpailuvaiheessa monipuolisia asumisen rahoitusratkaisuja. 

”Olemme tosi iloisia, että Tampereen mittakaavassa kalliille asuinalueelle toivottiin myös kohtuuhintaista vuokra-asumista. Näin syntyy aidosti monimuotoisia ja kestäviä asuinalueita”, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo. 

Tonttia tavoitteli useampi toimija ennen M2-Koteja. ”Mukaantulomme mahdollisti hyvin toiminut yhteistyö Tampereen kaupungin ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn kanssa”, Kampman sanoo.  

”Tämä upea kanavanvarsikortteli on ollut teknisesti ja taloudellisesti haasteellinen toteutuskohde, mutta upean yhteistyön kautta saimme M2-Kotien kanssa mahdollistettua hankkeen syntymisen”, Skanskan projektikehityksen yksikönjohtaja Toni Tuomola toteaa. 

Asunnot tullaan vuokraamaan niitä eniten tarvitseville 

M2-Kotien yhdeksänkerroksiseen asuintaloon tulee 62 asuntoa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, jotka ovat kooltaan 30–72,5 neliötä. Uudet vuokrakodit valmistuvat keväällä 2023. 

”Vaikka rakennutamme aina kasvukeskuksiin hyvien yhteyksien äärelle, tämä on silti meille ainutlaatuinen kohde. Asukkaamme pääsevät tulevaisuudessa nauttimaan todella uniikista asuinympäristöstä”, Pekka Kampman kuvaa.  

Tampellan vanhalla tehdasalueella sijaitseva Ranta-Tampellan asuinalue sijaitsee kävelymatkan päässä Tampereen keskustan palveluista. Kävelyetäisyydellä on myös Särkänniemen huvipuisto. Tampellan alueen suunnittelu aloitettiin jo 90-luvulla. Järvenrantaan päästiin toteuttamaan uutta asuinaluetta, kun liikenne siirrettiin Rantaväylän tunneliin. 

M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat aina ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi talon valmistuttua asukasvalinnoissa tullaan noudattamaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja. Käytännössä tämä tarkoittaa, että asunnot vuokrataan niitä eniten tarvitseville.  

Yhteyshenkilöt

Pekka Kampman, rakennuttamisjohtaja, Y-Säätiö 
pekka.kampman@ysaatio.fi 
puh. 020 7020 211 

Toni Tuomola, yksikönjohtaja, Skanska, asuntoprojektikehitys 
toni.tuomola@skanska.fi  
puh. 040 754 3045

Kuvat

M2-Kotien  asuintaloa ryhdytään rakentamaan joulukuussa Ranta-Tampellan kanava-alueelle. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto Q'Ark.
M2-Kotien asuintaloa ryhdytään rakentamaan joulukuussa Ranta-Tampellan kanava-alueelle. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto Q'Ark.
Lataa
Korttelipiha toimii asukkaiden yhteisenä olohuoneena. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto Q'Ark.
Korttelipiha toimii asukkaiden yhteisenä olohuoneena. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto Q'Ark.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Y-Säätiö
Y-Säätiö
Pitkänsillanranta 3 A, 8. krs / PL 322
00531 HELSINKI

09 7742 5540, palveluaika arkisin klo 9–15https://ysaatio.fi

Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja asunnottomuustyön asiantuntija. Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää asuntoa. Y-Säätiö on yleishyödyllinen, poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon. Y-Säätiö-konsernilla on 18 000 asuntoa 57 paikkakunnalla. M2-Kodit on osa konsernia. ysaatio.fi / m2kodit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Y-Säätiö

Asunnottomien ihmisten määrä on kasvanut Euroopassa räjähdysmäisesti − Mitä ilmiölle voidaan tehdä? 22.2.2022 11:46:29 EET | Kutsu

Tervetuloa kuulemaan asunnottomuuden kansainvälisiä huippuasiantuntijoita torstaina 10.3. klo 14–16. Jotta jokaisella on koti -tilaisuudessa puhuu muun muassa EU:n asunnottomuusohjelmaa vetävä Belgian entinen pääministeri Yves Leterme. Medianedustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen joko etäyhteyksin tai paikan päälle Helsingin keskustakirjasto Oodiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme