Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Maahanmuuttajataustaisille journalisteille uusi koulutus Haaga-Heliassa, osallistujille varattu työskentelyapurahaa harjoittelujaksolle

Jaa

Haku Haaga-Helian järjestämään maahanmuuttajataustaisten journalistien koulutukseen käynnistyy tänään 1.12.2022.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu järjestää kolmannen koulutuskokonaisuuden maahanmuuttajataustaisille toimittajille. Haku koulutukseen alkaa tänään 1.12.2022.

Nyt luodaan myös harjoitteluohjelma, jota varten koulutettaville on varattu työskentelyapurahat. Harjoittelu tapahtuu suomalaisissa toimituksissa sekä Haaga-Heliaan perustettavassa monikielisessä harjoitustoimituksessa ja sen toteuttamassa uudessa journalistisessa digitaalisessa julkaisussa.

– Apurahoitetun harjoittelun avulla voimme tarjota koulutettaville mahdollisuuden keskittyä kokopäiväisesti journalismin tekemiseen. Samalla haluamme etsiä suomalaisten toimitusten kanssa yhdessä uudenlaisia tapoja tehdä journalismia monikielisessä ympäristössä, sanoo journalismin tutkintojohtaja Anne Leppäjärvi.

Haaga-Helian journalismin koulutus onkin jo suunnitteluvaiheessa käynyt keskusteluja toimitusten kanssa ja selvittänyt niiden näkemyksiä monimuotoisuudesta.

– Toimituksissa halutaan edistää monimuotoisuutta, mutta tuntuu, että keinoja puuttuu, eikä oikeita ihmisiä löydetä, sanoo journalismin lehtori Reetta Nousiainen.

Harjoitteluohjelmaan valittujen apurahakausi alkaa syyskuussa 2023 ja kestää puoli vuotta. Apurahan saa 12 opiskelijaa. Rahoitus harjoitteluohjelmaan tulee Sitralta osana sen Digitaalinen valta ja demokratia -projektia, joka tukee yhteiskunnallisen osallisuuden toteutumista digitalisaation sekä moniäänisyyden näkökulmista.

– Harjoitteluohjelmassa kehitetään edellytyksiä kytkeä ei-suomenkieliset nykyistä paremmin julkiseen keskusteluun, mikä on tärkeää demokratian tulevaisuuden kannalta väestön monimuotoistuessa. Lisäksi Haaga-Helian toteuttamassa koulutusohjelmassa luotava monikielisen toimitustiimin malli on uudenlainen avaus, ja näemme sen voivan olla myöhemmin skaalattavissa myös muille aloille, sanoo projektijohtaja Jukka Vahti Sitrasta.

Haaga-Helian koulutus on tarkoitettu Suomessa asuville maahanmuuttajataustaisille journalisteille, jotka eivät ole saaneet koulutustaan Suomessa eivätkä puhu äidinkielenään suomea, mutta joilla on journalistista työkokemusta tai alan koulutus. Tavoitteena on tukea heitä integroitumaan suomalaiseen työelämään, monimuotoistaa suomalaista toimittajakuntaa ja luoda uusia työskentelytapoja toimituksiin kokeilujen avulla.

Itse koulutusta rahoitetaan osin opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä erillisrahoituksella, joka on tarkoitettu maahanmuuttajien valmentavan koulutuksen tarjoamiseen sekä englanninkielisten, tutkinnon osista koostuvien koulutuskokonaisuuksien kehittämiseen.

Koulutus järjestetään maaliskuusta 2023 lähtien pääosin lähiopetuksena Haaga-Helian Pasilan kampuksella. Opetuskielinä käytetään englantia ja suomea, ja koulutukseen voi myös hakea molemmilla kielillä.

Lisätietoja:  
Maahanmuuttajataustaisten journalistien koulutus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Olemme kansainvälinen ja rohkea työelämän uudistaja. Tähtäämme opiskelijoidemme laadulliseen työllistymiseen ja haluamme pitää ovet auki työelämään. Profiilimme koostuu neljästä elementistä: palveluliiketoiminnasta, myynnistä, yrittäjyydestä ja korkeakoulupedagogiikasta. 

Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen opiskelijavalinnoilla on kauaskantoisia vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan23.1.2023 11:42:59 EET | Blogi

Korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa ei ole kyse vain korkeakoulujen keskinäisestä kilpailusta, vaan ne heijastelevat laajemmin yhteiskunnan muutoksia ja alueellisen vetovoiman kehitystä. Toiveista huolimatta korkeakoulupaikkojen lisääminen alhaisen vetovoiman alueille ei automaattisesti tuo sinne lisää opiskelijoita ja asukkaita, vaan pahimmillaan jarruttaa yhteiskuntakehitystä, heikentää kansallista kilpailukykyä ja lisää hyödyttömiä kustannuksia. Opiskelijan kannalta riskinä on opintojen aloittamisen viivästyminen tai jopa niiden keskeytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme