Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestötFingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt

Maailma kylässä -festivaali veti sateesta huolimatta 45 000 kävijää

Jaa

Maailma kylässä -festivaali juhli 20. tapahtumavuottaan 25.–26.5. Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Festivaalin pääteema ilmastonmuutos näkyi vahvasti kymmenissä yhteiskunnallisissa keskusteluissa ja itse tapahtuman puitteissa.

Kuvaaja Tanja Ryhänen, esiintymässä Amparanoia
Kuvaaja Tanja Ryhänen, esiintymässä Amparanoia

Savanni-lavalla kuultiin festivaalin alkajaisiksi Maailma kylässä 20 vuotta -juhlakonsertti, jossa Paleface & Matre (USA), Tuure Kilpeläinen, Anne-Mari Kähärä, Seksikäs-Suklaa, VG+, Yeaboyah sekä sekakuoro Koiton Laulu nousivat afrobeatia, jazzia ja funkia sekoittavan Helsinki-Cotonou Ensemblen solisteiksi Savanni-lavalla.

Lauantaina käytiin viimeiset eurovaalitentit. Tapahtuman järjestäjän Fingon eurovaalipaneelissa pohdittiin Euroopan kehityksen suuntaa ja arvioitiin ehdokkaiden ilmastolupauksia. Ehdokkaat nostivat kehitysyhteistyön kärkeen ilmaston, tyttöjen ja naisten aseman ja kestävän kehityksen, ja korostivat, että kehitysyhteistyön tavoite tulee olla köyhyyden vähentäminen siellä, missä hätä on suurin.

Lisäksi keskusteltiin muun muassa nuorten ilmastotoimista, pienten kansalaisjärjestöjen mahdollisuuksista vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä median ilmastovastuusta.

Festivaalilla nähtiin maailmanensi-illassa ohjaaja ja aktivisti Iara Leen dokumentti Wantoks: Dance of Resilience in Melanesia. Dokumentti kuvaa Tyynen valtameren saarivaltioiden taistelua olemassaolonsa ja perinteidensä puolesta.

Sunnuntaina esiintyi kantaa-ottava turkkilainen Gaye Su Akyol sekä Timo Lassy ja Ricky-Tick Big Band Brass. Asiaohjelmissa keskusteltiin ruokaturvasta, pohdittiin saako enää lentää, etsittiin elämäntapakymppiä ja kysyttiin kuka maksaa ilmastonmuutokseen sopeutumisen.

Rankkasade lakkasi juuri kun festivaalin päätähti, funkia ja tummaa soulia perinteiseen brasilialaiseen popmusiikkiin sekoittava ja vahvassa kansainvälisessä nosteessa oleva Liniker e os Caramelows, alkoi soittaa. Yhtyeen solisti Liniker Barros on ensimmäisiä avoimesti transsukupuolisia laulajia kotimaassaan ja palkittu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen eteen tekemästään tasa-arvotyöstä YK:n tunnustuksella. 

Tapahtumassa oli yhteensä yli sata ohjelmanumeroa sekä taideprojekteja, kuten valokuvanäyttelyitä, kierrätysmateriaaleista tehty oleskelutila The Living Man sekä liike-energialla toimiva pomppuautorata Mahdollisuuksien tori -teltassa. Omaa työtään esitteli kaikkiaan noin 400 kansalaisjärjestöä, viranomaista ja muuta näytteilleasettajaa. Lisäksi lähes 60 katukeittiötä tarjosi makuja yli 30 eri maasta. 

Ensi vuoden festivaalin teema on tulevaisuus. Tapahtuman tunnelmia voi seurata Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #maailmakylässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taija Lähdetie
viestintä- ja varainhankintapäällikkö, Maailma kylässä -festivaali
puh. 050 317 6698
taija.lahdetie@fingo.fi

Kuvat

Kuvaaja Tanja Ryhänen, esiintymässä Amparanoia
Kuvaaja Tanja Ryhänen, esiintymässä Amparanoia
Lataa
Kuvaaja Sami Sorasalmi, esiintymässä
Kuvaaja Sami Sorasalmi, esiintymässä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt
Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt
Elimäenkatu 25-27, 5krs.
00510 HELSINKI

358 50 317 6690http://www.fingo.fi

Suomalaisten kehitysjärjestöjen yhteistyöjärjestöön Fingoon kuuluu 300 suomalaista järjestöä, jotka toimivat kehitysyhteistyön, kestävän kehityksen tai globaalikasvatuksen parissa. Me viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta maapallon kaikkien asukkaiden ääni kuuluisi päätöksenteossa – Suomessa ja maailmalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt

Innovaatioilla voidaan vähentää köyhyyttä maailmalla – osallistaminen tärkeää ratkaisujen löytämisessä15.7.2019 17:14:08 EESTTiedote

Kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon maanantaina 15.7. järjestämässä SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa ”Loppuuko köyhyys maailmasta innovaatioilla” pohdittiin, kuinka innovaatiot voivat auttaa köyhyyden vähentämisessä. Keskustelijat korostivat paikallisten ihmisten ja yhteisöjen osallisuuden merkitystä ratkaisujen löytämisessä.

Järjestöt: Kestävä kehitys näkyy historiallisen läpileikkaavasti koko hallitusohjelmassa3.6.2019 13:20:27 EESTTiedote

”Kestävä kehitys näkyy historiallisen hyvin ja läpileikkaavasti koko hallitusohjelmassa. Kehityspolitiikassa erityisen hyvää on muun muassa pitkäjänteisyyden korostaminen ja tiekartan luominen YK-tavoitteiden saavuttamiseksi. Järjestöjen laadukkaaseen työhön on myös luvassa lisärahoitusta”, sanoo vaikuttamistyön johtaja Rilli Lappalainen kehitysjärjestöjen kattojärjestöstä Fingosta.

Fingon vaalipaneelin ehdokkailta vahva tuki EU:n kehitysyhteistyölle ja ilmastoteoille25.5.2019 18:09:25 EESTTiedote

Yksi kevään viimeisistä vaaliväittelyistä käytiin Maailma kylässä -festareilla. Fingon Mihin menet Eurooppa? -paneelissa kuuden suurimman puolueen ehdokkaat haastoivat toisiaan kehityskysymyksistä, ilmastopolitiikasta sekä kestävästä kehityksestä. Mukana keskustelussa olivat Heidi Hautala (vihr.), Olli Kotro (ps.), Silvia Modig (vas.), Tuulia Pitkänen (sd.), Pekka Puska (kesk.) ja Aura Salla (kok.).

Ilmasto-oikeudenkäynti: EU-tuomioistuin tunnusti ilmastonmuutoksen vaikutuksen ihmisiin, mutta hylkäsi perheiden oikeusjutun22.5.2019 10:29:09 EESTTiedote

Euroopan unionin yleinen tuomioistuin on hylännyt perheiden ilmastokanteen EU:n riittämättömästä ilmastopolitiikasta menettelytapaan vedoten. Oikeus katsoi, että perheillä ja nuorilla, joihin ilmastonmuutos vaikuttaa, ei ole oikeutta haastaa oikeudessa EU:n vuoden 2030 ilmastotavoitetta. Oikeus kuitenkin tunnusti, että ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkiin eurooppalaisiin monin tavoin. Kanteen nostaneet perheet ja saamelaisnuoret aikovat valittaa päätöksestä.

Maailma kylässä -festivaali viettää 20. juhlavuotta teemanaan ilmastonmuutos17.5.2019 10:45:24 EESTTiedote

Maailma kylässä -festivaali juhlii 20. tapahtumavuottaan 25.–26.5. Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Suomen suurin poikkitaiteellinen järjestötapahtuma kerää vuosittain lähes 80 000 kävijää nauttimaan ilmaisohjelmasta, joka koostuu kansainvälisten ja kotimaisten huippuartistien konserteista, elokuvista, lastenohjelmasta, aluetaiteesta, kirjallisuudesta sekä sadoista näytteilleasettajista. Festivaalin pääteema ilmastonmuutos näkyy vahvasti kymmenissä yhteiskunnallisissa keskusteluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme