Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Maailman ainoa uumajansaameksi esiintyvä artisti Sellosalissa

Jaa
Katarina Barruk nähdään Sellosalin lavalla Espoossa 8.2.2023.
Katarina Barruk
Kuvaaja: Saara Berglund
Katarina Barruk Kuvaaja: Saara Berglund

Uumajansaamelainen laulaja-lauluntekijä Katarina Barruk on yksi tämän hetken kiinnostavimpia modernin saamelaismusiikin tekijöitä. Katarina Barrukin kirkas ääni, hurja joiku ja maalaileva improvisaatio yhdistyvät moderniin pop-rockiin intensiivisessä show’ssa. Katarina Barruk on esiintynyt aktiivisesti Ruotsin ja Norjan festivaalilavoilla vuodesta 2015, jolloin ilmestyi hänen debyyttialbuminsa Báruos.

Uumajansaame on UNESCO:n äärimmäisen uhanalaiseksi listaama saamelaiskieli, jonka puhujia on jäljellä vain muutama kymmen. Tekemällä musiikkia uumajansaameksi Katarina Barruk kutsuu yleisön osaksi omaa maailmaansa ja luo tilaa hengittää ja pysähtyä luonnon ja musiikin vuorovaikutuksen äärellä.

Saamelaisten kansallispäivää vietetään kansainvälisesti 6. helmikuuta. Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut juhlistaa saamelaisten kansallispäivää Barrukin konsertin lisäksi myös Kannusalissa Wimme & Rinne- konsertilla 3.2.2023.

Lisätietoja Sellosalin konsertista.
Lisätietoja Kannusalin konsertista.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sellosali:
Lani Nordlund
tuotantosuunnittelija
044 210 6872
lani.nordlund@espoo.fi

Kannusali:
Janne Raudaskoski
Tuotantopäällikkö
040 636 6137
janne.raudaskoski@espoo.fi

Kuvat

Katarina Barruk
Kuvaaja: Saara Berglund
Katarina Barruk Kuvaaja: Saara Berglund
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu viisi palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, kulttuurin yhteyspalvelut sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on päättynyt22.3.2023 14:35:25 EET | Tiedote

Espoon kaupungin lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen sekä tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen haettiin vilkkaasti kevään 2023 yhteishaussa. Erityisesti Matinkylän uusi lukio kiinnosti hakijoita tänä keväänä. Ammatillisessa koulutuksessa Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sekä Laboratorioalan perustutkinto kiinnostivat eniten yhteishaussa. Kotikunnan vastuuna on varmistaa jokaiselle perusopetuksen päättävälle nuorelle opiskelupaikka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme