Efima Oyj

Maailman ensimmäinen allianssimallin avulla toimitettu ERP-ratkaisu mullistaa toimitusprosesseja ja johtamista

Jaa
Kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu ja konsulttiyhtiö A-Insinöörien ja digiyhtiö Efiman muodostama allianssiryhmä hyödyntää moderneista rakennusprojekteista tuttua toimintamallia, joka edistää yhteistoimintaa ja arvon tuottoa ja vähentää siiloutumista, päällekkäisiä rooleja sekä lopulta myös kustannuksia. Allianssimallilla toimitettava ERP-ratkaisu on tiettävästi maailman ensimmäinen.

ERP-toimitus on asiakkaalle aina liiketoimintakriittinen ja strategisesti tärkeä hanke – sen laajuuden ja hinnan määrittely on kuitenkin haastavaa.

Allianssimalli tarjoaa mahdollisuuden luoda arvoa tuottavaa yhteistoimintaa tilaajan ja toimittajan välille sekä jakaa riskejä. Osapuolten tiivis ja avoin yhteistoiminta, innovointi ja sitoutuminen yhteisiin avaintavoitteisiin ja tavoitekustannukseen, ovat keinoja tuottaa parempaa laatua ja projektinhallintaa ja vähentää perinteisten toimintamallien riskejä.

Efiman ja A-Insinöörien allianssiryhmä Ainut aloitti työnsä viime huhtikuussa. Aikataulullisena tavoitteena on saada A-insinöörien uusi pilvipohjainen toiminnanohjausratkaisu käyttöön konsernin ensimmäisiin yhtiöihin keväällä 2023. Allianssin neljä kuukautta kestäneen kehitysvaiheen aikana osapuolet ovat yhdessä määritelleet tulevan toiminnanohjausjärjestelmän tavoitetilan ja tavoiteaikataulun sekä tavoitekustannuksen allianssin toteutusvaiheelle. Toteutusvaiheen jälkeen muodostetaan kumppanien välillä jatkuvan palvelun allianssi.

Digiyhtiö Efiman kulmakivenä on uskollinen asiakaskunta ja tavoitteena erinomainen asiakastyytyväisyys. Allianssimalli tukee Efiman kasvutavoitteita ja toimintatapamme on monelta osin jo nykyään mallin kaltainen”, kertoo toimitusjohtaja Tero Salminen ja jatkaa: ”Olemme valmiita jakamaan asiakkaan toimitusprojektin liittyvää riskiä sitoutumalla laadullisiin ja aikataulullisiin tavoitteisiin. Lisäksi A-Insinöörit on yksi allianssimallin pioneereja rakennusalalla Suomessa, ja olemme innoissamme mahdollisuudesta saada oppia allianssimallin hyödyntämisestä digipalveluiden käynnistyshankkeissa.”

Allianssi on rakennustoimialalla luotu toteutusmuoto, jossa hankkeen keskeiset toimijat kutsutaan kehittämään yhdessä asiakkaan kanssa hanketta, rakentamaan kunnianhimoiset tavoitteet sekä integroidun suunnitelman toteutukseen yhteistoiminnassa. Allianssissa korostuu osapuolten yhteinen tekeminen, vahva keskinäinen luottamus sekä yhdessä menestyminen. Osapuolten muodostama allianssiorganisaatio työskentelee yhtenä yksikkönä hankkeen parhaaksi, eivätkä osapuolet keskity omien etujensa vahtimiseen.

Paremman projektihallinnan lisäksi allianssimalli selkeyttää rooleja, vähentää sekaannuksia ja poistaa riskejä ja turhaa työtä. Tästä on A-Insinööreillä jo selkeitä tuloksia.

A-Insinöörit on ollut Suomessa edelläkävijänä allianssimalliin perustuvien rakennusprojektien ohjauksessa ja suunnittelussa”, toteaa toimitusjohtaja Jyrki Keinänen ja jatkaa:”Tilatun ERP-järjestelmän yhteistoiminnallisella rakentamisella ja käyttöönotolla sekä siihen liittyvillä toimintatapojen ja prosessien muutoksilla tavoittelemme tukea paremmalle toimeksiantojen hallinnalle, kasvulle ja kansainvälistymiselle.”

A-Insinöörit

A-Insinöörit (AINS Group) on suomalainen, ennakkoluuloton rakentamisen suunnittelu- ja konsulttitalo. Luomme yhdessä parasta rakennettua ympäristöä ja haastamme koko alaa uudistumaan kestävästi. 1 300 hengen asiantuntijayhteisömme tarjoaa kiinteistö- ja rakennushankkeisiin kaikki suunnittelu- ja projektijohtopalvelut viidellä liiketoiminta-alueella: rakennuttaminen, arkkitehtisuunnittelu, rakennesuunnittelu, teollisuus- ja talotekniikka sekä yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu. Toimimme 16 toimipisteessä Suomessa ja Virossa.

A-Insinöörit – Ihmisiä, joiden kanssa rakennat rohkeasti parempaa.

www.ains.fi

Efima

Efima Oyj tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja älykkään automaation ratkaisuilla sekä kehittävään kumppanuuteen pohjautuvilla digitaalisilla taloushallintopalveluilla. Kaiken keskiössä ovat ihmiset, yhteistyö ja kumppanuus. Vuonna 2021 työntekijöitä oli Efiman kahdessa toimipisteessä Helsingissä ja Tampereella 300.

www.efima.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

A-Insinöörit, toimitusjohtaja Jyrki Keinänen
jyrki.keinanen@ains.fi, +358 40 662 5662


Efima, toimitusjohtaja Tero Salminen
tero.salminen@efima.com, +358 40 767 5311


Ainut (A-Insinöörit), projektipäällikkö Mari Barck
mari.barck@ains.fi, + 358 40 527 3479

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Efima Oyj
Efima Oyj
Mannerheimintie 3B, 5. krs
00100 Helsinki

http://www.efima.com

Efima Oyj tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja älykkään automaation ratkaisuilla sekä kehittävään kumppanuuteen pohjautuvilla digitaalisilla taloushallintopalveluilla. Kaiken keskiössä ovat ihmiset, yhteistyö ja kumppanuus. Vuonna 2021 työntekijöitä oli Efiman kahdessa toimipisteessä Helsingissä ja Tampereella 300.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Efima Oyj

Efiman pilvipalveluiden uusi liiketoimintajohtaja haluaa tuoda selkokielisyyttä järjestelmähankkeisiin7.2.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Pilvitransformaatio mielletään edelleen organisaatioissa erityisesti IT-hankkeeksi, vaikka sen tuomat mahdollisuudet hyödyntävät laajasti koko liiketoimintaa, sanoo Efiman pilvipalveluiden uusi liiketoimintajohtaja Paula Kujansivu. Järjestelmähankkeisiin tarvitaan hänen mukaansa selkokielisyyttä, jotta kaikki ymmärtävät, mitä pilvisiirtymä organisaatiossa tarkoittaa.

Low-code-sovelluksia valmiina paketista – Efima tuotteistaa Power Platform -ratkaisujaan taloushallinnon ja toiminnanohjauksen täsmätarpeisiin21.9.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Globaali pula koodareista on luonut kasvavaa kysyntää low-code-ratkaisuille, joiden avulla organisaation prosesseihin voidaan rakentaa sovelluksia ja automaatioita perinteistä ohjelmistokehitystä ketterämmin. Digiyhtiö Efima vauhdittaa asiakkaidensa prosessien digitalisointia paketoimalla yleiskäyttöisimpiä low-code-toteutuksiaan valmiiksi tuotteiksi, joista ensimmäinen on Efima Invoicing App.

Finanssivalvonta on hyväksynyt Efima Oyj:n esitteen7.2.2022 20:30:00 EET | Tiedote

Lehdistötiedote 7.2.2022 klo 20.30 EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, KOKONAAN TAI OSITTAIN, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI YHDYSVALLOISSA, AUSTRALIASSA, KANADASSA, HONGKONGISSA, JAPANISSA, UUDESSA-SEELANNISSA, SINGAPORESSA TAI ETELÄ-AFRIKASSA TAI NÄIHIN MAIHIN TAI MISSÄÄN MUUSSA MAASSA TAI MIHINKÄÄN MUUHUN MAAHAN, JOSSA JULKISTAMINEN TAI LEVITTÄMINEN OLISI LAIN-VASTAISTA. Finanssivalvonta on hyväksynyt Efima Oyj:n esitteen Finanssivalvonta on tänään 7.2.2022 hyväksynyt Efima Oyj:n (”Efima” tai ”Yhtiö”) esitteen (”Esite”) liittyen Efiman listautumisantiin. Yhtiön osakkeet on tarkoitus listata Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Esite on saatavilla viimeistään 8.2.2022 ennen merkintäajan alkua Yhtiön verkkosivuilla osoitteessa www.efima.com/listautuminen sekä pääjärjestäjänä toimivan OP Yrityspankki Oyj:n verkkosivuilla osoitteessa www.op.fi/merkinta. Esite on saatavilla lisäksi tulostettuna versiona Yhtiön toimipaikasta osoitteesta Mannerheimintie 3 B, 00100 Hels

Efima Oyj julkistaa suunnitellun First North -listautumisantinsa alustavan hintavälin ja lisätietoa osakkeidensa listaamisesta7.2.2022 16:00:00 EET | Tiedote

Lehdistötiedote 7.2.2022 klo 16.00 EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, KOKONAAN TAI OSITTAIN, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI YHDYSVALLOISSA, AUSTRALIASSA, KANADASSA, HONGKONGISSA, JAPANISSA, UUDESSA-SEELANNISSA, SINGAPORESSA TAI ETELÄ-AFRIKASSA TAI NÄIHIN MAIHIN TAI MISSÄÄN MUUSSA MAASSA TAI MIHINKÄÄN MUUHUN MAAHAN, JOSSA JULKISTAMINEN TAI LEVITTÄMINEN OLISI LAINVASTAISTA. Efima Oyj (”Efima” tai ”Yhtiö”), suomalainen digiyhtiö, joka tukee ja tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa pilvipohjaisilla taloushallinnon, toiminnanohjauksen ja älykkään automaation ratkaisuilla ja digitaalisilla taloushallintopalveluilla, julkistaa suunniteltuun listautumiseensa liittyvän osakeannin ja osakemyynnin (”Listautumisanti”) alustavan hintavälin ja lisätietoa suunnitellusta listautumisesta. Yhtiö julkisti 2.2.2022 harkitsevansa osakkeidensa listaamista Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle (”First North”) (”Listautuminen”). Yhtiö on jättänyt Listautumisantiin liitt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme