Arctic Blue Beverages

Maailman ensimmäinen gin-pohjainen kauralikööri Suomesta

Jaa

Arctic Blue Ginin valmistaja Arctic Blue Beverages tuo markkinoille maailman ensimmäisen gin-pohjaisen kauraliköörin. Vegaanisen Arctic Blue Oatin kaura on gluteenitonta suomalaista luomukauraa.

Palkitun Arctic Blue Ginin takana oleva Arctic Blue Beverages Oy tuo markkinoille maailman ensimmäisen gin-pohjaisen kauraliköörin. Maitoa korvaavien kauratuotteiden markkina kasvaa erittäin nopeasti Euroopassa ja Yhdysvalloissa, jossa kasvu on ollut kolminumeroista jo kahtena vuonna peräkkäin. Sen arvioidaan nousevan suurimmaksi kasvipohjaiseksi raaka-aineeksi tuoteryhmässään – ohi mantelin – ylittäen miljardin euron myynnin seuraavan viiden vuoden aikana.


Kaura korvaa maidon
Perinteisten kermapohjaisten liköörien maailmanmarkkinat ovat vuositasolla noin 18 miljoonaa pulloa eli 1,5 miljardia euroa, Drinks Retail News raportoi. Toisin kuin lähes kaikki muut kermaliköörit, Arctic Blue Oat on vegaanituote. ”Kauraa on tähän mennessä hyödynnetty lähinnä maitoa korvaavissa meijerituotteissa. Olemme todenneet, että se sopii erinomaisesti myös alkoholituotteen pohjaksi”, Arctic Blue Beveragesin toimitusjohtaja Valtteri Eroma kertoo. Yhtiön kauratuoteosaaminen vankalla pohjalla. Yhtiön hallituksessa istuu kaurapohjaisista tuotteistaan tunnetun, myöhemmin Fazerille myydyn Kaslinkin entinen toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen. ”Suomessa Artic Blue Oat on saatavilla ennen kesää, muualla maailmassa vaiheittain tämän vuoden aikana”, Eroma kertoo. 


Suomalaista luomukauraa
Lanseerattavan juoman kaurapohjan valmistuksessa on huomioitu toisen pääainesosan, Ilomantsissa valmistettavan artesaaniginin makumaailma. Tavanomaisista vähittäiskaupoista löytyvistä kaurajuomista poiketen Arctic Blue Beveragesin kaurapohja on valmistettu vain vedestä ja kaurasta, ilman lisäaineita. Juoman kaura on gluteenitonta suomalaista luomukauraa.

Globaalisti maitoa korvaavat tuotteiden markkinat ovat kaksinkertaistuneet viimeisen viiden vuoden aikana noin kymmenestä miljardista eurosta kahteenkymmeneen miljardiin euroon. Kauran tärkeimmät edut ovat maitotuotteita pienempi ympäristön kuormitus, terveysvaikutukset ja parempi maku.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jan Erola
Viestintä ja PR
jan.erola@arcticbluebeverages.com
+358 40 5064612

Valtteri Eroma
Toimitusjohtaja
valtteri.eroma@arcticbluebeverages.com
+358 40 550 1343

Tuomas Kukkonen
Hallituksen jäsen
tuomas.kukkonen@arcticbluebeverages.com
+358 40 591 2753

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arctic Blue Beverages
Arctic Blue Beverageshttps://arcticbluebeverages.com

Arctic Blue Beveragesin tunnetuimmat tuotteet ovat sen kansainvälisesti palkitut Arctic Blue Gin ja Arctic Blue Gin Navy Strength. Näiden lisäksi konsernin juomavalikoimassa ovat sen tytäryhtiön Valamo Beverages Oy:n edustamat Valamon Luostarin tisleet ja viinit. Alkuvuodesta 2021 Arctic Blue Beverages Oy on ilmoittanut tuovansa markinoille oman tonic-veden sekä aloittaneensa tuoteyhteistyön Kouvolan Lakritsi Oy:n kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arctic Blue Beverages

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme