Arctic Blue Beverages

Maailman parhaat lakritsi ja gin yhdessä vientimarkkinoille

Jaa

Vuonna 2020 maailman parhaaksi lakuvalmistajaksi valittu Kouvolan Lakritsi ja maailman parhaana palkittua Arctic Blue Giniä Ilomantsissa valmistava Arctic Blue Beverages ovat sopineet tuoteyhteistyöstä. Luvassa on täysin uudenlainen juomasekoitus maailmanmarkkinoille.

Herkuttelijoille tutun, erityisen pehmeän lakun valmistaja Kouvolan Lakritsi Oy laajentaa reseptiikallaan toimintaansa juomapuolelle. Uutena kumppanina brittilehti Lux Lifen vuonna 2020 maailman parhaaksi valitulla lakritsivalmistajalla on maailman parhaasta ginistä Arctic Blue Ginistä tunnettu Arctic Blue Beverages Oy. ”Ajatuksena on yhdistää pehmeä lakun maku hienostuneeseen, metsäiseen giniin”, lakritsitehtailija Timo Nisula kertoo menestysyhtiöiden yhteisestä tuotekehityshankkeesta. ”Kun kaksi maailman parasta lyö hynttyyt yhteen, mitä muuta muka voi odottaa kuin parasta”, Nisula naurahtaa. Käsintehdyn kouvolaislakritsin pehmeys perustuu hienostuneen reseptiikan lisäksi sen kosteuteen, joka on kolminkertainen suurten tehtaiden koviin lakritseihin verrattuna. Kouvolalainen lakritsi on myös aina tuoretta. ”Emme itse varastoi sitä, vaan koko tuotanto menee heti asiakkaillemme.”
Artic Blue Beveragesin tuotteista vastaavan Toni Euraston mukaan kehitteillä on muutakin kuin ensimmäisenä mieleen tuleva salmiakkikossun kaltainen lakugini-juoma. ”Vaikka kummatkin ovat tunnettuja makuja maailmalla, niiden yhdistelmä ei”, Eurasto muistuttaa. Uudet, vientiin suunnatut juomat julkistetaan myöhemmin kuluvana vuonna.


Katse vientimarkkinoille

Sekä Kouvolan Lakritsin että Arctic Blue Beveragesin kasvuajatukset suuntaavat maailmanmarkkinoille. Kummankin yhtiön tuotteita viedään jo yli 20 maahan. ”Tuoteyhteistyömme avaa kummallekin uusia mahdollisuuksia”, Arctic Blue Beveragesin toimitusjohtaja Valtteri Eroma kertoo. 

Kouvolan Lakritsi Oy polveutuu vuonna 1906 Viipuriin perustetusta Papulan Vesitehdas Oy:stä ja sen vuonna 1942 perustetusta sisaryhtiöstä Makeis- ja Mehu Oy:stä. Lakritsia yhtiö on valmistanut vuodesta 1945. Sen nykyisen lakritsin resepti on peräisin 1960-luvulta, jolloin sitä hienosääti englantilainen lakritsikonsultti H. Knoch.
Arctic Brands Groupin tuotevalikoimaan kuuluvat kansainvälisesti palkitut Arctic Blue Gin ja Arctic Blue Gin Navy Strength. Näiden lisäksi konsernin juomavalikoimassa ovat sen tytäryhtiön Valamo Beverages Oy:n edustamat Valamon Luostarin tisleet ja viinit.

Lisätietoja:
Kouvola Lakritsi Oy Best Liquorice Manufacturer 2020
https://www.lux-review.com/issues/food-and-drink-awards-2020/6/
Arctic Blue Gin wins big in Germany
https://www.goodnewsfinland.com/arctic-blue-gin-wins-big-germany/

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arctic Blue Beverages
Arctic Blue Beverageshttps://arcticbluebeverages.com

Arctic Blue Beverages on pohjoismaisilta kotimarkkinoiltaan vientiin suuntaava suomalainen juomayhtiö, jonka tunnetuin tuote on kansainvälisesti palkittu Arctic Blue Gin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arctic Blue Beverages

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme