Pirkanmaan liitto

Maakunnan energiastrategiasta voi antaa nyt palautetta

Jaa
Kaikki halukkaat voivat antaa lausuntonsa Pirkanmaan energiastrategiasta 3.2.2023 saakka. Saatu palaute otetaan huomioon energiastrategian viimeistelyssä ennen sen hyväksymistä.

Pirkanmaan liitto on kuluneen vuoden aikana valmistellut Pirkanmaan energiastrategian. Sen tavoitteena on kestävä ja hiilineutraali maakunnan energiajärjestelmä vuonna 2030.

Energiastrategiassa kuvataan maakunnan mahdollisuuksia ja rajoitteita energian tuotannossa, siirrossa, kuljetuksessa ja varastoinnissa. Kulutusta käsitellään erityisesti energiatehokkuuden näkökulmasta. Energiastrategia sisältää strategisia toimenpide-ehdotuksia, joilla vastataan energiamurroksen haasteisiin sekä luodaan energiajärjestelmän kehittämiselle yhteiset suuntaviivat.

Kaikki halukkaat voivat nyt antaa lausuntonsa Pirkanmaan energiastrategiasta. Saatu palaute otetaan huomioon energiastrategian viimeistelyssä ennen sen hyväksymistä.

Lausunnot pyydetään toimittamaan viimeistään 3.2.2023 verkkosivuston kautta.
Energiastrategian luonnos ja lausuntolomake löytyvät osoitteesta https://tieto.pirkanmaa.fi/energia/

Energiastrategiaa valmisteltu laajalla yhteistyöllä

Energiastrategia on laadittu laajassa yhteistyössä maakunnan toimijoiden kanssa muun muassa työpajojen ja haastatteluiden kautta. Mukana on ollut yli 40 organisaatiota, muun muassa kuntia, yrityksiä, järjestöjä sekä opetus- ja tutkimusorganisaatioita.

Lausuntokierrokselle lähtevä energiastrategia tarkentaa osaltaan maakuntaohjelman ja Hiilineutraali Pirkanmaa 2030 -tiekartan energiaan liittyviä tavoitteita.

Strategian taustamateriaalina ovat Pirkanmaan ELY-keskuksen teettämä energiajärjestelmäselvitys vuodelta 2021 sekä muut alakohtaiset selvitykset ja tilastot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Luukkonen
projektipäällikkö
tiina.luukkonen@pirkanmaa.fi


Liisa Hyttinen
kehittämispäällikkö, vihreä siirtymä
liisa.hyttinen@pirkanmaa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan liitto
Pirkanmaan liitto
Kelloportinkatu 1 B
33101 Tampere

03 2481 111http://www.pirkanmaa.fi

Pirkanmaan liitto on koko maakunnan laajuinen kuntayhtymä. Toiminta-alueita ovat aluekehitystyö, maankäyttö ja liikenne (alueidenkäyttö), innovaatio- ja tulevaisuustyö, EU-rahoitukseen liittyvät tehtävät sekä kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta. Liiton toiminnassa korostuu verkostomaisuus, jonka avulla viemme yhdessä Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista maakuntaa.

www.pirkanmaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan liitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme