Karisto

Maalaisromantiikka hurmasi lukijat – Nämä ovat Kariston suosituimmat kaunokirjat

Jaa

Vuoden suosituimpien kaunokirjojen joukossa on roppakaupalla maalaisromantiikkaa! Katajamäki ja Jylhäsalmi jättivät taakseen jopa Lee Childin sotilaspoliisin Jack Reacherin, ja Koskenniska-sarjakin ylsi kymmenen parhaan joukkoon.

Anneli Kivelän Arkea ja juhlaa Katajamäellä on Kariston tämän vuoden suosituin kaunokirja.  Lapsuuden ihanat, hämäläiset kesämaisemat ovat hurmanneet lukijoita jo vuosia, uusimmassa osassa Vilja Jousian unelmat toteutuvat, kun hän muuttaa Katajamäelle ja vuokraa vuosikymmeniä autiona olleen Niittyvillan tilan. Tarinalle ei onneksi tarvitse odottaa jatkoa pitkään, sillä uusi Katajamäki-osa ilmestyy jälleen ensi vuonna.

Suosittu brittikirjailija Ann Cleeves koukutti lukijansa tiukasti lokakuussa ilmestyneellä uudella Shetlanti-romaanillaan Kylmä maa. Romaani alkaa dramaattisesti, kun hautajaisista palaamassa ollut komisario Jimmy Perez löytää punaiseen silkkimekkoon pukeutuneen naisen ruumiin. Tiivistunnelmainen dekkari on taattua brittilaatua, ja se nousikin Kariston suosituimpien kirjojen listan toiselle sijalle.

Toinen lukijoiden rakastama sarja on Kirsi Pehkosen Jylhäsalmi. Uusimmassa, huhtikuussa ilmestyneessä romaanissa Reunamäen talon eripurainen perikunta on vihdoinkin päässyt sopuun talon myymisestä, mutta kesän kuluessa suvun ja kylän menneisyydestä paljastuu erikoisia piirteitä. Maalaisromanttisen sarjan kauniit maisemat, aidot henkilöhahmot, romantiikka, huumori ja jännitys vakuuttivat lukijat tänäkin vuonna, ja Jylhäsalmen sydänkesä nousi Kariston listalle sijalle kolme.

Lee Childin luoma supersuosittu sotilaspoliisi Jack Reacher ponkaisi neljännelle sijalle lokakuussa ilmestyneessä uutuusromaanissa Salaliitto. Reacherin fanit ehtivät olla jo hetken huolissaan sarjan lopettamisesta, mutta tarina ei pääty, vaikka kirjailija Lee Child vetäytyykin sivummalle, sillä sarjaa jatkaa pikkuveli Andrew Grant, joka julkaisee sarjaa kirjailijanimellä Andrew Child

Kariston kauhuromaanikilpailun voittajaksi keväällä 2019 valittu Vieraat on nerokas moderni kauhutarina joka uppoutuu perheen sisäisiin asioihin. Johanna Sinisalon luoma turvallinen arki alkaa kuin varkain natista liitoksistaan, ja ihmisten välille syntyy epäluuloa. Hyytävä tarina kysyy, kuinka hyvin oikeastaan tunnet läheisesi, ja vakuutti sekä kriitikot että lukijat.

Kariston suosituimmat kaunokirjat top-10

1. Anneli Kivelä: Arkea ja juhlaa Katajamäellä

2. Ann Cleeves: Kylmä maa

3. Kirsi Pehkonen: Jylhäsalmen sydänkesä

4. Lee Child & Andrew Child: Salaliitto

5. Johanna Sinisalo: Vieraat

6. Amanda Vaara: Sopivassa suhteessa

7. Anne Vuori-Kemilä: Mustaa jäätä

8. Timo Sandberg: Kostonkierre

9. Essi Paju: Koskenniskan naisia

10. Heidi Mäkinen: Ei saa elvyttää

Listassa on huomioitu kovakantisten, ääni- ja sähkökirjojen myynti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni Heiti
Viestintäpäällikkö
Kaunokirjallisuus
p. 044-3585 060
jenni.heiti@otava.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Marraskuu lähestyy, oletko valmis? Laura Suomelan Minä vastaan marraskuu on valloittava tarina talven pimeyden selättämisestä12.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Marraskuuta kammoava kirjailija, erityisnuorisotyönohjaaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Laura Suomela kirjoitti lohtukirjan 17-vuotiaana kotoa pois muuttavasta Emmistä, jonka uusi, itsenäinen elämä ei lähde käyntiin ihan niin kuin hän oli toivonut. Kaiken lisäksi vuoden synkin ajankohta painaa päälle. Voiko marraskuuta peitota millään?

Leah Johnsonin lämmin ja hauska Jos vain kruunun saisin on ”queer-tanssiaisromanssi, jota et tiennyt tarvitsevasi”7.10.2021 15:24:43 EEST | Tiedote

Sydämellinen YA-romaani unelmista ja itsensä löytämisestä on hurmannut lukijat ympäri maailman, eikä ihme. Kirja tarjoaa perinteiseen amerikkalaiseen tanssiaiskuningatar-tarinaan uudenlaisen näkökulman. Muun muassa Kirkus Reviews, Amazon, Marie Claire ja Publishers weekly valitsivat Leah Johnsonin esikoisteoksen vuoden 2020 parhaiden kirjojen joukkoon.

Pitääkö jokaisella lapsella olla erityistaito? Uudessa Superluokka-sarjassa kaikilla muilla on superkyky paitsi Sohvilla20.9.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Superluokassa jokainen koulupäivä on huikea seikkailu! Kirjailija ja käsikirjoittaja Pilke Salon hauskassa uudessa sarjassa Sohvi on luokkansa ainoa, jolla ei ole jännittävää superkykyä. Siitä huolimatta ihan tavallinen Sohvi valitaan luokkansa uuden Setvijäkerhon johtajaksi. Kerholla riittää tehtäviä, ja niiden ratkaisemiseksi tarvitaan niin Sohvin neuvokkuutta kuin hänen luokkalaistensa superkykyjä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme