Eurooppalainen Suomi ryEurooppalainen Suomi ryEurooppalainen Suomi ry

Maan johtava EU-politiikan ajankohtaisohjelma laajentaa repertuaarinsa YouTubeen!

Jaa

Käsittelyssä ovat Euroopan menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus, muttei välttämättä tässä järjestyksessä. Röyhkeästi kansainvälisen Suomen ja Euroopan päätöksenteon ytimissä, tietysti huippuvieraiden tähdittämänä.

Euroopan Suunta laajenee viikottaisesta podcastista YouTubeen kolmen jakson erikoistuotantokaudella, jossa luvassa on tiukkaa keskustelua koronapandemiasta, kuntavaaleista ja Euroopan tulevaisuudesta.

Vieraina jaksoissa nähdään europarlamentaarikot Henna Virkkunen, Nils Torvalds, Sirpa Pietikäinen, Ville Niinistö, Silvia Modig ja Eero Heinäluoma. Mukana ovat myös Ylen EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen, Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela ja Kuntaliiton Brysselin-toimiston johtaja Ulla Karvo.

Jaksojen juontajina toimivat Eurooppalainen Suomi ry:n toiminnanjohtaja Aku Aarva ja erityisasiantuntija Jesse Jääskeläinen.

Euroopan Suunta -podcastia on tuotettu vuodesta 2017 ja se on tavoittanut kymmeniätuhansia suomalaisia vuosien varrella.

"Euroopan unioni on monelle suomalaiselle etäinen ja vaikeasti lähestyttävä kolossi, jonka simpukkapatojen äärelle poliittinen eliitti kerääntyy juonimaan kansalaisten pään menoksi. Tämän harhaluulon kumoamiseksi käyn viikoittain keskustelua Euroopan suunnasta asiaan vihkiytyneiden vieraiden kanssa.

Euroopan Suunta tekee unionista helpommin lähestyttävän ja tarjoilee ajankohtaiskatsauksen niihin keskeisiin teemoihin, jotka vaikuttavat suomalaisten arkeen ja elämään", toteaa Euroopan Suunnan juontaja, Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarva.

Euroopan Suunta YouTubessa ja podcastina

Euroopan Suunta | Vuosi poikkeusoloja, rokotekilpa ja elpyminen
Vuosi poikkeusolojen aikakautta on takana, mutta pandemia jatkaa voittokulkuaan maailmassa. Rokotekilpa, elvytys ja kansalaisten tiedonsaanti puhuttavat jaksossa. Faktan, fiktion ja turhien toiveiden rajat hämärtyvät pandemian pitkittyessä.

Onko Euroopan unioni onnistunut koronakriisin hoidossa vai onko pakka sekaisin?

Vieraina jaksossa ovat europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja Ylen EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen sekä europarlamentaarikko Ville Niinistö. Jakson juontaa Aku Aarva.

Katso jakso YouTubessa.

Kuuntele jakso Spotifysta.

Euroopan Suunta | Suuri kuntavaalijakso
Mitä tekemistä Euroopan unionilla on Suomen kuntavaalien kanssa? Entä miten EU näkyy alueilla?

Aiheesta keskustelemassa ovat europarlamentaarikot Henna Virkkunen ja Nils Torvalds sekä Kuntaliiton Brysselin toimiston johtaja Ulla Karvo. Jakson juontaa Jesse Jääskeläinen.

Katso jakso YouTubessa.

Kuuntele jakso Spotifysta. 

Euroopan Suunta | Euroopan ruusuinen tulevaisuus?
Keskustelua Euroopan tulevaisuudesta on käyty jo vuosikymmenten ajan, mutta lopullista totuutta saati yhteisesti valittua suuntaa ei vain löydy.

Euroopan tulevaisuudesta ja käynnistyvästä tulevaisuuskonferenssista keskustelemassa ovat europarlamentaarikot Eero Heinäluoma ja Silvia Modig sekä ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela. Jakson juontaa Aku Aarva.

Jakso julkaistaan torstaina 1.4. kello 12:00 YouTubessa.

Anna palautetta tuotannosta

Jokainen jaksoista on formaatiltaan hieman erilainen ja juuri SINÄ pääset vaikuttamaan siihen, millä tavalla tätä projektia jatketaan. Katso siis jaksot ja kerro mielipiteesi siitä, mikä jaksoista miellyttää sinua eniten.

Palautteesi on meille kullanarvoista, kun kehitämme Euroopan Suuntaa eteenpäin. Anna siis palaa ja lyö pöytään niin risut kuin ruusut! Mikä jaksoista on paras ja minkä takia? Mitä et ainakaan halua nähdä enää ruudussa?

Nyt sinulla on valta vaikuttaa keskusteluun Euroopan suunnasta!

Voit antaa palautetta jaksoista joko YouTuben kommenttikenttään tai lähes millä tahansa somealustalla aihetunnisteella #EuroopanSuunta.

Tilaa Euroopan Suunta – löydät sen YouTubesta ja podcastina SpotifystaApple Podcastsista sekä SoundCloudista ja monilta muilta alustoilta. Voit myös lähettää juttuvinkkejä ja ehdottaa vieraita tuleviin jaksoihin.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Euroopan Suunta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eurooppalainen Suomi ry
Siltasaarenkatu 4, 7. krs.
00530 Helsinki

http://www.eurooppalainensuomi.fi

Euroopan Suunta on maan johtava EU-politiikan ajankohtaispodcast – ainakin juontaja Aku Aarvan mielestä. Käsittelyssä on Euroopan menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus, muttei välttämättä tässä järjestyksessä. Röyhkeästi kansainvälisen Suomen ja Euroopan päätöksenteon ytimissä, tietysti huippuvieraiden tähdittämänä.

Nationalistiset populistit älkööt vaivautuko kuuntelemaan.

Eurooppalainen Suomi toimii kansainvälisen Eurooppaliikkeen kattojärjestönä Suomessa ja siihen kuuluu noin 3 500 henkilöjäsentä sekä lähes kolmekymmentä järjestöä, mukaan lukien työmarkkinakeskusjärjestöt, sitoutumattomat opiskelijajärjestöt, MTK ja useat muut kansalaisjärjestöt.

Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö pyrkii toiminnallaan lisäämään kansalaisten aktiivisuutta, keskustelua EU:sta ja eurooppalaisista teemoista sekä lisäämään ja parantamaan kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia Euroopassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eurooppalainen Suomi ry

Pohjoisen ulottuvuuden mahdollisuudet ja haasteet | Webinaari- ja podcast-sarja ulkona nyt14.12.2020 15:47:56 EET | Uutinen

Eurooppalainen Suomi ja ulkoministeriö toteuttavat yhteistyössä Pohjoisen ulottuvuuden politiikkaa käsittelevän neljän webinaarin sarjan, joka käynnistyi tiistaina 8.12. kello 15:00. Neljän webinaarin aikana yleisö tutustuu Pohjoisen ulottuvuuden politiikan ja kumppanuuksien historiaan, saavutuksiin ja haasteisiin sekä tulevaisuuden keskeisiin painotuksiin. Suomen historian menestyksekkäimmästä EU-aloitteesta syntynyt neljän tasavertaisen kumppanin yhteistyö on jatkunut yli kaksikymmentä vuotta.

Media-analyysi: Suomalaisen median EU-uutisointiin voi luottaa - somessa keskustelu kärjistyy9.12.2020 15:38:39 EET | Tutkimus

Eurooppalaisen Suomen tilaama ja Meltwaterin toteuttama media-analyysi Euroopan unionin näkyvyydestä suomalaisessa digitaalisessa uutismediassa ja suomenkielisessä sosiaalisessa mediassa julkaistiin 9.12.2020. Analyysin tarkoituksena oli selvittää paitsi EU- ja Eurooppa-aiheiden näkyvyyttä myös sitä, miten uutismedia ja suomalaiset sosiaalisen median aktiiviset käyttäjät käsittelevät aiheita. Samalle selvisi, ketkä ovat Twitterin aktiivisimmat EU-aiheista twiittaavat kansanedustajat ja europarlamentaarikot.

Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarva valittu European Movement Internationalin hallitukseen20.11.2020 17:01:03 EET | Uutinen

Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarva on valittu ainoana suomalaisena ja pohjoismaalaisena edustajana kansainvälisen European Movement Internationalin (EMI) hallituksen jäseneksi toimikaudelle 2021-2023. Valinta tehtiin järjestön vuosikokouksessa 19-20.11.2020. Kokoukseen osallistui toistasataa kokousedustajaa 34 kansallisesta jäsenjärjestöstä ja 39 kansainvälisestä organisaatiosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme