Espoon seurakuntayhtymä

Maan päivä -tapahtumassa tehdään hyvää Itämerelle

Jaa
Kansainvälisenä Maan päivänä 22. huhtikuuta klo 10–13 Espoonlahden kirkolla järjestetään usean toimijan yhteinen ympäristö- ja kierrätystapahtuma. Sen kirpputoripöytien vuokrat ja hävikkikahvilan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Itämeren rantojen suojeluun John Nurmisen säätiölle.
Katriina Vilkmania Maan päivässä viehättää sen ydinajatus; kansalaisten toiminta maan puolesta. Kuva: Jari Vastamäki.
Katriina Vilkmania Maan päivässä viehättää sen ydinajatus; kansalaisten toiminta maan puolesta. Kuva: Jari Vastamäki.

- Säätiön kautta kohdistamme päivän tuotot erityisesti Espoonlahden rantojen suojeluun. Yhdessä tekemällä ja kierrättämällä voimme tehdä hyvää alueen rannoille, tapahtuman vastaava tuottaja Kati Vilkman Espoonlahden seurakunnasta kertoo.

Vilkmanin mukaan Espoonlahdessa ei ole ollut vuosiin kierrätysteemaisia tapahtumia. Idea tapahtuman järjestämisestä syntyi Espoonlahden seurakunnan ympäristöryhmässä. Yksi sen jäsenistä toimii aktiivisesti myös Espoon ympäristöyhdistyksessä eli Espyyssä. Vilkmania itseään Maan päivässä viehättää sen ydinajatus; kansalaisten toiminta maan puolesta.

- Luomakunnasta tulee pitää huolta yhdessä tekemällä, Katriina Vilkman toteaa.

Toisen roska on toisen aarre

- Maan päivänä tarjoamme ihmisille mahdollisuuden laittaa turhia tavaroitaan kiertoon kirppiksellä. Tapahtumassa on tarjolla niin ikään runsaasti tietoa esimerkiksi kestävästä kehityksestä, lajittelusta ja kierrätyksestä, Katriina Vilkman kertoo.

Tapahtumassa on kirpputorin ja kahvilan lisäksi pomppulinna, askartelua ja muskari. Lapsille suunnatut aktiviteetit ovat ilmaisia. Kierrätystietämystään voi testata tietovisassa.

Kirppispöytiä on tähän mennessä varattu noin 20 kappaletta. Lisääkin kirppismyyjiä tapahtumaan sopii. Kirppispöydän voi varata sähköpostitse, katriina.vilkman@evl.fi. Pöytävuokra on kymmenen euroa. Maksaa voi paikan päällä käteisellä tai kortilla.

Espoonlahden seurakunnan kanssa Maan päivän järjestävät Espoon Latu, Espoon ympäristöyhdistys, John Nurmisen säätiö ja Kierrätyskeskuksen ympäristökoulutus/HSY.


”YK:n yleiskokous on julistanut huhtikuun 22. päivän Kansainväliseksi Äiti Maan päiväksi, jotta muistaisimme elää arjessamme harmoniassa luonnon kanssa, ja jotta niin nykyisillä kuin myös tulevilla sukupolvilla olisi oikeudenmukainen mahdollisuus elää tasapainoista elämää maapallollamme.” 
(Lähde: Suomen Yk-liitto)

Maan päivä la 22.4. klo 10–13, Espoonlahden kirkko, Kipparinkatu 8, 02320 Espoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Perhetoiminnanohjaaja Katriina Vilkman, 050 4669 128, katriina.vilkman@evl.fi, Espoonlahden seurakunta.

Kuvat

Katriina Vilkmania Maan päivässä viehättää sen ydinajatus; kansalaisten toiminta maan puolesta. Kuva: Jari Vastamäki.
Katriina Vilkmania Maan päivässä viehättää sen ydinajatus; kansalaisten toiminta maan puolesta. Kuva: Jari Vastamäki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakuntayhtymä
Espoon seurakuntayhtymä
Kirkkokatu 1, PL 200
02771 Espoo

09 80501https://www.espoonseurakunnat.fi

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 159 200 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme