Lääkärit Ilman Rajoja

Maanjäristys synnytti heti valtavan humanitaarisen tarpeen: Lääkärit Ilman Rajoja paikan päällä luoteisessa Syyriassa

Jaa
Lääkärit Ilman Rajoja vastaa yhdessä paikallisten kumppaniensa kanssa maanantaiaamun maanjäristyksen aiheuttamaan hätään luoteisessa Syyriassa. Humanitaariset tarpeet ovat valtavat.
Lääkärit Ilman Rajoja on paikan päällä luoteisessa Syyriassa. Kuva: Lääkärit Ilman Rajoja
Lääkärit Ilman Rajoja on paikan päällä luoteisessa Syyriassa. Kuva: Lääkärit Ilman Rajoja

Luoteisen Syyrian terveysasemat ja sairaalat ovat kärsineet maanjäristyksessä pahoin, ja ne ovat ylikuormittuneita apua hakevista potilaista. Hoitohenkilökunta työskentelee kellon ympäri vastatakseen loukkaantuneiden suureen määrään.

“Ensitunneista lähtien olemme hoitaneet noin 200 loukkaantunutta ja vastaanottaneet 160 kuollutta ihmistä sairaaloissa ja klinikoilla pohjoisessa Idlibissä. Myös ambulanssimme ovat käytössä auttamassa ihmisiä”, Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön Syyrian avustustyön johtaja Sebastien Gay kertoo.

Lisäksi järjestö lahjoitti tarvikkeita akuuttiin lääketieteelliseen hoitoon ja lähetti hoitohenkilökuntaa Idlibin ja Aleppon maakunnissa 23 terveysasemalle ja sairaalalle.

Yksi Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön työntekijä on löydetty kuolleena talonsa raunioista Idlibissä, ja osa henkilöstöstä on menettänyt perheenjäseniään.

"Olemme järkyttyneitä ja surullisia katastrofin vaikutuksista tuhansiin ihmisiin, mukaan lukien kollegoihimme ja heidän perheisiinsä", Sebastien Gay sanoo.

Humanitaariset tarpeet ovat valtavat

Luoteisessa Syyriassa maan sisällä paenneille ihmisille on lahjoitettu peittoja ja muita selviytymisen kannalta välttämättömiä tarvikkeita. Maanjäristys on tuhonnut alueella satoja taloja ja jättänyt tuhansia kodittomiksi. Lunta on satanut kolmen päivän ajan, ja ihmiset pysyttelevät ulkona päivän mittaan esiintyneiden uusien jälkijäristysten pelossa.

"Tarpeet ovat todella suuret luoteisessa Syyriassa. Maanjäristys lisää entisestään haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten ahdinkoa, joka on syntynyt vuosia jatkuneen sodan seurauksena. Katastrofilla on valtavat vaikutukset, ja kansainvälisen avun tarve on massiivinen”, Sebastien Gay sanoo.

Lääkärit Ilman Rajoja on tiiviissä yhteydessä luoteisen Syyrian paikallisiin viranomaisiin ja Turkin viranomaisiin laajentaakseen humanitaarista työtään siellä, missä sitä tarvitaan. Järjestö arvioi parhaillaan tilannetta ja tarpeita Idlibissä, pohjoisessa Aleppossa ja eteläisessä Turkissa kasvattaakseen vastettaan samaan aikaan kun maanjäristyksessä kuolleiden ja loukkaantuneiden määrät kasvavat hetki hetkeltä.

Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön työtä Syyriassa ja siellä, missä hätä on suurin, voi tukea osoitteessa https://laakaritilmanrajoja.fi/lahjoita/.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lääkärit Ilman Rajoja on paikan päällä luoteisessa Syyriassa. Kuva: Lääkärit Ilman Rajoja
Lääkärit Ilman Rajoja on paikan päällä luoteisessa Syyriassa. Kuva: Lääkärit Ilman Rajoja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lääkärit Ilman Rajoja
Lääkärit Ilman Rajoja
Kumpulantie 5
00520 Helsinki

Lääkärit Ilman Rajoja on maailmanlaajuinen sairaanhoitoon keskittyvä avustusjärjestö. Olemme 50 vuoden ajan tarjonneet hoitoa siellä, missä kärsimys on suurinta. Terveydenhuolto, tuskan lievitys ja hengissä pysyminen eivät saa olla riippuvaisia taustasta, uskonnosta, mielipiteistä luonnonkatastrofien, sotien ja muiden kriisien keskellä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lääkärit Ilman Rajoja

Mediatilaisuus: terveystarpeet Ukrainassa19.1.2023 08:36:00 EET | Kutsu

Lääkärit Ilman Rajoja työskentelee eri puolilla Ukrainaa, mutta pääasiallisesti Ukrainan uudelleen haltuun ottamilla alueilla ja lähellä etulinjoja. Millaisia terveystarpeita järjestö maassa todistaa tällä hetkellä? Millaisia sairauksia järjestön liikkuvilla klinikoilla hoidetaan ja millaisia huolia kuullaan? Paikalla Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön viestintätehtävistä Ukrainasta vuodenvaihteessa palannut Linda Nyholm. Etäyhteyksin paikalla järjestön Ukrainan mielenterveystyön vastaava, psykologi Camilo García. Tilaisuus järjestetään hybridinä. Voit tulla paikalle Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön toimistolle tai osallistua Teamsin kautta etänä. Kummassakin tapauksessa ilmoittaudu tilaisuuteen ma 23.1. mennessä osoitteeseen anna-reetta.korhonen@laakaritilmanrajoja.fi. Tarkenna myös, tuletko paikan päälle vai osallistutko etänä. Milloin: tiistaina 24.1. klo 11—12. Missä: Kumpulantie 5, Helsinki (käynti Jämsänkadun puolelta) tai etänä Teamsin kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme