Varsinais-Suomen ELY-keskus

Maantielauttaliikenteessä alusmuutoksia Kustavi-Iniö ja Korppoo-Norrskata lauttapaikoilla 11.5.2023 alkaen

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskus muuttaa Kustavi-Iniö ja Korppoo-Norrskata lauttapaikkojen palvelutasoja alusmuutoksilla 11.5.2023 alkaen. Muutokset perustuvat saatuihin asiakaspalautteisiin ja lausuntoihin.

Lautta-alus Sterna siirrettiin Kustavi-Iniö lauttavälille vuodenvaihteessa 2022–2023. Siirron tavoitteena on sesonkiaikoina ruuhkaisen lauttavälin välityskyvyn parantaminen ajoneuvokapasiteetiltaan 7–12 ajoneuvoa suuremmalla lautalla. Samalla aiemmin Kustavi-Iniö lauttavälillä liikennöinyt lautta-alus Aura siirrettiin Korppoo-Norrskata lauttavälille korvamaan lautta-alus Mergus. Maantielautta väylineen on osa maantietä ja tienpitäjän ensisijainen tehtävä on mahdollisimman sujuvan tieliikenteen mahdollistaminen. Tämä on ollut perusteena kyseisiin alusmuutoksiin. Alusmuutoksilla ei ole ollut vaikutusta kyseisten lauttavälien aikatauluihin ja vuorotiheyksiin.

Saatujen asiakaspalautteiden sekä Saaristoasiain neuvottelukunnan ja Paraisten kaupungin lausuntojen perusteella yleinen näkemys on, että lauttavaihdoksen myötä Kustavi-Iniö lauttavälin palvelutaso on heikentynyt kapasiteetiltaan suuremmasta lautasta huolimatta. Matkustamotilojen tason heikentymisen ja kahvion puutteen koetaan heikentävän palvelutasoa. Sternan matkustajatilassa on paikat yhdeksälle matkustajalle, ja ne sijaitsevat aluksen autokannen alla, konehuoneen vieressä. Auralla matkustajatilat sijaitsevat autokannen yläpuolella ja lautalla on myös kahvila.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on selvittänyt mahdollisuutta toteuttaa esteetön matkustamo- ja kahviotila Sternan autokannen yläpuolelle sekä sitä olisiko liikennetiheyden lisääminen Kustavi-Iniö lauttavälillä mahdollista ruuhkaisina kesäkuukausina, kun saariston rengasreitti on auki. Muutosten toteuttaminen ei kuitenkaan ole mahdollista taloudellisista syistä.

Varsinais-Suomen ELY-keskus muuttaa lauttapaikkojen palvelutasoa 11.5.2023 lähtien seuraavasti:

  • Lautta-alus Aura palaa lauttavälille Kustavi-Iniö. Liikenne jatkuu voimassa olevalla aikataululla
  • Lautta-alus Falco aloittaa liikennöinnin lauttavälillä Korppoo-Norrskata
  • Lautta-alus Sterna asetetaan vara-alukseksi lauttavälille Parainen-Nauvo.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, yhteydenotot Liikenteen asiakaspalvelun kautta, p. 0209 020 600

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rävsundsbron har inspekterats vidare denna vecka1.6.2023 13:20:12 EEST | Tiedote

Rävsundsbron har inspekterats närmare denna vecka utifrån observationerna från förra veckans inspektion. Vid inspektionen observerades inga nya strukturella skador på bron. Samtidigt observerades att sänkningen av hastighetsbegränsningen till 30 km/h har minskat brons rörelser. För närvarande är massor enligt fordonsförordningen tillåtna på bron. Nya specialtransporttillstånd beviljas tills vidare inte för bron, eftersom analysen av brons mätresultat pågår. Fler mätpunkter kommer också att installeras på bron, med hjälp av vilka man strävar efter att noggrannare utreda belastningen på bron och brons rörelser.

Kirjalansalmen siltaa on jatkotarkastettu tällä viikolla1.6.2023 13:19:05 EEST | Tiedote

Kirjalansalmen siltaa on tarkastettu tällä viikolla tarkemmin viime viikon tarkastuksen havaintojen pohjalta. Tarkastuksessa ei havaittu sillassa uusia rakenteellisia vaurioita. Samalla havaittiin, että nopeusrajoituksen alentaminen 30 km:iin/h on vähentänyt sillan liikkeitä. Tällä hetkellä sillalla on sallittu ajoneuvoasetuksen mukaiset massat. Uusia erikoiskuljetuslupia sillalle ei toistaiseksi myönnetä, sillä sillan mittaustulosten analysointi on kesken. Sillalle tullaan myös asentamaan lisää mittauspisteitä, joiden avulla pyritään selvittämään tarkemmin sillalle aiheutuvaa rasitusta ja sillan liikkeitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme