Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Maantien 8460 (Kiiminkijoentie) parantaminen Haukiputaalla radan ylikulkusillan kohdalla sekä jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen välille Asemakyläntie - Torvelantie, Oulu

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on laatimassa liikennejärjestelmästä ja maanteistä säädetyn lain mukaista tiesuunnitelmaa ”Maantien 8460 (Kiiminkijoentie) parantaminen Haukiputaalla radan ylikulkusillan kohdalla sekä jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen välille Asemakyläntie - Torvelantie, Oulu”. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Suunnitelma sisältää Oulu – Laurila radan ylikulkusillan uusimisen nykyisen sillan pohjoispuolelle ja maantien uuden linjauksen välille Asemakyläntie - Torvelantie. Lisäksi maantien varteen, tien eteläpuolelle suunnitellaan uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä välille Asemakyläntie - Torvelantie.

Hanketta ja alustavia suunnitelmaluonnoksia esitellään kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa keskiviikkona 9.11.2022 klo 17.00-18.30 Aseman koululla (C-rakennus), Asemakylänraitti 1, Haukipudas.

Tiesuunnitelman valmistuttua tammikuussa 2023 suunnitelma lähetetään liikennejärjestelmästä ja maanteistä säädetyn lain mukaiseen käsittelyyn. Tässä käsittelyssä tiesuunnitelmasta pyydetään lausunnot eri viranomaisilta. Ennen lausuntojen antamista ELY-keskus asettaa tiesuunnitelman nähtäväksi, jolloin asianosaisilla on mahdollisuus tehdä suunnitelmasta muistutuksia. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyjen jälkeen Traficom antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen. Tiesuunnitelman valmistuttua hankkeesta laaditaan rakennussuunnitelma, joka valmistuu kesäkuussa 2023.

Hankkeen rakentamiskustannusarvio on noin 3 - 3,5 milj. € (alv 0 %). Hankkeelle ei ole toistaiseksi myönnetty rahoitusta eikä hankkeen toteutusajankohdasta ole tehty päätöstä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tie- ja rakennussuunnitteluvastaava Ari Kuotesaho, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Projektipäällikkö Seppo Kuoppala, Oulun kaupunki, p. 044 703 2110, etunimi.sukunimi@ouka.fi
Projektipäällikkö Keijo Körkkö, Plaana Oy, p. 040 865 6676,
etunimi.sukunimi@plaana.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla helmikuussa 20 700 työtöntä työnhakijaa21.3.2023 08:10:18 EET | Tiedote

Työttömyys kääntyi Pohjois-Pohjanmaalla kasvuun syksyllä 2022 ja työttömien määrä on jatkanut kasvua alkuvuodesta 2023. Pohjois-Pohjanmaalla oli helmikuun lopussa 20 700 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 500 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä on edelleen korkea (2 300), mikä johtuu sekä heikentyneestä taloustilanteesta sekä talvikauden vähentyneestä työntekijätarpeesta. Avoimien työpaikkojen tarjonnassa on nähtävissä edelleen pudotusta aiempaan koko maakunnan alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme