ELY-keskukset

Määräaikaisen hakumenettelyn avaaminen tuen myöntämiseksi kalatuotteiden jäljitettävyysratkaisun hankintaan ja kehittämiseen

Jaa

Maa- ja metsätalousministeriö on 4.12.2015 (dnro 1887/04.04.03.00/2015) antamalla päätöksellään päättänyt, että tiettyihin Euroopan meri- ja kalatalousrahaston Suomen toimintaohjelman 2014–2020 toimenpiteisiin myönnetään Manner-Suomessa tukea ainoastaan määräaikaisessa hakumenettelyssä. Päätöksen mukaan määräaikaiset hakumenettelyt avataan erikseen tehtävällä ilmoituksella.

TAUSTA
Euroopan meri- ja kalatalousrahastoa (EMKR) koskevan eurooppalaisen asetuksen kansallisesta täytäntöönpanosta annetun lain 1093/2014 18 §:n 2 momentin mukaan maa- ja
metsätalousministeriö voi päättää, että tuki myönnetään määrätyille toimenpiteille määräaikaisessa hakumenettelyssä. Maa- ja metsätalousministeriö voi tällöin päättää hakuajan asettamisesta ja hakumenettelyn aloittamisesta.


Maa- ja metsätalousministeriö on 4.12.2015 (dnro 1887/04.04.03.00/2015) antamalla päätöksellään päättänyt, että tiettyihin Euroopan meri- ja kalatalousrahaston Suomen toimintaohjelman 2014–2020 toimenpiteisiin myönnetään Manner-Suomessa tukea ainoastaan määräaikaisessa hakumenettelyssä.

Päätöksen mukaan määräaikaiset hakumenettelyt avataan erikseen tehtävällä
ilmoituksella.

Euroopan meri- ja kalatalousrahaston Suomen toimintaohjelman seurantakomitean vahvistamien valintaperusteiden mukaan hankevalinnassa tulee asettaa etusijalle hankkeet, joiden arvioitu vaikuttavuus suhteessa haettuun tukeen on suurin. Mikäli hankevalinta perustuu määräaikaiseen hakumenettelyyn, tulee hankevalinnassa painottaa valintaperusteita haun tavoitteiden mukaisesti.


Tavoitteet ja painotukset tulee ilmoittaa hakuilmoituksessa.


PÄÄTÖS
Maa- ja metsätalousministeriö avaa tällä päätöksellä Euroopan meri- ja kalatalousrahaston Suomen toimintaohjelman 2014–2020 määräaikaisen hakumenettelyn markkinoiden kehittämisen toimenpiteeseen (1). Hakumenettelyssä voidaan myöntää tukea yhteensä enintään 400 000 euroa.


Haun tavoitteena on tukea sellaisten digitaalisten ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa, jotka soveltuvat EU-lainsäädännön (2) edellyttämän kalastus- ja vesiviljelytuotteiden
jäljitettävyysvaatimuksen täyttämiseen.

Hakumenettelyssä painotetaan kahta toimenpiteelle
vahvistettua valintaperustetta seuraavasti:


- Painokertoimella 3 valintakriteeriä ”Hanke parantaa kalatuotteiden jäljitettävyyttä”
- Painokertoimella 2 valintakriteeriä ”Hanke edistää yhteistyötä ja verkottumista arvoketjussa”

Hakuaika päättyy 3.6.2022. Hakemukset on jätettävä viimeistään haun päättymispäivänä rahaston tietojärjestelmään (Hyrrä, https://hyrra.ruokavirasto.fi/login.html) puoleenyöhön mennessä tai kirjallisesti toimintaohjelman hakulomakkeella klo 16.15 mennessä Lapin, Pohjois-Savon tai Varsinais-Suomen ELY-keskukseen.

Hyrrässä tukea tulee hakea ohjelmakauden 2014–2020
toimenpiteestä markkinoiden kehittäminen, joka löytyy EMKR-hankehakemus-valikon alta.

Maa- ja metsätalousministeriön päätös liitteenä.

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Östra och södra Finlands vattentjänststrategi - mätarna underlättar verkställandet (Mellersta Finland, Södra Savolax, Tavastland, Sydöstra Finland, Norra Karelen, Norra Savolax, Nyland)24.5.2022 11:34:46 EEST | Tiedote

Strategiarbetet för östra och södra Finlands vattentjänst har framskridit till att välja mätnings- och uppföljningsmodell. Valet av mätarna har gjorts noggrannt och man har kommit fram till en tillräckligt enkel mätningsmodell, så att verkställandet säkert kommer i gång. Under de senaste månaderna har vår verksamhetsmiljö förändrats kraftigt, så det är synnerligen viktigt att begripa hur man ska förbereda sig inför olika situationer inom vattentjänsten. Vi framhåller beredskap och temat cyberrisker starkare än förut i strategin.

Itäisen ja eteläisen Suomen vesihuoltostrategia - mittarit tukevat toimeenpanon onnistumista (Keski-Suomi, Etelä-Savo, Häme, Kaakkois-Suomi, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Uusimaa)24.5.2022 11:34:20 EEST | Tiedote

Itäisen ja eteläisen Suomen vesihuollon strategiatyössä on edetty strategian mittariston ja seurantamallin valintaan. Mittareiden valinta on tehty huolellisesti ja päädytty riittävän yksinkertaiseen mittaristoon, jotta toimeenpano lähtee varmasti käyntiin. Toimintaympäristömme on muuttunut viime kuukausina rajusti, joten on erityisen tärkeää hahmottaa, miten vesihuollossa varaudutaan eri tilanteisiin. Varautumisen ja kyberriskien teemaa pidetään strategiassa esillä entistä vahvemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme