Satakunnan ELY-keskusSatakunnan ELY-keskus

Maatalouden investointeihin tälle vuodelle 25 miljoonan euron lisärahoitus elpymisvaroista.

Jaa

Lisärahoitus tulee käyttöön 15.8. päättyneen investointitukijakson, sekä myös vuoden viimeisen, 15.10. päättyvän tukijakson päätöksentekoon. 15.8. päättyneellä tukijaksolla elpymisvaroista avustusta haettiin yhteensä 8,3 miljoonaa euroa, josta Satakunnan osuus on 250 000 euroa. 15.10. päättyvälle tukijaksolle elpymisvaroja jää vielä runsaasti jaettavaksi.

Elpymisvaroista rahoitetaan ympäristön tilaa, tuotantohygieniaa ja työympäristöä sekä eläinten hyvinvointia parantavia investointeja maatiloilla että energiantuotannossa tarvittavia rakentamisinvestointeja siltä osin kuin energia käytetään maatalouden tuotantotoiminnassa.

”Tuotannon kannattavuus on toki avainasemassa, mutta jatkuvuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää on panostaa myös tuotannon kestävyyteen. Elpymisvarat on kohdennettu juurikin tuotannon kestävyyteen tähtääviin investointeihin, joten nyt on oikea aika investoida näihin kohteisiin" maatilarahoitusasiantuntija Katriina Rosvall toteaa.

Lue lisää  Ruokaviraston tiedotteesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Maatilarahoitusasiantuntija
Katriina Rosvall
katriina.rosvall@ely-keskus.fi
Puh: +358 295 022 076

Maatilarahoitusasiantuntija
Ismo Häyhä
ismo.hayha@ely-keskus.fi
Puh: +358 295 022 041

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme