Messukeskus

MAATALOUSKONEMESSUT PÄIVITTÄÄ AMMATTILAISTEN TIEDOT – RUOKAMARKKINAT JA -TURVA ESILLÄ AVAJAISPÄIVÄNÄ

Jaa

Helsingin MaatalousKonemessujen ohjelma on julkaistu. Keskeisiä aiheita ohjelmassa ovat datalla johtaminen, kestävä ruokajärjestelmä ja huoltovarmuus, Smartfarming, CAP 27, ympäristöasiat, biokaasu ja energia, kotieläintuotanto ja eläinten hyvinvointi, metsäohjelma sekä työssä jaksaminen. MaatalousKonemessut järjestetään torstaista lauantaihin 13. - 15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Tapahtuman ohjelman on tuottanut ProAgria alan merkittävimpien järjestöjen ja toimijoiden kanssa. ”MaatalousKonemessujen ohjelma nostaa esille tärkeitä aiheita. Nyt jos koska maa- ja metsätalouden merkitys on erittäin suuri, sillä näillä aloilla vaikutetaan vahvasti Suomen huoltovarmuuteen ja energian saantiin. Toisaalta alan ammattilaisen keskuudessa älykäs maanviljely, CAP 27 -suunnitelma, datalla johtaminen, eläinten hyvinvointi ja oma jaksaminen ovat pinnalla olevia aiheita”, kertoo ohjelman koostanut yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila ProAgrialta.  

CAP 27 -suunnitelma (Euroopan yhteinen maatalouspolitiikka ja -tukijärjestelmä)  ja Smartfarming (älykäs maanviljely) ovat esillä messuilla jokaisena päivänä. CAP 27 puheenvuoron pitävät päivittäin Ruokaviraston, Maa- ja metsätalousministeriön ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n edustajat. SmartFarming-keskustelussa puhutaan navettojen robotiikasta torstaina, jaetaan parhaita käytäntöjä perjantaina ja keskustellaan traktoreiden sähköistämisestä lauantaina. Maankasvukunnosta saa tietoa torstaina ja perjantaina.

Datalla johtaminen, kestävä ruokajärjestelmä ja huoltovarmuus

Torstaina 13.10. avajaisissa puhuvat ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ja Helsingin Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen. Heti avajaisten jälkeen jaetaan Suomen Messusäätiön rahoittama10 000 euron Agri-INNO-palkinto.

Avajaispäivänä on kaksi merkittävää paneelikeskustelua. Talouden ja tuotannon takana aina data -paneelissa keskustelevat Käytännön Maamies -lehden päätoimittajan Pentti Törmän ohjastuksessa viljelijä ja Trans Farm Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Leppälä, Nordean yksikönjohtaja Kirsi Tossavainen, OP Ryhmän maatalouspalvelupäällikkö Matti RomsProAgria Etelä-Suomen palvelupäällikkö Anna Turunen ja  BioCode Oy:n toimitusjohtaja Enersto Hartikainen. Iltapäivän paneelikeskustelun Ruokamarkkinat ja ruokaturva tänään ja huomenna vetää Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen. Keskustelemassa ovat europarlamentaarikko Petri Sarvamaa, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho, Valio Oy:n vastuullisuusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen, OP Ryhmän maa- ja metsätalouspalveluiden johtaja Teppo Pöllänen,  MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ja ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko.

Ympäristö, jaksaminen, eläinten hyvinvointi, öljykasviviljely ja ravinteiden hinta  

Perjantaina 14.10. kuullaan tietoiskuja tautisuojasta ja afrikkalaisesta sikarutosta, luonnonmonimuotoisuudesta ja pölyttäjistä sekä bioturvallisuuden ja eläinaineksen vaikutuksista eläinten hyvinvointiin. Perjantaina kuullaan myös jaksamisesta ja laadukkaista lomituspalveluista, eläinten hyvinvointilaista ja sen vaikutuksista sekä ravinteiden hinnoista. Ohjelmalavalla on myös Rypsirapsi 2025 -keskustelu, jossa käydään läpi ratkaisuja öljykasviviljelyn turvaamiseksi. Maajussit facebook-ryhmän Vuoden Maajussi -palkinto jaetaan lavalla perjantaina klo 12.30.

 

Paneelit metsäkeskustelusta ja energialähteistä, asiaa kotieläintuotannosta

Lauantaina 15.10. on kaksi paneelikeskustelua. Aamupäivän Kannattaako rakentaa metsän varaan? -paneelissa keskustelevat Metsälehden päätoimittaja Eliisa Kallioniemen johdolla MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola, OP Ryhmän metsäpalvelupäällikkö Petri Kortejärvi sekä Metsäkeskuksen ja metsäteollisuuden edustajat. Iltapäivällä on  Energiaa verkosta, metsästä, auringosta vai biokaasulaitoksesta? -paneeli. Lisäksi kuullaan kokemuksia ja selvityksiä lampaiden ja pihvikarjan tuottajaorganisaatoista.

Suomen suurin maa- ja metsätalousalan sisänäyttely


MaatalousKonemessut järjestetään nyt toista kertaa. Vuonna 2018 messuilla vieraili lähes 17 000 tyytyväistä kävijää. Tapahtuma esittelee kattavasti uudet koneet, laitteet ja palvelut.  Messuilla esitellään uusimmat koneet kaikissa kokoluokissa. Tapahtuma täyttää kaikki Helsingin Messukeskuksen alakerran hallit ja käytössä on myös ulkoalue. Mukana on ennätysmäiset yli 400 näytteilleasettajaa.

Tapahtuman ohjelman on koonnut ProAgria yhdessä alan merkittävien toimijoiden kanssa. Mukana ovat olleet AgriHubi, Bisnes+ Oy, Biocode Oy, BSAG, Demeca Oy, Faba, Luke, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto, Maanmittauslaitos, Maitoyrittäjät, Mela, Mtech Digital Solutions Oy, OP ryhmä, Pihvikarjaliitto, ProAgria, Ruokavirasto, Siipikarjaliitto ry, Sikayrittäjät ry, Valio Oyj ja Vihreä Kasvu -työryhmä


MaatalousKonemessuille kannattaa ostaa liput etukäteen. Liput ovat ennakkoon ostettuina edullisemmat, ja kun rekisteröityy ennakkoon, pääsee ohituskaistaa pitkin sisään Helsingin Messukeskukseen. www.maatalouskonemessut.fi

Helsingin Messukeskus järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus.
MaatalousKonemessut 2022 järjestetään 13. – 15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma on avoinna to-pe 13. - 14.10. klo 9-17 ja la 15.10. klo 9-16.

www.maatalouskonemessut.fi
#maatalouskonemessut

https://www.facebook.com/MaatalousKonemessut

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com-
Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

UUSI 15 000 EURON KIRJA-ALAN EDISTÄMISPALKINTO JAETAAN HELSINGIN KIRJAMESSUILLA – ehdota palkinnon saajaa!22.9.2022 14:37:15 EEST | Tiedote

Kirja-alan edistämispalkinto palkitsee tai avustaa kustannusalan saavutuksia, kirja-alaan liittyviä innovaatioita, kehittämishankkeita tai kaupallista menestystä. Suomen Messusäätiön rahoittaman 15 000 euron palkinnon tavoitteena on tukea kirja-alan kaupallista menestystä. Kirja-alan täytyy nyt ja tulevaisuudessa tavoittaa entistä tehokkaammin muun muassa nuoria ja nuoria aikuisia, ja saada heidät kiinnostumaan kirjallisuudesta. Avainasemassa tässä ovat lukemisen, kustannusalan ja kirjakaupan uudet innovaatiot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme