Messukeskus

Maataloussektorin Innovaatiopalkinto GrainSenselle

Jaa

MaatalousKonemessujen yhteydessä jaettava Suomen Messusäätiön rahoittama 5 000 euron arvoinen Agri-INNO-tunnustuspalkinto on myönnetty suomalaiselle tuoteinnovaatiolle GrainSenselle. Tuote on kädessä pidettävä mittalaite, joka analysoi viljanlaadun. GrainSense on merkittävä tekninen innovaatio, joka on jo markkinoilla. Agri-INNO-palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa MaatalousKonemessujen avajaisissa 15.11. Messukeskuksessa Helsingissä.

Agri-INNO-palkinto jaetaan joka toinen vuosi suomalaiselle henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt alaa tukevan innovaation. Palkinto myönnetään innovaatiolle, joka tuo toimialalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu.

GrainSense on maailman ensimmäinen kädessä pidettävä mittalaite viljanlaadun analysointiin. Laite mittaa viljan ja viljelykasvin sisältämät proteiini-, kosteus-, öljy- ja hiilihydraattipitoisuudet. Saatujen tietojen perusteella satoon liittyvät käsittelykustannukset ja sadon kokonaisarvo voidaan laskea jo siinä vaiheessa, kun vilja vielä kasvaa pellolla. Paristokäyttöinen laite vaatii analysointiin vain muutaman jyvän. Analysointi ei vaadi erillisiä valmistelutoimenpiteitä ja itse analyysia ei vie muutamaa sekuntia kauempaa. Lisäksi laitteessa on GPS-paikannus ja pilvipalvelu. GrainSensen pääkeksijä ja perustaja on saksalaissyntyinen Ralf Marbach.

GrainSensen avulla maataloussektorin toimijoilla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus analysoida viljelykasviensa tärkeimmät laatuominaisuudet nopeasti ja tehdä tuloksien pohjalta kannattavuutta parantavia päätöksiä. Maanviljelijöiden, siemenviljan kasvattajien ja kasvinjalostajien lisäksi laite tukee myös lihantuottajien toimintaa, sillä laite pystyy seuraamaan ja säätelemään reaaliajassa eläinrehun proteiinipitoisuutta kasvun aikana. Agri-INNO valintaraadissa GrainSenseä kuvailtiin selkeäksi tekniseksi innovaatioksi, joka mahdollistaa alan toimijoille viljanlaadun analysoinnin ja avaa uusi mahdollisuuksia. Tuote on tekninen innovaatio ja uutuus, jolla on mahdollisuuksia myös kansainväliseksi menestystuotteeksi. Liiketoimintamallista on jo näyttöä, sillä tuote on jo markkinoilla.

Agri-INNO-palkinnon valitsi raati, johon kuuluivat toiminnanjohtaja Antti Sahi MTK:sta (pj), toimitusjohtaja Juha Nuutila ProAgriasta, toimitusjohtaja Juha Ojala Työtehoseurasta ja puheenjohtaja Risto Varis MaatalousKonemessujen kehitysryhmästä.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain 400 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnetuin Suomen Messusäätiön jakama palkinto on Kaj Franck -muotoilupalkinto.

MaatalousKonemessut järjestetään ensimmäistä kertaa torstaista lauantaihin 15.‒17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna 15.11. klo 9‒19 ja 16.‒17.11. klo 9‒17. Tapahtuma on suurin alan sisänäyttely. Tapahtuman järjestää Messukeskus. MaatalousKonemessujen järjestäjäkumppaneita ovat AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Konekesko, Lantmännen Agro, NHK-keskus ja Turun Konekeskus.

www.maatalouskonemessut.fi, #maatalouskonemessut #agriinno

Lisätietoja:
GrainSense, toimitusjohtaja Edvard Krogius, 050 322 9392, edvard@krogius@grainsense.com

MaatalousKonemessut, konseptikehittäjä Leo Potkonen, Messukeskus, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com

MaatalousKonemessut, tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Musiikkia, vanhemmuusvinkkejä ja maaseudun eläimiä – Lapsimessut kokoaa perheet Messukeskukseen huhtikuussa15.2.2019 09:53:26Tiedote

Perheen pienimmille, vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa tietoa, hauskaa tekemistä ja paljon ohjelmaa Lapsimessuilla 12.–14.4. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana kokonaisuudessa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös maaseudun eläimiä ja kädentaitoja esittelevä ELMA. Lapsimessujen ensimmäiset ohjelmanumerot ovat vahvistuneet, ja ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme