Messukeskus

Maataloussektorin Innovaatiopalkinto GrainSenselle

Jaa

MaatalousKonemessujen yhteydessä jaettava Suomen Messusäätiön rahoittama 5 000 euron arvoinen Agri-INNO-tunnustuspalkinto on myönnetty suomalaiselle tuoteinnovaatiolle GrainSenselle. Tuote on kädessä pidettävä mittalaite, joka analysoi viljanlaadun. GrainSense on merkittävä tekninen innovaatio, joka on jo markkinoilla. Agri-INNO-palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa MaatalousKonemessujen avajaisissa 15.11. Messukeskuksessa Helsingissä.

Agri-INNO-palkinto jaetaan joka toinen vuosi suomalaiselle henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt alaa tukevan innovaation. Palkinto myönnetään innovaatiolle, joka tuo toimialalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu.

GrainSense on maailman ensimmäinen kädessä pidettävä mittalaite viljanlaadun analysointiin. Laite mittaa viljan ja viljelykasvin sisältämät proteiini-, kosteus-, öljy- ja hiilihydraattipitoisuudet. Saatujen tietojen perusteella satoon liittyvät käsittelykustannukset ja sadon kokonaisarvo voidaan laskea jo siinä vaiheessa, kun vilja vielä kasvaa pellolla. Paristokäyttöinen laite vaatii analysointiin vain muutaman jyvän. Analysointi ei vaadi erillisiä valmistelutoimenpiteitä ja itse analyysia ei vie muutamaa sekuntia kauempaa. Lisäksi laitteessa on GPS-paikannus ja pilvipalvelu. GrainSensen pääkeksijä ja perustaja on saksalaissyntyinen Ralf Marbach.

GrainSensen avulla maataloussektorin toimijoilla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus analysoida viljelykasviensa tärkeimmät laatuominaisuudet nopeasti ja tehdä tuloksien pohjalta kannattavuutta parantavia päätöksiä. Maanviljelijöiden, siemenviljan kasvattajien ja kasvinjalostajien lisäksi laite tukee myös lihantuottajien toimintaa, sillä laite pystyy seuraamaan ja säätelemään reaaliajassa eläinrehun proteiinipitoisuutta kasvun aikana. Agri-INNO valintaraadissa GrainSenseä kuvailtiin selkeäksi tekniseksi innovaatioksi, joka mahdollistaa alan toimijoille viljanlaadun analysoinnin ja avaa uusi mahdollisuuksia. Tuote on tekninen innovaatio ja uutuus, jolla on mahdollisuuksia myös kansainväliseksi menestystuotteeksi. Liiketoimintamallista on jo näyttöä, sillä tuote on jo markkinoilla.

Agri-INNO-palkinnon valitsi raati, johon kuuluivat toiminnanjohtaja Antti Sahi MTK:sta (pj), toimitusjohtaja Juha Nuutila ProAgriasta, toimitusjohtaja Juha Ojala Työtehoseurasta ja puheenjohtaja Risto Varis MaatalousKonemessujen kehitysryhmästä.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain 400 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnetuin Suomen Messusäätiön jakama palkinto on Kaj Franck -muotoilupalkinto.

MaatalousKonemessut järjestetään ensimmäistä kertaa torstaista lauantaihin 15.‒17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna 15.11. klo 9‒19 ja 16.‒17.11. klo 9‒17. Tapahtuma on suurin alan sisänäyttely. Tapahtuman järjestää Messukeskus. MaatalousKonemessujen järjestäjäkumppaneita ovat AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Konekesko, Lantmännen Agro, NHK-keskus ja Turun Konekeskus.

www.maatalouskonemessut.fi, #maatalouskonemessut #agriinno

Lisätietoja:
GrainSense, toimitusjohtaja Edvard Krogius, 050 322 9392, edvard@krogius@grainsense.com

MaatalousKonemessut, konseptikehittäjä Leo Potkonen, Messukeskus, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com

MaatalousKonemessut, tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Venemessuilla kunnostetaan moottoriveneitä ja keskustellaan moottoriveneilystä14.12.2018 10:54Tiedote

Vene 19 Båt -messuilla 8. – 17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä kunnostetaan työnäytöksissä kolmea venettä Venemestarin Telakalla. Uusia varusteita ja pintoja saavat Windy 31 Tornado, Uttern 520 HT ja Buster S. Uusi Totalveneen Messi kokoaa moottoriveneilijät ja moottoriveneen hankintaa harkitsevat nyt ensimmäistä kertaa kuulemaan tuoreinta tietoa moottoriveneilystä ja moottoriveneistä.

Kevätmessujen mallipihoista ideoita oman puutarhan, mökkipihan sekä pientalopihan rakentamiseen13.12.2018 13:21Tiedote

Kevätmessuilta voi ensi keväänä poimia ideoita sekä omaan puutarhaan että mökin ja omakotitalon pihoihin. Kolmen mallipihakokonaisuuden suunnittelusta vastaa tänäkin vuonna Puutarhaetsivät eli maisemasuunnittelija Tanja Nieminen (ylempi AMK) ja arkkitehti, maisema-arkkitehti Tiina Holmberg (SAFA, MARK). Kevätmessut järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 4.–7.4.2019.

Habitare tuo esiin muotoilun nousevia tähtiä11.12.2018 13:49Tiedote

Habitare on Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma ja nostaa yleisölle vielä tuntemattomia suunnittelijoita esille myös vuonna 2019. Suunnittelijoille tarkoitetut Imu Design -muotoilijakollektiivin kanssa toteutettavat Talentshop ja Protoshop tarjoavat mahdollisuuden suunnittelijoille saada osaamisensa ja tuotteensa esille omille osastoilleen Habitareen. Kokonaisvaltainen asumisen tapahtuma Habitare pidetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.-15.9.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme