Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Maatullinkujan länsipään peruskorjaus alkamassa Tapulikaupungissa

Jaa

Helsingin kaupunki aloittaa Maatullinkujan länsipään peruskorjauksen maaliskuussa. Urakan aikana kunnostetaan Maatullinkujan kävely- ja pyörätie väliltä Henrik Forsiuksen tie–Kämnerintie. Aiemmin kaupunki on korjannut Maatullinkujan itäpään vuonna 2020.

Urakka-alue kartalla.
Urakka-alue kartalla.

Maatullinkuja on jalankulun ja pyöräilyn pääraitti, jonka länsipään peruskorjaus aloitetaan maaliskuun 2022 lopussa. Urakan aikana kadulle tehdään muun muassa massanvaihto sekä rakennetaan kaapelisuojaputkia sekä operaattoreiden putkitusta. Helen Sähköverkko uusii sähköverkon kaapelointia urakan yhteydessä.

Suurin osa Maatullinkujan kiveyksestä uusitaan harmailla betonikivillä, mutta Maatullinkujan keskellä oleva aukio verhoillaan keltaisilla maatiilillä. Urakan aikana myös kadun kuivausta parannetaan, eli kadun ja aukion tasausta korjataan ja niihin lisätään kaivoja.

Alue muuttuu aiempaa viihtyisämmäksi, kun Maatullinkujan keskellä olevalle aukiolle tulee pronssinen taideteos, uusia istutusalueita sekä istumiseen tarkoitettu graniittimuuri. Keskusaukiolle istutetaan vehreiden pensaiden ja perennojen lisäksi muutamia uusia puita. Osa nykyisistä puista säilytetään.

Työt pyritään saamaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Töiden valmistumisajankohtaan voi vaikuttaa maatiilen saatavuus. Maatiilen toimitusajat ovat 6–8 kuukautta, joten aukion töiden viimeistely saattaa venyä vuoden 2023 puolelle.

Työt vaikuttavat kävelijöihin ja pyöräilijöihin

Maatullinkujan kävely- ja pyörätietä käyttävät pääasiassa alueen asukkaat, mutta reitillä on liikennettä myös kadun varrella sijaitsevalle päiväkodille ja koululle sekä läpimenoliikennettä Puistolan asemalle. Työalueet rajataan selkeästi, jotta alueella liikkuminen on turvallista.

Peruskorjauksen alueella oleviin muutamiin kiinteistöihin kulkeminen voi hankaloitua tilapäisesti. Väliaikaiset kulkureitit opastetaan maastossa.

Työt eivät vaikuta autoilijoihin eivätkä joukkoliikenteeseen.

Töitä tehdään pääasiassa arkipäivisin klo 7–18 välisenä aikana. Töistä voi aiheutua tilapäistä melua. Lisäksi betonikivien ja maatiilien asentamisesta ja leikkaamisesta voi tulla jonkin verran pölyä. Urakoitsijana toimii Stara.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija
Heikki Vuorsalo
Vastaava työnjohtaja, Stara
p. 09 3107 8665
heikki.vuorsalo@hel.fi

Juhani Jaatinen
projektinjohtaja, alueellinen rakennuttaminen
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3107 0693
juhani.jaatinen@hel.fi

Kuvat

Urakka-alue kartalla.
Urakka-alue kartalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki kunnostaa lintuvesiä Ruovikosta lentoon -hankkeessa23.5.2022 09:03:38 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungilla on käynnistynyt Ruovikosta lentoon -Helmi-hanke, jossa keskitytään lintuvesien ja rantojen elinympäristöjen tilan parantamiseen. Hankkeen aikana tehdään käytännön hoitotoimia, jotka edesauttavat linnustoa ja muuta luonnon monimuotoisuutta. Samalla saadaan arvokasta tietoa järviruo’on talvileikkuusta ja ruokomassan hyödyntämisestä sekä kehitetään eri toimijoiden yhteistyötä. Hanketta rahoitetaan valtakunnallisesta Helmi-elinympäristöohjelmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme