Mahtavaa matematiikkaa -päivä on taas kuukauden päästä 4.11.2021

Suomen toinen Mahtavaa matematiikkaa -päivä kokoaa maan matematiikkavoimat yhteen marraskuun ensimmäisenä torstaina eli 4. marraskuuta 2021. Toimintapäivänä matematiikka ja sen monimuotoisuus pääsevät esille varsinkin kouluissa.
– Matematiikka on kaunista, jännää, hauskaa ja joskus myös hyödyllistä. Mahtavaa matematiikka -päivä nostaa esiin erityisesti matematiikan hauskan ja leikkisän puolen. Pääosa tapahtumista toteutetaan koronan vuoksi verkossa, Tekniikan akateemiset TEKin nuorisoprojekteista vastaava Tuula Pihlajamaa sanoo.
TEKin yhteiskuntasuhdejohtajan Juhani Nokelan mukaan teemapäivällä halutaan tuoda matematiikkaa lähemmäksi jokaista.
– Tänä vuonna pääviestimme on, että matematiikka on mahtavaa ja kivaa sen lisäksi, että se on hyödyllistä. Matematiikkaa on kaikkialla ympärillämme, joten oman innostuksen löytäminen on mahdollista, Juhani Nokela sanoo.
Teemapäivänä eri toimijat toteuttavat tänäkin vuonna projektinsa itse ja tiedottavat omasta työstään yhteisen tunnuksen alla. Osallistumisesta ei peritä maksuja.
Viime vuonna päivä osoittautui varsin suosituksi erityisesti kouluissa.
– Mahtavaa matematiikkaa kokoaa yhteen ideoita matematiikan käsittelyyn monipuolisesti ja tarjoaa innostavia materiaaleja oppitunneille. Koulumatematiikkakin voi olla paljon muutakin kuin vain numeroita ja laskemista, muistuttaa Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n puheenjohtaja Tarja Ylivuori.
Teemapäivään ovat lupautuneet jo Experience Workshop STEAM Network, 2000-luvun taitojen opetukseen keskittynyt Innokas-verkosto, Helsingin yliopiston kasvatustieteiden osasto, Insinööriliitto ry, joensuulaisen tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaalin SciFest-tapahtuman järjestäjät, lapsi- ja nuorisotyön palvelujärjestö Kehittämiskeskus Opinkirjo, lasten ja nuorten luonnontiede- ja matematiikkaosaamista vahvistava LUMA-verkosto, Maunulan yhteiskoulun ja Helsingin matematiikkalukion Harppi-hanke, Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL, Tekniikan Akateemiset TEK ja TFiF Tekniska föreningen i Finland.
Mahtavaa matematiikkaa -päivän sivusto löytyy osoitteesta https://www.mahtavaamatematiikkaa.fi
Lisätietoja ja eläviä esimerkkejä: nuorisoprojektivastaava Tuula Pihlajamaa, Tekniikan akateemiset TEK, tuula.pihlajamaa@tek.fi, (09) 2291 2281
Avainsanat
Kuvat

Liitteet
Tietoja julkaisijasta
Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. Noin 80 000 jäsenellään TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenliitto ja Suomen kahdeksanneksi suurin ammattiliitto.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK
Kipinä-voittajat tutkivat hormonisaasteen vaikutusta kasveihin, tähtien elinkaarta ja bakteerien tappamista sähkökärpäslätkällä28.4.2025 11:02:20 EEST | Tiedote
TEKin järjestämän nuorten tiedekilpailu Kipinän voittivat Sofia Koivumäki, Zofia Järvinen sekä Hermanni Sallinen ja Niilo Sipilä. He edustavat Suomea syksyllä EU:n tiedekilpailussa.
TEK: Jäsenmaksun verovähennyksen poisto on hallitukselta virheliike24.4.2025 13:02:20 EEST | Tiedote
Myös yhteisöveron lasku on hutilyönti, joka ei tuo kaivattua hyötyä. Hallituksen puoliväliriihessä tekemä ratkaisu alentaa palkkojen verotusta sen sijaan saa TEKiltä kiitosta.
Kutsu: Tapaa tieteestä innostuneita nuoria14.4.2025 11:33:06 EEST | Kutsu
Tervetuloa haastattelemaan Kipinä-tiedekilpailun finalisteja Espoon Otaniemeen 16.4. klo 10–13.
Nya teknologipriser går till membranteknik som samlar råvaror, en reaktorfysikkod som har erövrat världen och ett toppteam från Uleåborg10.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
ITU-prisfamiljen består av tre priser som delas ut för första gången i år. Prisjuryerna, som leds av Elina Hiltunen, Outi Krause och Katja Toropainen, premierade NPHarvests membranteknik, VTT:s reaktorfysikkod Serpent och forskningsenheten för produktionsekonomi vid Uleåborgs universitet.
Membrane technology for recovering nutrients, reactor physics code that has conquered the world and top team from Oulu win new technology awards10.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
The three awards of the ITU award family are presented for the first time this year. Three juries, chaired by Elina Hiltunen, Outi Krause and Katja Toropainen, gave the awards to the membrane technology of NPHarvest, VTT’s Serpent reactor physics code and the IEM research unit at the University of Oulu.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme