Tekniikan akateemiset - TEK

Mahtavaa matematiikkaa -päivä on taas kuukauden päästä 4.11.2021

Jaa
”Koulumatematiikkakin voi olla paljon muutakin kuin vain numeroita ja laskemista”, muistuttaa Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n puheenjohtaja Tarja Ylivuori.
Nuorisoprojektivastaava Tuula Pihlajamaa, Tekniikan akateemiset TEK. Kuva Helena Hagberg
Nuorisoprojektivastaava Tuula Pihlajamaa, Tekniikan akateemiset TEK. Kuva Helena Hagberg

Suomen toinen Mahtavaa matematiikkaa -päivä kokoaa maan matematiikkavoimat yhteen marraskuun ensimmäisenä torstaina eli 4. marraskuuta 2021. Toimintapäivänä matematiikka ja sen monimuotoisuus pääsevät esille varsinkin kouluissa.

– Matematiikka on kaunista, jännää, hauskaa ja joskus myös hyödyllistä. Mahtavaa matematiikka -päivä nostaa esiin erityisesti matematiikan hauskan ja leikkisän puolen. Pääosa tapahtumista toteutetaan koronan vuoksi verkossa, Tekniikan akateemiset TEKin nuorisoprojekteista vastaava Tuula Pihlajamaa sanoo.

TEKin yhteiskuntasuhdejohtajan Juhani Nokelan mukaan teemapäivällä halutaan tuoda matematiikkaa lähemmäksi jokaista.

– Tänä vuonna pääviestimme on, että matematiikka on mahtavaa ja kivaa sen lisäksi, että se on hyödyllistä. Matematiikkaa on kaikkialla ympärillämme, joten oman innostuksen löytäminen on mahdollista, Juhani Nokela sanoo.

Teemapäivänä eri toimijat toteuttavat tänäkin vuonna projektinsa itse ja tiedottavat omasta työstään yhteisen tunnuksen alla. Osallistumisesta ei peritä maksuja.

Viime vuonna päivä osoittautui varsin suosituksi  erityisesti kouluissa.

– Mahtavaa matematiikkaa kokoaa yhteen ideoita matematiikan käsittelyyn monipuolisesti ja tarjoaa innostavia materiaaleja oppitunneille. Koulumatematiikkakin voi olla paljon muutakin kuin vain numeroita ja laskemista, muistuttaa Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n puheenjohtaja Tarja Ylivuori.

Teemapäivään ovat lupautuneet jo Experience Workshop STEAM Network, 2000-luvun taitojen opetukseen keskittynyt Innokas-verkosto, Helsingin yliopiston kasvatustieteiden osasto, Insinööriliitto ry, joensuulaisen tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaalin SciFest-tapahtuman järjestäjät, lapsi- ja nuorisotyön palvelujärjestö Kehittämiskeskus Opinkirjo, lasten ja nuorten luonnontiede- ja matematiikkaosaamista vahvistava LUMA-verkosto, Maunulan yhteiskoulun ja Helsingin matematiikkalukion Harppi-hanke, Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL, Tekniikan Akateemiset TEK ja TFiF Tekniska föreningen i Finland.

Mahtavaa matematiikkaa -päivän sivusto löytyy osoitteesta https://www.mahtavaamatematiikkaa.fi

Lisätietoja ja eläviä esimerkkejä: nuorisoprojektivastaava Tuula Pihlajamaa, Tekniikan akateemiset TEK, tuula.pihlajamaa@tek.fi, (09) 2291 2281

Avainsanat

Kuvat

Nuorisoprojektivastaava Tuula Pihlajamaa, Tekniikan akateemiset TEK. Kuva Helena Hagberg
Nuorisoprojektivastaava Tuula Pihlajamaa, Tekniikan akateemiset TEK. Kuva Helena Hagberg
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. Yli 75 000 jäsenellään TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenliitto ja Suomen kahdeksanneksi suurin ammattiliitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme