Arts Management Helsinki Oy

Maija Kaunismaan uusi single "Happiness I Gave Away" kannustaa ilmastoaktivismiin

Jaa
Mediatiedote 8.5.2019. Laulaja-säveltäjä Maija Kaunismaan uusi kappale ja musiikkivideo ”Happiness I Gave Away” kannustaa toimimaan ilmastohätätilasta aiheutuvan kärsimyksen ja maapallon kantokyvyn puolesta.
Maija Kaunismaa. Photo by Mikko Ijäs
Maija Kaunismaa. Photo by Mikko Ijäs

”Rakkauslauluilla on oma aikansa ja paikkansa, mutta nyt on herättävä ja toimittava koko maailman hyväksi. Rakkaus omaa maapalloamme kohtaan on yhtä tärkeää kuin rakkaus toisia ihmisiä kohtaan, varsinkin tässä tilanteessa, jonka me ihmiset olemme itse aiheuttaneet”, Maija Kaunismaa sanoo. Reino Helismaan alkuperäissanoitus ”Onni jonka annoin pois” julkaistaan nyt Mikko Ijäksen uutena käännöksenä.

Kaunismaa on yksi Peacemakers Finlandin perustajajäsenistä. Peacemakers Finlandin maailmanlaajuinen kattojärjestö on buddhalaisista periaatteista ammentava kansalaisaktiivistien järjestö Zen Peacemakers International.

Maija Kaunismaatunnetaan upeasta ja persoonallisesta lauluäänestään ja tarttuvasta sävellystyylistään. Yhteistyö kirjailija Sofi Oksasen kanssa nosti hänet julkisuuteen 2000-luvun lopulla. Kaunismaa on toteuttanut yhdessä Oksasen kanssa kolme näytelmää (High Heels Society, Koko Teatteri 2008, Kertomuksia Keittiöstä, Kansallisteatteri 2011 ja Kun kyyhkyset katosivat, Kansallisteatteri 2013).

Kaunismaan edelliset julkaistut levyt ovat ”Valtion miehet” kirjailija Elina Karjalaisen kanssa (Love Records, 2000) ja ”Liian lyhyt hame - kertomuksia keittiöstä” kirjailija Sofi Oksasen kanssa (MuFarang International, 2011).

Kaunismaa on artist-in-residence -taiteilija Zen Center of Los Angelesissa, jossa hän viettää aikaa vuosittain amerikkalaisen Kobori Roshi -stipendin turvin. Merkittävä osa tulevan levyn ”The Pine House Songs” materiaalista on kirjoitettu ZCLA:ssa The Pine House -nimisessä talossa Los Angelesin Koreatownissa.

YouTube: https://youtu.be/GYK0elCPces
 
Spotify:
https://open.spotify.com/track/3fVjcLOUP7SeAh3IkctpIp?si=IYsg_B6URD6nsQjBevWO4g
   
iTunes: https://itunes.apple.com/fi/album/happiness-i-gave-away-single/1461249932 


HAPPINESS I GAVE AWAY
Sävellys Maija Kaunismaa
Sanoitus Reino Helismaa (© Warner/Chappell Music Finland)
Käännös Mikko Ijäs
Sovitus Maija Kaunismaa, Mikko Ijäs, Aki Sihvonen

Laulu ja koskettimet Maija Kaunismaa
Rummut ja perkussiot Mikko Ijäs
Kantele Maija Kauhanen
Kitarat ja basso Aki Sihvonen
Vocal coach Ian Nicholas (How the Voice Works/UK)

Äänitys ja miksaus Aki Sihvonen (Finnvox)
Masterointi Pauli Saastamoinen (Finnvox)
Tuotanto Maija Kaunismaa, Mikko Ijäs ja Aki Sihvonen

www.maijakaunismaa.com 

www.peacemakersfinland.org

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot
Maija Kaunismaa
0505754833
maijakaunismaa@gmail.com

Kuvat

Maija Kaunismaa. Photo by Mikko Ijäs
Maija Kaunismaa. Photo by Mikko Ijäs
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arts Management Helsinki Oy
Arts Management Helsinki Oy
Iso Roobertinkatu 36
00120 HELSINKI

http://artsmanagement.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arts Management Helsinki Oy

Suomalainen tutkija ja taiteilija Mikko Ijäs mukana Harvardin yliopiston tutkimuksessa, joka tarkastelee Meksikon tarahumara-alkuperäisväestön juoksutraditioita1.7.2020 08:52:09 EEST | Tiedote

Chicagon yliopiston julkaiseman arvostetun akateemisen julkaisun Current Anthropologyn artikkelin “Running in Tarahumara (Rarámuri) Culture” (2020) mukaan tarahumara-kansan juoksijat kärsivät samoista vaivoista kuin kaikki muutkin juoksijat. Christopher McDougallin kirja ”Born to Run” (2009) teki tarahumara-kansan tunnetuksi ”lähes myyttisinä kivikautisina superatleetteina”, jotka asuivat Luoteis-Meksikon etäisissä kanjoneissa ja juoksivat uskomattomia matkoja haastavassa maastossa ilman mitään ongelmia. Kirja teki suurelle yleisölle tunnetuksi myös tämän uuden artikkelin kirjoittajan, Harvardin yliopiston evoluutiobiologian ja antropologian professorin Daniel Liebermanin. Uusi artikkeli nostaa ensimmäistä kertaa tarahumara-kansan juoksutraditiot osana heidän muuta kulttuuria, kuten väsytysmetsästystä, kilpajuoksua, tanssia ja fyysistä työtä. Artikkeli nostaa esille myös tarahumaroihin liitetyn yli-inhimillisen näkökulman, jonka vuoksi heidän kohtaamiaan haasteita ei ole ymmärretty oik