Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Maisemavallin rakentaminen alkaa puiden kaadolla Konalassa

Jaa

Konalan teollisuustonttien ja Honkasuon asuinalueen väliseen maastoon rakennetaan maisemavalli näkö- ja melusuojaksi. Työmaan valmistelu alkaa puiden kaadolla 9.12. alkavalla viikolla. Maisemavalli sijaitsee Konalan Sortti-aseman (Betonitie 3) ja Rudus Oy:n betoni- ja tiilijätteen kierrätysaseman (Betonitie 5) sekä kaupungin tukikohta-alueen takana.

Valmistuttuaan maisemavalli on noin 350 metrin pituinen. Sen lopullinen korkeus on noin 5–11 metriä maanpinnasta. Vallissa hyödynnetään kaupungin rakennustyömailla syntyviä maa-aineksia sekä purkubetonia. Massojen sijoitukselle on ympäristölupa.

Maisemavalli valmistuu vuonna 2022. Vallin maisemointi aloitetaan vaiheittain jo rakentamisen aikana.

Maisemavallin rakennuspaikalla ei ole ylläpidettäviä ulkoilureittejä. Rakentamisalue erotetaan ympäristöstä työmaa-aidalla.

Maisemavalli on suunniteltu siten, että alueen lahokaviosammalesiintymät ja arvometsä eivät vaarannu. Alueelta ei ole havaintoja liito-oravasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentamiseen liittyvät kysymykset
Helsingin kaupunki
rakentamispalveluliikelaitos Stara
Eila Hägg, tuotantopäällikkö
p. 09 310 70042
eila.hagg@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme