HMMH Consulting Oy

Majoitusala syöksylaskussa COVID-19-matkailurajoitusten vuoksi

Jaa

Maaliskuun alussa majoitusalan kysynnän lasku oli nähtävissä kansainvälisen lentoliikenteen vaikutusalueilla ja Suomessa erityisesti Vantaalla ja Helsingissä. Muilla markkina-alueilla lasku oli aiempien viikkojen trendeistä maltillisempaa. Suomen hallituksen antaman poikkeustilailmoituksen jälkeen kysyntä on kuitenkin romahtanut lopullisesti.

Kuva: Myytyjen huoneiden muutos Suomessa ajalla 20.2.–18.3.2020.
© Benchmarking Alliance
Kuva: Myytyjen huoneiden muutos Suomessa ajalla 20.2.–18.3.2020. © Benchmarking Alliance

”Maaliskuun alusta lähtien olemme nähneet nopeaa käyttöasteen laskua, kertoo Johan Johander, tutkimuspäällikkö ja yksi matkailualan markkinatrendejä tarjoavan yrityksen Benchmarking Alliancen perustajista. ”Huoneiden myynti ja siten liikevaihto hotelleihin näyttää tyrehtyneen täysin. Tämän suuntainen kehitys on nopeutunut viime päivinä peruutusten lisääntyessä ja samaan aikaan uusien varausten määrän laskiessa”, hän lisää.

Ennen viikonloppua 13.–14.3. negatiivinen kehitys oli viikonloppuisin vähäisempää, mikä osoittaa muutosten vaikuttaneen hitaammin vapaa-ajan matkustukseen. Tilanteen eskaloiduttua tämän viikon aikana ero on kuitenkin pyyhkiytynyt pois täysin.

”COVID-19-viruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset ovat näkyneet Suomessa eri markkina-alueilla hieman eri aikoihin. Maaliskuun alussa rajoitukset näkyivät hotellien kysynnässä nopeasti Vantaalla ja Helsingissä”, kertoo Benchmarking Alliance Suomen maajohtaja Hanna Lak. ”WHO:n antaman pandemiatiedotteen jälkeen kysyntä on romahtanut kaikilla markkinoilla, joita seuraamme lähes samassa tahdissa. Suomen hallituksen antaman poikkeustilailmoituksen jälkeen kysyntä romahti lopullisesti”, jatkaa Lak.

”Kaiken kaikkiaan maaliskuun majoitusluvut ovat kärsineet massiivisesta laskusta viime vuoteen verrattuna. Keskihuonehinta ei ole vertailukelpoinen edelliseen vuoteen, sillä siihen kohdistuu myös peruutusmaksuja”, kertoo Johander.

Lisätiedot

Benchmarking Alliance
Hanna Lak / Country Manager Finland
Puh. 02 361 900 25 | 040 186 8409
Sähköposti: hanna.lak@benchmarkingalliance.com
www.benchmarkingalliance.com

Benchmarking Alliance Nordic AB
Benchmarking Alliance on Pohjoismaiden ja Baltian johtavin matkailutrendien ja markkinatutkimusten tarjoaja. Trendipalvelut soveltuvat majoitusliikkeille, ravintoloille, kokoustiloille ja kylpylöille trendien ja markkinaosuuden mittaamiseen. HMMH Consulting Oy edustaa Benchmarking Alliance Nordic AB:n palveluita Suomessa.
Benchmarking Alliance Nordic AB:n kotipaikka on Tukholma.

HMMH Consulting Oy
Hanna Lak / Toimitusjohtaja
Puh. 02 361 900 25 | 040 186 8409
Sähköposti: hanna.lak@hmmhconsulting.com
www.hmmhconsulting.com

HMMH Consulting Oy
HMMH Consulting Oy on matkailualan tiedolla johtamisen valmennuksiin erikoistunut yritys. Palveluihin kuuluvat mm. tuottojohtamisen, myynnin- ja markkinoinnin valmennukset, sekä matkailualan IT- ja digitalisointiprojektit. Toimitusjohtaja Hanna Lak on yksi Visit Finland Akatemian valmentajista. HMMH Consulting Oy:n kotipaikka on Turku.

Lähteet: 
Hotellitilastot: Benchmarking Alliance. Benchmarking Alliance Hotel Trends -palvelun tiedot perustuvat Suomen 180 merkittävämmän hotellin ja majoitusliikkeen raportoimiin lukuihin. Tällä hetkellä (20.3.) näistä 180 toimijasta jo 15 on sulkenut ovensa kokonaan kuukaudeksi tai jopa toukokuun loppuun asti.

Kuvat

Kuva: Myytyjen huoneiden muutos Suomessa ajalla 20.2.–18.3.2020.
© Benchmarking Alliance
Kuva: Myytyjen huoneiden muutos Suomessa ajalla 20.2.–18.3.2020. © Benchmarking Alliance
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HMMH Consulting Oy
HMMH Consulting Oy
c/o HUB Turku, Nunnankatu 4
20700 Turku

02-36190025http://www.hmmhconsulting.com

HMMH Consulting Oy on matkailualan kokonaisvaltaisen tuottojohtamisen eli myynnin ja markkinoinnin ohjaamiseen ja ratkaisuihin keskittynyt konsultointi- ja koulutusyritys. Yli 20 vuoden globaalilla kokemuksella tuottojohtamisesta tavoitteena on aina alan yritysten tuottojen optimointi. Tulokset vaihtelevat lähtötilanteesta, markkinoista ja brändistä riippuen saavuttaen jopa lähes +50% myynnin sekä markkinaosuuden kasvun edelliseen vuoteen verrattuna. HMMH Consulting Oy:n palveluihin kuuluvat lisäksi IT-ratkaisujen kartoitus ja jalkauttaminen.

Koulutuspalvelut sisältävät Nordic Revenue Forum-tapahtuman, joka lanseerattiin vuonna 2018. Ensimmäinen tapahtuma keskittyi ravintola- ja kokousalan tuottojohtamiseen. Seuraavan tapahtuman teema on ”Total Revenue Management” hotelleille, kokoustiloille, ravintoloille, kylpylöille sekä aktiviteettipalveluita tarjoaville yrityksille.

HMMH Consulting Oy edustaa Benchmarking Alliancea, Pohjoismaiden ja Baltian johtavinta hotelli-, ravintola-, kokoustila- sekä kylpylätrendipalveluiden tuottajaa, Suomessa. Benchmarking Alliance kehittää palveluita yhdessä markkinoiden kanssa, jotta yritykset voivat paremmin palvella asiakkaitaan sekä mitata niin myynnin- ja markkinoinnin tehokkuutta kuin strategiansa toteutumista tuottojohtamisen mittareilla.

HMMH Consulting kotipaikka on Turku ja yritys on perustettu 2009.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.