SDP EDUSKUNTA

Mäkisalo-Ropponen alleviivaa:Tekoälystä tukiäly

Jaa

SDP:n ryhmäpuheenvuoron valtioneuvoston tulevaisuusselonteon toisen osan, Ratkaisuja työn murroksessa, lähetekeskustelussa käyttänyt Merja Mäkisalo-Ropponen alleviivasi vielä salikeskustelun debatissa tekoälyn määrittämisen tärkeyttä.

– Tekoäly-käsitteen sijasta voisi käyttää käsitettä tukiäly, niin että muistaisimme digitalisaation olevan ihmistä varten eikä sitä saa käyttää ihmistä vastaan. Eettistä keskustelua tarvitaan lisää.

Tulevaisuusselonteon sivulla 40 on toteamus, jonka mukaan: ”Ihmisten palveluiden pariin ohjaamisessa voitaisiin tulevaisuudessa yhdistää sosiaalisen median tuottamaa tietoa yksilön sosiaalisten suhteiden määrästä, lääkärin dataa painoindeksistä ja suvun terveyshistoriasta, tulorekisterin tietoa toimeentulosta ja kaupan dataa ruokaostoksista. Näiden tietojen avulla voitaisiin ennakoida ja ennaltaehkäistä yksilöiden terveysongelmia.”

Tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mäkisalo-Ropposen mielestä tällainen tulevaisuuskuva kuulostaa pelottavalta. – Eettisyys ja tietosuoja ovat unohtuneet kokonaan. Näihin on valiokuntakäsittelyssä paneuduttava huolella, ettei tekoäly-huumassa ihmistä ja perusoikeuksia unohdeta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Ihalainen: Hallituspuolueet sivuuttivat eduskunnassa kahdeksan puolueen yhteiset tavoitteet päästökaupan kehittämisestä16.1.2019 16:40Tiedote

Eduskunnassa keskusteltiin tänään laajasti ilmastopolitiikasta kahden keskustelualoitteen pohjalta. Myös päästökauppaa koskevat asiat nousivat esiin keskustelussa. Talousvaliokunta käsitteli tiistaina hallituksen esitystä päästökauppalain muuttamisesta ja antoi asiasta mietintönsä. Asia tulee huomenna (17.1.) eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme