Espoon kaupunki - Esbo stad

Maksullinen kadunvarsipysäköinti alkaa Espoossa

Jaa

Espoon Leppävaarassa, Matinkylässä ja Tapiolassa pysäköinti muuttuu maksulliseksi 10.5.2021 alkaen tietyillä kaupungin omistamilla kadunvarsipaikoilla ja pysäköintialueilla.

Pysäköinnin maksullisuus on yksi keino ohjata liikkumista ja liikennettä kohti asetettuja ilmastotavoitteita, ja se on osa kaupunginhallituksen hyväksymää Espoon Yleisten alueiden pysäköinnin toimenpideohjelmaa.  

“Pysäköinnin maksullisuuden käyttöönotto ja sen myötä avautuva digitaalinen pysäköintidata ovat tärkeä askel eteenpäin, kun kehitämme kaupunkia älykkäästi ja kestävästi”, tiivistää kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska.

Vapaa pysäköintipaikka löytyy helpommin

Maksulliset pysäköintipaikat sijoittuvat kaupungin palvelukeskittymien sekä joukkoliikenteellä hyvin saavutettavien solmukohtien yhteyteen. Maksullisuuden tavoitteena on:

  • vapauttaa pysäköintipaikkoja palveluissa asiointiin
  • helpottaa pysäköintipaikan löytymistä
  • nopeuttaa pysäköintipaikkojen kiertoa
  • hyödyntää digitalisoitua tietoa pysäköintitapahtumista liikennesuunnittelun välineenä
  • jakaa digitalisoitua pysäköintidataa avoimena datana sovelluskehittäjille ja sovelluksiin.

Kaksi maksuvyöhykettä

Maksullisuus on voimassa arkisin klo 8-20 sekä lauantaisin klo 8-18. Maksulliset pysäköintipaikat on jaettu kahteen pysäköintimaksuvyöhykkeeseen.

  1. vyöhykkeellä pysäköinti maksaa 2 euroa / tunti
  2. vyöhykkeellä pysäköinti maksaa 1 euroa / tunti

Pysäköinnin maksaminen matkapuhelimen avulla

Pysäköintimaksun voi suorittaa matkapuhelimella: sovelluksella, tekstiviestillä tai soittamalla. Vyöhykemaksun lisäksi maksettavaksi tulee maksutapakohtainen operaattorin palvelumaksu. Mobiilisovelluksella maksettaessa pysäköinnin voi myös keskeyttää, tällöin pysäköinnistä maksetaan vain toteutuneen pysäköintiajan mukaan.

Pysäköinnin hinnoittelussa on joitakin poikkeuksia. Espoossa täyssähköautot ovat oikeutettuja 50 % alennukseen pysäköintimaksusta. Pysäköintimaksua ei myöskään peritä yhteiskäyttöautopalveluilta.

Espoossa maksullisuus käynnistetään kaksivaiheisesti. Ensimmäisen vaiheen perusteella maksullisuuden vaikutuksia arvioidaan. Tarvittaessa muutoksia tehdään maksuvyöhykkeisiin, aikarajoituksiin sekä pysäköintimaksuihin. Ensivaiheessa Espoossa toimii kaksi mobiilimaksuoperaattoria: EasyPark ja ParkMan. Myöhemmin Espoon pysäköinnin maksaminen on tarkoitus avata myös muille mobiilimaksuoperaattoreille. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Harri Tanska, Kaupunkitekniikan keskus
harri.tanska@espoo.fi
puhelin 050 3833209

Lakimies Petteri Aumala, Kaupunkitekniikan keskus
petteri.aumala@espoo.fi
puhelin 050 5002022

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.20215.5.2021 20:19:25 EEST | Tiedote

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.2021 Tiistilän koulun perusopetuksen siirto väistötiloihin jätettiin pöydälle Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti jättää pöydälle 19.5.2021 pidettävään kokoukseen esityksen Tiistilän koulun väistötiloista. Lautakunta pitää tärkeänä, että Tiistilän koulun väistö toteutetaan siten, että mahdollisimman suuri osa oppilaista sijoitetaan alueelle ja että koulumatkat ovat turvalliset. Lautakunnalle tuodaan vaihtoehtoistarkastelu kustannusvaikutuksineen. Selvitys mahdollisuudesta käyttää Espoon kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 3.3.2021 Kilon koulun perusopetuksen järjestämisestä 1.8.2021 alkaen, kun vanha koulurakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee tiedoksi selostusosan mukaisen selvityksen mahdollisuudesta käyttää Espoon Kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme