Mallaskosken panimo juhlii 100-vuotista historiaansa entisaikain reseptiin pohjautuvalla Juhlaoluella
Tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä Mallaskosken panimo on valmistanut pitkää historiaansa kunnioittavan juhlaoluen. Pehmeän maltainen ja kullankeltainen Mallaskoski 100 Perinteinen Lager Juhlaolut on suunniteltu yhteistyössä Seinäjoelle panimon 1921 perustaneen Johan Walleniuksen pojanpojan Juhani Walleniuksen kanssa.

Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager, 5,0 %, on väriltään kauniin kullankeltainen ja maultaan pehmeän maltainen. Lageroluen erikoisuus piilee sen upeassa tarinassa. Olut on suunniteltu yhteistyössä alkuperäisen Mallaskosken Tehtaiden viimeisen panimomestarin Juhani Walleniuksen kanssa.
”Meille oli tärkeää, että Juhlaoluessa nousee esille panimon pitkä historia. Vanhoja perinteitä ja raaka-aineita kunnioittavalla oluella liitämme konkreettisesti yhteen panimon menneisyyden ja nykyisyyden”, Mallaskosken panimon panimomestari Jyri Ojaluoma kertoo.
Oluen resepti pohjautuu 1950-luvun oluenvalmistukseen. Humalalajikkeet on valittu tuon ajan valmistustapaa noudattaen. Mallaspohjassa on käytetty pohjanmaalaista Pehkolan artesaanimallasta. Juhani Wallenius on myös toiminut vuosien varrella nykyisen panimomestarin Jyri Ojaluoman mentorina.
”Juhani Walleniukselta saimme ensikäden tietoa, minkälaista lageroluen valmistus on ollut 1950-luvulla. Tätä arvokasta perinnetietoa olemme hyödyntäneet Juhlaoluen valmistuksessa”, Ojaluoma jatkaa.
Oluttölkin kylkeä koristaa Mallaskosken panimon juhlavuoden logo, jonka on luonut graafinen suunnittelija Aleksi Ahjopalo.
Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager on saatavilla K- ja S-ryhmien päivittäistavarakaupoista ja Alkosta huhtikuun alusta lähtien.
Juhlaoluesta saapuu kevään aikana Momentin Restaurants -ravintoloiden myyntiin suodattamaton erikoisversio. Mallaskoski 100 Juhlaolut Suodattamaton Perinteinen Lager on saatavissa ravintoloita koskevien koronarajoitusten lievennysten jälkeen.
Mallaskosken panimo on yksi vanhimmista yhä toiminnassa olevista suomalaisista käsityöläispanimoista. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta, kun panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomien valmistuksen Seinäjoen mylvivän kosken rannalla.
Mallaskosken synkänpuhuvat oluet valmistetaan edelleen samaisen hyisen kosken varrella samaa perinnehiivaa käyttäen ja samalla periksi antamattomalla elämän asenteella. Kuluva vuosi on Mallaskoskelle pelkkää juhlaa, jota vietetään sekä uusien tuotteiden että erilaisten tapahtumien merkeissä.
Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager
Oluttyyli: Vaalea lager
Maltaat: Pils, Pehkolan Vienna
Humalat: Saaz ja Magnum
EBU: 24
Alkoholiprosentti: 5,0 %
Pakkaus: 50 cl:n kierrätystölkki
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Daniel Wallenius
p. 040 662 1499
daniel@mallaskoski.com
www.mallaskoski.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä
Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2021 -äänestys käynnistyi – lista julki 20. toukokuuta12.4.2021 10:44:01 EEST | Tiedote
Viisi Tähteä -verkkomedian järjestämä perinteinen Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2021 -äänestys käynnistyi maanantaina. Äänestysaikaa on perjantaihin 30. huhtikuuta saakka. Tulokset julkistetaan Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä virtuaalisessa verkkolähetyksessä Viiden Tähden YouTube-kanavalla 20. toukokuuta.
Tiedote: Lääkäri Pippa Laukka komppaa kokkeja Frex-perunasta: ”Erityisen maukas ja koostumukseltaan poikkeuksellisen laadukas – täydellinen kokonaisuus”24.3.2021 09:20:00 EET | Tiedote
Voiko perunaa syödä, jos laihduttaa? Voiko perunalla korvata eläinperäisiä proteiineja? Montako perunaa tarvitaan, jotta päivittäinen kalsiumin tarve täyttyy? Lääkäri ja terveysbloggaaja Pippa Laukka tutustui Frex-perunan laboratoriotuloksiin. Hän suosittelee perunaa terveellisen ravinnon perustaksi.
Tiedote: Sami Tallbergin Villiyrttikeittokirjasta kymmenes painos – Paras on nyt vielä parempi juhlapainos23.3.2021 08:10:00 EET | Tiedote
Huippukokki Sami Tallbergin ensimmäisestä Villiyrttikeittokirjan painoksesta on kulunut 10 vuotta. Nyt täydennetty 111 villikasvia käsittelevä ja 528-sivuinen juhlapainos on kymmenes. Tallbergin kirja on jo klassikko. Hämmästyttävää on se, miten paras on nyt vielä parempi. Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki esittelee ohessa juhlapainoksen. Teksti on vapaasti käytettävissä.
Mallaskosken panimo nostaa maljan omalla oluella ikinuorelle K-Citymarket-ketjulle8.3.2021 11:45:02 EET | Tiedote
Tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä Mallaskosken panimo osallistuu 50 vuotta täyttävän K-Citymarket-ketjun juhlintaan valmistamalla hypermarketketjulle oman juhlaoluen. Pehmeän maltainen ja punertava K-Citymarket 50 Juhlaolut sopii monipuoliseen käyttöön. Oluttölkin kylkeä koristaa K-Citymarketin virallinen juhlavuoden tunnus.
Olutharrastajien palvelut paranevat – Rööperin Hopstop ja Juomatarviketukku Lappo Oy aloittavat yhteistyön15.2.2021 09:05:54 EET | Tiedote
Jo ennen koronapandemiaa kasvussa ollut kotioluenvalmistuksen trendi saa kaivattua lisävahvistusta. Ennestään laajaan hanaolut- ja ulosmyyntivalikoimaan panostanut Helsingin Rööperin Hopstop tarjoaa nyt Lappo-tuotteita kotioluiden valmistukseen.
Press Release: Pyynikin Brewing Company is buying the third largest brewery in Estonia27.1.2021 09:17:00 EET | Press release
Pyynikin Brewing Company from Tampere, Finland, has made a preliminary agreement for the purchase of real estate and equipment for the Estonian Haljala brewery. With the new brewery, the company will significantly increase its annual production. The transaction has no effect on the company's domestic operations. The company’s main location remains in Tampere.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme