Viisi TähteäViisi TähteäViisi Tähteä

Mallaskosken panimo juhlii 100-vuotista historiaansa entisaikain reseptiin pohjautuvalla Juhlaoluella

Jaa

Tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä Mallaskosken panimo on valmistanut pitkää historiaansa kunnioittavan juhlaoluen. Pehmeän maltainen ja kullankeltainen Mallaskoski 100 Perinteinen Lager Juhlaolut on suunniteltu yhteistyössä Seinäjoelle panimon 1921 perustaneen Johan Walleniuksen pojanpojan Juhani Walleniuksen kanssa.

Mallaskoski 100 vuotta -teemakuva.
Mallaskoski 100 vuotta -teemakuva.

Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager, 5,0 %, on väriltään kauniin kullankeltainen ja maultaan pehmeän maltainen. Lageroluen erikoisuus piilee sen upeassa tarinassa. Olut on suunniteltu yhteistyössä alkuperäisen Mallaskosken Tehtaiden viimeisen panimomestarin Juhani Walleniuksen kanssa.

”Meille oli tärkeää, että Juhlaoluessa nousee esille panimon pitkä historia. Vanhoja perinteitä ja raaka-aineita kunnioittavalla oluella liitämme konkreettisesti yhteen panimon menneisyyden ja nykyisyyden”, Mallaskosken panimon panimomestari Jyri Ojaluoma kertoo.

Oluen resepti pohjautuu 1950-luvun oluenvalmistukseen. Humalalajikkeet on valittu tuon ajan valmistustapaa noudattaen. Mallaspohjassa on käytetty pohjanmaalaista Pehkolan artesaanimallasta. Juhani Wallenius on myös toiminut vuosien varrella nykyisen panimomestarin Jyri Ojaluoman mentorina.

”Juhani Walleniukselta saimme ensikäden tietoa, minkälaista lageroluen valmistus on ollut 1950-luvulla. Tätä arvokasta perinnetietoa olemme hyödyntäneet Juhlaoluen valmistuksessa”, Ojaluoma jatkaa.

Oluttölkin kylkeä koristaa Mallaskosken panimon juhlavuoden logo, jonka on luonut graafinen suunnittelija Aleksi Ahjopalo.

Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager on saatavilla K- ja S-ryhmien päivittäistavarakaupoista ja Alkosta huhtikuun alusta lähtien.

Juhlaoluesta saapuu kevään aikana Momentin Restaurants -ravintoloiden myyntiin suodattamaton erikoisversio. Mallaskoski 100 Juhlaolut Suodattamaton Perinteinen Lager on saatavissa ravintoloita koskevien koronarajoitusten lievennysten jälkeen.

Mallaskosken panimo on yksi vanhimmista yhä toiminnassa olevista suomalaisista käsityöläispanimoista. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta, kun panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomien valmistuksen Seinäjoen mylvivän kosken rannalla.

Mallaskosken synkänpuhuvat oluet valmistetaan edelleen samaisen hyisen kosken varrella samaa perinnehiivaa käyttäen ja samalla periksi antamattomalla elämän asenteella. Kuluva vuosi on Mallaskoskelle pelkkää juhlaa, jota vietetään sekä uusien tuotteiden että erilaisten tapahtumien merkeissä.

Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager
Oluttyyli: Vaalea lager
Maltaat: Pils, Pehkolan Vienna
Humalat: Saaz ja Magnum
EBU: 24
Alkoholiprosentti: 5,0 %
Pakkaus: 50 cl:n kierrätystölkki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Daniel Wallenius
p. 040 662 1499
daniel@mallaskoski.com
www.mallaskoski.com

Kuvat

Mallaskoski 100 vuotta -teemakuva.
Mallaskoski 100 vuotta -teemakuva.
Lataa
Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager
Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager
Lataa
Panimomestari Jyri Ojaluoma. Kuva: Anikó Lehtinen.
Panimomestari Jyri Ojaluoma. Kuva: Anikó Lehtinen.
Lataa
Panimomestari Jyri Ojaluoma. Kuva: Anikó Lehtinen.
Panimomestari Jyri Ojaluoma. Kuva: Anikó Lehtinen.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä

Tiedote: Lääkäri Pippa Laukka komppaa kokkeja Frex-perunasta: ”Erityisen maukas ja koostumukseltaan poikkeuksellisen laadukas – täydellinen kokonaisuus”24.3.2021 09:20:00 EET | Tiedote

Voiko perunaa syödä, jos laihduttaa? Voiko perunalla korvata eläinperäisiä proteiineja? Montako perunaa tarvitaan, jotta päivittäinen kalsiumin tarve täyttyy? Lääkäri ja terveysbloggaaja Pippa Laukka tutustui Frex-perunan laboratoriotuloksiin. Hän suosittelee perunaa terveellisen ravinnon perustaksi.

Tiedote: Sami Tallbergin Villiyrttikeittokirjasta kymmenes painos – Paras on nyt vielä parempi juhlapainos23.3.2021 08:10:00 EET | Tiedote

Huippukokki Sami Tallbergin ensimmäisestä Villiyrttikeittokirjan painoksesta on kulunut 10 vuotta. Nyt täydennetty 111 villikasvia käsittelevä ja 528-sivuinen juhlapainos on kymmenes. Tallbergin kirja on jo klassikko. Hämmästyttävää on se, miten paras on nyt vielä parempi. Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki esittelee ohessa juhlapainoksen. Teksti on vapaasti käytettävissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme