Viisi TähteäViisi TähteäViisi Tähteä

Mallaskosken panimo juhlii 100-vuotista historiaansa entisaikain reseptiin pohjautuvalla Juhlaoluella

Jaa
Tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä Mallaskosken panimo on valmistanut pitkää historiaansa kunnioittavan juhlaoluen. Pehmeän maltainen ja kullankeltainen Mallaskoski 100 Perinteinen Lager Juhlaolut on suunniteltu yhteistyössä Seinäjoelle panimon 1921 perustaneen Johan Walleniuksen pojanpojan Juhani Walleniuksen kanssa.
Mallaskoski 100 vuotta -teemakuva.
Mallaskoski 100 vuotta -teemakuva.

Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager, 5,0 %, on väriltään kauniin kullankeltainen ja maultaan pehmeän maltainen. Lageroluen erikoisuus piilee sen upeassa tarinassa. Olut on suunniteltu yhteistyössä alkuperäisen Mallaskosken Tehtaiden viimeisen panimomestarin Juhani Walleniuksen kanssa.

”Meille oli tärkeää, että Juhlaoluessa nousee esille panimon pitkä historia. Vanhoja perinteitä ja raaka-aineita kunnioittavalla oluella liitämme konkreettisesti yhteen panimon menneisyyden ja nykyisyyden”, Mallaskosken panimon panimomestari Jyri Ojaluoma kertoo.

Oluen resepti pohjautuu 1950-luvun oluenvalmistukseen. Humalalajikkeet on valittu tuon ajan valmistustapaa noudattaen. Mallaspohjassa on käytetty pohjanmaalaista Pehkolan artesaanimallasta. Juhani Wallenius on myös toiminut vuosien varrella nykyisen panimomestarin Jyri Ojaluoman mentorina.

”Juhani Walleniukselta saimme ensikäden tietoa, minkälaista lageroluen valmistus on ollut 1950-luvulla. Tätä arvokasta perinnetietoa olemme hyödyntäneet Juhlaoluen valmistuksessa”, Ojaluoma jatkaa.

Oluttölkin kylkeä koristaa Mallaskosken panimon juhlavuoden logo, jonka on luonut graafinen suunnittelija Aleksi Ahjopalo.

Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager on saatavilla K- ja S-ryhmien päivittäistavarakaupoista ja Alkosta huhtikuun alusta lähtien.

Juhlaoluesta saapuu kevään aikana Momentin Restaurants -ravintoloiden myyntiin suodattamaton erikoisversio. Mallaskoski 100 Juhlaolut Suodattamaton Perinteinen Lager on saatavissa ravintoloita koskevien koronarajoitusten lievennysten jälkeen.

Mallaskosken panimo on yksi vanhimmista yhä toiminnassa olevista suomalaisista käsityöläispanimoista. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta, kun panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomien valmistuksen Seinäjoen mylvivän kosken rannalla.

Mallaskosken synkänpuhuvat oluet valmistetaan edelleen samaisen hyisen kosken varrella samaa perinnehiivaa käyttäen ja samalla periksi antamattomalla elämän asenteella. Kuluva vuosi on Mallaskoskelle pelkkää juhlaa, jota vietetään sekä uusien tuotteiden että erilaisten tapahtumien merkeissä.

Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager
Oluttyyli: Vaalea lager
Maltaat: Pils, Pehkolan Vienna
Humalat: Saaz ja Magnum
EBU: 24
Alkoholiprosentti: 5,0 %
Pakkaus: 50 cl:n kierrätystölkki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Daniel Wallenius
p. 040 662 1499
daniel@mallaskoski.com
www.mallaskoski.com

Kuvat

Mallaskoski 100 vuotta -teemakuva.
Mallaskoski 100 vuotta -teemakuva.
Lataa
Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager
Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager
Lataa
Panimomestari Jyri Ojaluoma. Kuva: Anikó Lehtinen.
Panimomestari Jyri Ojaluoma. Kuva: Anikó Lehtinen.
Lataa
Panimomestari Jyri Ojaluoma. Kuva: Anikó Lehtinen.
Panimomestari Jyri Ojaluoma. Kuva: Anikó Lehtinen.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä

Ravintola Palace Suomen 50 Paras Ravintolaa -äänestyksen ykkönen jo viidennen kerran peräkkäin13.3.2024 14:33:12 EET | Tiedote

Helsinkiläinen Ravintola Palace vei nimiinsä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestyksen ykkössijan. Ravintola-alan ammattilaiset äänestivät Palacen listan voittajaksi jo viidennen kerran peräkkäin. Ammattilaisten ammattilainen on BasBasin ravintoloitsija Nicolas Thieulon. Paras muutoksentekijä on Grönin keittiömestari Toni Kostian. Äänestys täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestys käynnistyi – lista julki Gastro Helsinki -messuilla maaliskuussa19.1.2024 14:19:02 EET | Tiedote

Tänä keväänä 20 vuotta täyttävä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestys käynnistyi perjantaina Helsingin Matkamessuilla. Äänestysaikaa on kuukausi eli 18. helmikuuta saakka. Maan arvostetuimman ja luotettavimman ravintolalistauksen järjestää Viisi Tähteä -media. Ammattilaisääänestyksen tulokset julkistetaan Gastro Helsinki -messuilla Messukeskuksessa keskiviikkona 13. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye