Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Malmin lentokentällä valmistaudutaan kesän tapahtumiin

Jaa

Laulaja Ed Sheeran konsertoi Malmin lentokentällä tiistaina 23. heinäkuuta ja keskiviikkona 24. heinäkuuta. Molempina päivinä konsertteihin odotetaan 60 000 hengen yleisöä. Tapahtumien onnistumiseksi ja turvallisuuden varmistamiseksi Helsingin kaupunki aloittaa alueen valmistelut maaliskuussa 2019.

Malmin lentokentän alue kesällä 2018. Kuva: Lauri Rotko
Malmin lentokentän alue kesällä 2018. Kuva: Lauri Rotko

Tapahtumat vaativat alueelle muun muassa tilapäisiä reittiyhteyksiä. Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto myönsi töille rakennusluvan kokouksessaan 15.3.2019.

Puunkaato aloittaa työt maaliskuussa
Väliaikaisten reittien rakentamista valmistellaan jo maaliskuun aikana kaatamalla alueelta puita. Puunkaadot pyritään tekemään ennen lintujen pesintäkauden alkua.

Ajoyhteyden rakentaminen alkaa maaliskuussa ja kestää noin kolme kuukautta. Töitä voidaan pääosin tehdä niin, että lentotoiminta jatkuu normaalisti.

Tapahtumia varten lentokentän alueelle tehdään kaksi väliaikaista ajoneuvoliikenteelle tarkoitettua reittiä lännestä Malminkaarelta ja idästä Tattariharjuntieltä.

Kävelijöitä ja pyöräilijöitä varten rakennetaan väliaikaiset reitit kentän alueelle idästä Tattarisuontieltä ja etelästä lumenvastaanottopaikalta. Lumenvastaanottopaikan ajoyhteyttä levennetään.

Kulkuyhteyksien lisäksi alueelle rakennetaan tarvittava reittien kuivatusjärjestely.

Ely-keskus on päättänyt, että lentokenttää ei suojella rakennusperintölain nojalla. Päätös ei ole vielä lainvoimainen, ja ely-keskuksen alueelle asettama vaarantamiskielto on vielä voimassa. Ely-keskus antoi lausunnon reittien rakennuslupakäsittelyn yhteydessä ja totesi, ettei se näe estettä reittien rakentamiselle. Myös kaupungin ympäristöpalvelut ja museovirasto antoivat rakentamista puoltavan lausuntonsa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapahtumia varten tehtävät rakennustyöt
Projektipäällikkö Juhani Jaatinen
09 310 70693
juhani.jaatinen@hel.fi
kaupunkiympäristön toimiala

Malmin lentokentän aluerakentamisprojekti
Projektinjohtaja Kimmo Kuisma
09 310 25808
kimmo.kuisma@hel.fi
kaupunginkanslia

Ed Sheeran Malmin lentokentän konsertit / Fullsteam Agency Oy
Projektipäällikkö Iina Maula
0400 434 659
iina@fullsteam.fi

Kuvat

Malmin lentokentän alue kesällä 2018. Kuva: Lauri Rotko
Malmin lentokentän alue kesällä 2018. Kuva: Lauri Rotko
Lataa
Rakennettavat väliaikaiset reitit.
Rakennettavat väliaikaiset reitit.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pakilan ja Tuomarinkylän alueelle luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelma4.12.2019 12:58:27 EETTiedote

Helsingin kaupunki on aloittanut Pakilan ja Tuomarinkylän alueella tarkemman luontoalueiden ja maisemanhoidon suunnittelun, jonka pohjalta alueen luontoa ja maisemaa hoidetaan seuraavan kymmenen vuoden ajan. Tavoitteena on, että lähimetsät ja niityt kestävät virkistyskäytössä, ovat monipuolisia ja turvallisia sekä säilyttävät luontoarvonsa. Suunnitelmaluonnosta voi kommentoida 14. tammikuuta 2020 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme