Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Malminkartanon kuntoportaiden uudistaminen alkaa

Jaa

Malminkartanon kuntoportaiden perusparannus alkaa huhtikuussa 2021. Uudet portaat ovat nykyisiä leveämmät ja turvallisemmat.

Malminkartanon kuntoportaiden perusparannus alkaa huhtikuussa 2021. Kuva: Touko Leppänen
Malminkartanon kuntoportaiden perusparannus alkaa huhtikuussa 2021. Kuva: Touko Leppänen

Malminkartanonhuipun kuntoportaiden perusparannus alkaa lähiviikkoina. Kaupungin tavoitteena on, että uusitut portaat valmistuvat heinäkuussa 2021.

Malminkartanon täyttömäen nykyiset portaat puretaan ja uudet portaat rakennetaan lähes samalle paikalle. Uusista kuntoportaista tulee leveämmät ja turvallisemmat kuin nykyiset portaat. Ensimmäisellä osuudella portaista tulee neljä metriä leveät, muilla osuuksilla leveys on 2,5 metriä. Levähdyspaikat pysyvät nykyisillä paikoillaan.

Nykyiset portaat on rakennettu maaston mukaan eli porrasaskelmien korkeus ja syvyys vaihtelevat pitkin matkaa. Uusissa portaissa etenemä on 16 senttimetriä ylös ja 40 senttimetriä eteen lähes kaikilla osuuksilla, kertoo projektipäällikkö Touko Leppänen.

Kuntoportaat myös valaistaan. Valaistus upotetaan portaiden käsijohteeseen niin, että valo osoittaa alaspäin. Huipulla liikkujaa jo vähän hengästyttää. Korkeusero alimman ja ylimmän portaan välillä on 60 metriä. Portaissa on 426 askelmaa. Portaiden viereen tulee sähköinen kävijälaskuri.

Alun perin Malminkaranonhuipun kuntoportaat oli tarkoitus korjata jo viime vuonna, mutta rakentamisen aloittamista siirrettiin urakasta tehdyn valituksen käsittelyn vuoksi.

Malminkartano on niin sanottu kaupunkiuudistusalue, jonka täydennysrakentamiseen ja uudistamiseen kaupunki tähtää lähivuosina. Malminkartanonhuipun kuntoportaiden kunnostukseen on saatu rahoitusta ympäristöministeriön Lähiöohjelman kautta.

 Helsinkiin suunnitteilla useat uudet kuntoportaat

Helsingissä on tällä hetkellä kolmet kuntoportaat. Malminkartanon kuntoportaiden lisäksi Herttoniemen kuntoportaat kunnostetaan vuonna 2022. Paloheinän kuntoportaat ovat hyvässä kunnossa.

Helsinkiläiset pääsevät tulevaisuudessa nauttimaan porrasjuoksusta yhä enemmän, kun kaupunkiin rakennetaan useat uudet kuntoportaat. Lauttasaaren liikuntapuiston kuntoportaita rakennetaan parhaillaan, ja ne valmistuvat huhtikuussa 2021. Pihlajiston Savelanpuiston portaiden rakentaminen alkaa tänä keväänä, ja ne valmistuvat arviolta heinäkuussa 2021.  Myllypuron Alakivenpuiston portaiden rakentamisen on tarkoitus alkaa kesä–heinäkuussa, ja tavoitteena on, että ne valmistuvat lokakuussa 2021. Taka-Töölöön Mäntymäelle rakennetaan kuntoportaat loppuvuodesta.

Ensi vuonna portaat on tarkoitus rakentaa Alppikylään Alppikylänhuipulle, Laajasaloon Ilomäenpuistoon sekä Suutarilaan Vaskipellonpuistoon. Kuntoporrasohjelmassa on kaavailtu portaita myös Pitäjänmäkeen Talinhuipulle sekä Vuosaareen Vanttikalliolle tai Vuosaarenhuipulle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Malminkartanonhuipun kuntoportaiden rakennuttaminen
Touko Leppänen, projektipäällikkö
Puh. 040 186 3706
Kaupunkiympäristön toimiala
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@hel.fi

Urakoitsija, Malminkartanonhuipun kuntoportaat
Uudenmaan Takuurakenne Oy
Erik Mykrä, työnjohto
p. 050 552 3463

Urakoitsija, Lauttasaaren , Savelan ja Alakivenpuisto kuntoportaat
Hyvinkään Tieluiska Oy
Aarre Eerola
p. 050 4011 352

Kuvat

Malminkartanon kuntoportaiden perusparannus alkaa huhtikuussa 2021. Kuva: Touko Leppänen
Malminkartanon kuntoportaiden perusparannus alkaa huhtikuussa 2021. Kuva: Touko Leppänen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 18.8.202218.8.2022 17:44:19 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 18.8.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 1.9.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme