Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mannerheimintiellä Runeberginkadun risteyksessä suljetaan oikeanpuoleinen ajokaista keskustaan – hidastaa liikennettä viikolla 23

Jaa

Mannerheimintien oikeanpuoleinen ajokaista keskustaan suljetaan Kasin katutöiden Runeberginkadun työmaan vuoksi viiden päivän ajaksi. Käytössä on yksi kaista keskustan suuntaan, ja moottoriajoneuvoliikenne kulkee osittain Mannerheimintien suuntaisen raitiovaunuliikenteen kiskojen kautta. Kaista on suljettuna maanantaista 6.6. noin kello 6 alkaen ja aukeaa käyttöön jälleen perjantaina 10.6. iltapäivällä.

Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteys, kuva: Louhintahiekka Oy
Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteys, kuva: Louhintahiekka Oy

Kaista suljetaan, koska alueella tehdään maakaasuun liittyvää liitostyötä. Liitoskohdan työalue sijaitsee Mannerheimintien oikeanpuoleisella kaistalla Runeberginkadulle kääntyvien kiskojen vieressä.  

Kaistan sulku vaikuttaa liikenteeseen  

Kaistan sulku hidastaa merkittävästi liikennettä ja aiheuttaa ruuhkia Mannerheimintietä pohjoisesta kohti keskustaa suuntaavaan liikenteeseen. Erityisesti keskustaan tai Töölöön saapuvia suositellaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä. 

”Mannerheimintien toisen kaistan sulkeminen Kasin katutöiden työalueella aiheuttaa varmasti ruuhkaa, joten alueella liikkuvien kannattaa etsiä kiertoreittejä, jos vain mahdollista. Työt on suunniteltu niin, että kaistan sulku voidaan pitää kohtuullisen lyhyenä, vajaan viikon mittaisena”, sanoo urakoitsija Louhintahiekka Oy:n hankekoordinaattori Marja Jokinen. 

Ajoreittimuutoksia myös Runeberginkadulla Topeliuksenkadun puoleisessa päässä 

Myös Runeberginkadulla Topeliuksenkadun puoleisessa päässä tehdään 6. kesäkuuta alkavalla viikolla ajoreittimuutoksia Kasin katutöiden vesihuollon ja kiskotöiden takia. Runeberginkadulta lännen suunnasta tultaessa tulee uusia kaistajärjestelyitä ajettaessa Topeliuksenkadun suuntaan. 

Kasin katutöiden kisko- ja vesihuoltotyöt laajenivat Töölössä Runeberginkadun ympäristössä ja Caloniuksenkadulla huhtikuun alussa. Työt vaikuttavat alueella liikkumiseen laajasti, ja niiden vuoksi muun muassa raitiovaunut 1, 2 ja 8 ovat poikkeusreiteillä 15. elokuuta asti (HSL:n tiedote kesän poikkeusliikenteestä). Kasin katutöiden kaikilla alueilla työt valmistuvat helmikuuhun 2023 mennessä, jolloin hanke kokonaisuudessaan päättyy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija:
Marja Jokinen
Hankekoordinaattori
Louhintahiekka Oy
puh. 044 755 3388
marja.jokinen@louhintahiekka.fi

Rakennuttaja:
Liisa Taskila
tiimipäällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala, rakennuttaminen
puh. 09 310 15368
liisa.taskila@hel.fi

Kuvat

Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteys, kuva: Louhintahiekka Oy
Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteys, kuva: Louhintahiekka Oy
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme