Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mannerheimintien ja sen sivukatujen liikennesuunnitelmiin toivotaan asukkaiden mielipiteitä

Jaa

Helsingin kaupunki on laatinut Mannerheimintielle (välillä Helsinginkatu–Reijolankatu) ja sen sivukaduille liikennesuunnitelmaluonnoksen, johon toivotaan mielipiteitä asukkailta 16.5.2021 mennessä. Suunnitelmat liittyvät Mannerheimintien peruskorjaukseen (välillä Postikatu–Reijolankatu), jonka on tarkoitus alkaa vuonna 2023. Peruskorjauksessa uusitaan maanalainen kunnallistekniikka sekä kadun rakenteet ja laitteet.

Ilmakuva Mannerheimintien, Eino Leinon kadun ja Toivonkadun risteyksestä. Kuva: Helsingin kaupunki.
Ilmakuva Mannerheimintien, Eino Leinon kadun ja Toivonkadun risteyksestä. Kuva: Helsingin kaupunki.

Nyt kommentoitavana olevassa liikennesuunnitelmaluonnoksessa Mannerheimintielle on esitetty mm. uudet yksisuuntaiset pyörätiet, minkä lisäksi raitiotieliikenteen edellytyksiä on parannettu ja liikenneturvallisuutta edistetty monin eri keinoin. Jalkakäytävien leveys on suunniteltu nykytilannetta kapeammaksi, mutta jalankulun liikenneturvallisuutta ja esteettömyyttä on parannettu. Samalla suunnitelman tavoitteena on turvata myös bussi- ja jakeluliikenteen toimintaedellytykset ja pääkadulle ominaisen kaupunginosia palvelevan liikenteen toimivuus.

Katuremontissa kaupunkikuvallisesti merkittävä muutos on Mannerheimintien itäreunan katupuurivin uusiminen. Uusimisen yhteydessä puiden kasvuolosuhteita pyritään parantamaan nykyisestä. Liikenteelliset ratkaisut on sovitettu yhteen uusien katupuiden kanssa siten, että puita saadaan sijoitettua katutilaan mahdollisimman paljon ja puurivistä muodostuu mahdollisimman yhtenäinen kokonaisuus. Nykyiset Helsingin puistikossa sijaitsevat vaahterat pystytään katuremontissa pääosin säilyttämään.

Suunnittelussa on huomioitu jo aiemmin hyväksytyt Mannerheimintien katusuunnitelmat Helsinginkadun ja Runeberginkadun risteysalueella sekä välillä Nordenskiöldinkatu–Reijolankatu.

Suunnittelun eteneminen ja aikataulu

Palautetta luonnokseen voi antaa 16.5.2021 asti Kerro kantasi -verkkopalvelussa. Saatua palautetta hyödynnetään jatkosuunnittelussa.

Liikennesuunnitelma etenee seuraavaksi päätöksentekoon, jonka jälkeen liikennesuunnitelman pohjalta laaditaan katusuunnitelmat. Katusuunnitelmaluonnokset valmistuvat syksyllä 2021, jolloin niistä on myös mahdollista antaa palautetta.

Mannerheimintien peruskorjaus (välillä Postikatu–Reijolankatu) on tarkoitus aloittaa vuonna 2023.

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmasta maanantaina 10.5. kello 18

Liikennesuunnitelmasta järjestetään myös verkkotilaisuus, jossa suunnitelma esitellään ja siitä voi keskustella. Verkkotilaisuus on maanantaina 10.5.2021 kello 18–19. Lisätiedot ja liittymislinkin löydät osoitteesta: hel.fi/asukastilaisuudet. Tilaisuuden tallenne tulee katsottavaksi Kaupunkiympäristön YouTube-kanavalle 16.5. asti.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika Kaalikoski
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
Liikenne- ja katusuunnittelu
puh. 09 310 39495
mika.kaalikoski@hel.fi

Kuvat

Ilmakuva Mannerheimintien, Eino Leinon kadun ja Toivonkadun risteyksestä. Kuva: Helsingin kaupunki.
Ilmakuva Mannerheimintien, Eino Leinon kadun ja Toivonkadun risteyksestä. Kuva: Helsingin kaupunki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Den internationella tävlingen för Magasinstranden startar – med tävlingen hittas en lösning för Helsingfors centrala strandområde12.5.2021 10:32:01 EEST | Tiedote

Helsingfors stad startar en tävling för att hitta en partner för utveckling och genomförande av Magasinstranden i Södra hamnen den 12 maj. I fortsättningen utvecklas Magasinstranden som en del av promenadcentrumet, som strandrutt längs Helsingfors stränder samt som plats för det nya arkitekturs- och designmuseet. Tävlingen är en tudelad kvalitets- och koncepttävling som är riktad till inhemska och internationella aktörer inom byggs- och fastighetsbranschen.

The international competition for Makasiiniranta begins – the competition seeks solutions for a central shore area in Helsinki12.5.2021 10:27:14 EEST | Press release

Starting on 12 May 2021, the City of Helsinki will be holding a competition to find a partner for the development and implementation of Makasiiniranta at the South Harbour. The Makasiiniranta area will be developed as part of the pedestrian city centre and the seaside trail around the shores of Helsinki, and as a location for the new Architecture and Design Museum. The two-stage quality and concept competition is intended for both Finnish and international operators in the construction and property industry.

Makasiinirannan kansainvälinen kilpailu käynnistyy – kilpailulla etsitään ratkaisua Helsingin keskeiselle ranta-alueelle12.5.2021 10:23:48 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki käynnistää 12. toukokuuta kilpailun löytääkseen kumppanin Eteläsataman Makasiinirannan kehittämiseen ja toteuttamiseen. Makasiinirantaa kehitetään jatkossa osana käveltävää keskustaa, Helsingin rantoja kiertävää rantareittiä sekä uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon sijaintipaikkana. Kilpailu on kaksivaiheinen laatu- ja konseptikilpailu, joka on suunnattu rakennus- ja kiinteistöalan kotimaisille ja kansainvälisille toimijoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme