HSL Helsingin seudun liikenne

Mannerheimintien peruskorjaus muuttaa ratikka- ja bussireittejä 6.3. alkaen – katutyö vaikuttaa joukkoliikenteeseen vuoden 2025 loppuun asti

Jaa
Raitiolinjat 4 ja 10 sekä bussilinjat 63, 212, 213 ja 400 siirtyvät poikkeusreiteille maanantaina 6.3., kun Mannerheimintien peruskorjaus alkaa. Muut bussilinjat säilyvät Mannerheimintiellä, mutta niiden aikatauluihin tehdään pieniä muutoksia.

Raitiolinjat 4 ja 10 sekä bussilinjat 63, 212, 213 ja 400 siirtyvät poikkeusreiteille maanantaina 6.3., kun Mannerheimintien peruskorjaus alkaa. Muut bussilinjat säilyvät Mannerheimintiellä, mutta niiden aikatauluihin tehdään pieniä muutoksia.

Peruskorjaus aiheuttaa muutoksia joukkoliikenteen reitteihin ja aikatauluihin vuoden 2025 loppuun asti. Liikennejärjestelyt myös muuttuvat peruskorjauksen edetessä. Nyt voimaan tulevat muutokset reiteissä ja aikatauluissa näkyvät jo Reittioppaassa.

Bussiliikenteen muutokset 6.3.

Linjan 400 päätepysäkki siirtyy Elielinaukiolta Kampin terminaaliin. Linja kulkee Topeliuksenkadun, Runeberginkadun ja Fredrikinkadun kautta. Linja lähtee Kampissa laiturista 50.

Linja 63 kulkee Topeliuksenkadun, Runeberginkadun ja Fredrikinkadun kautta.

Linjat 212 ja 213(N) kulkevat Topeliuksenkadun, Runeberginkadun ja Fredrikinkadun kautta.

Reittimuutokset tehdään, koska Mannerheimintie kavennetaan peruskorjaustyön yhteydessä molempiin suuntiin yksikaistaiseksi. Bussilinjat 400, 63, 212 ja 213 siirtyvät Runeberginkadulle, jotta Mannerheimintien ruuhkautumista saadaan hillittyä.

Muut bussilinjat säilyvät Mannerheimintiellä. Linjojen 40, 200, 300, 321, 345(N) ja 431(N) aikatauluihin tehdään muutoksia, sillä työmaa todennäköisesti hidastaa hieman näiden linjojen kulkua.

Ratikkaliikenteen muutokset 6.3.

Raitiolinjat 4 ja 10 siirtyvät kulkemaan Töölössä Runeberginkatua ja Arkadiankatua pitkin. Matka-aika Lasipalatsin ja Oopperan välillä kasvaa noin viidellä minuutilla. Linjat siirtyvät myös kulkemaan kymmenen minuutin välein entisen kahdeksan minuutin sijaan, jotta ratikkaliikenne Töölössä pysyy sujuvana.

Myös kaikkien muiden raitiolinjojen aikatauluihin tehdään muutoksia 6.3. Lisäksi linjan 1 päätepysäkki siirtyy Käpylästä Vallilaan Kalasataman raitiotien rakennustöiden edetessä. Muutos on voimassa syksyyn asti. Jätkäsaaressa on luvassa lyhyempi ratikkakatko 6.–10.3., kun Hyväntoivonpuiston pohjois- ja eteläosat yhdistävä jalankulun ja pyöräilyn silta asennetaan paikoilleen. Katkon aikana linja 8 lyhentyy Oopperalle ja linjat 7 ja 9 Hietalahteen. Korvaava bussi 8X kulkee Oopperalta Jätkäsaareen ja bussi 9X Hietalahdesta Jätkäsaareen.

Peruskorjaus parantaa myös joukkoliikenteen toimivuutta

Mannerheimintien peruskorjaus tehdään kahdessa osassa. Ensiksi rakennetaan Postikadun ja Runeberginkadun välinen osuus, minkä jälkeen siirrytään Runeberginkadun ja Reijolankadun väliselle osuudelle. Ensimmäinen vaihe kestää arviolta syksyyn 2024. Tavoitteena on, että työt päättyvät vuoden 2025 loppuun mennessä. Joukkoliikenteen reitit tulevat muuttumaan työmaan edetessä.

Peruskorjauksessa kehitetään myös joukkoliikenteen toimivuutta. Raitiovaunuille rakennetaan uudet kiskot 2,6 kilometrin matkalle. Pysäkkien esteettömyyttä parannetaan, mutta niiden paikat pysyvät suunnilleen samoina kuin aiemmin.

Töiden aikana matkat alueella voivat kestää totuttua pidempään. Oma auto kannattaa vaihtaa joukkoliikenteeseen, jotta alueen ruuhkaisuus vähenee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

HSL:n viestintäpäivystys, puh. 040 163 2818

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 420 työntekijää, ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin ennen koronaa yli 390 miljoonaa matkaa vuodessa. Korona on vaikuttanut merkittävästi joukkoliikenteen käyttöön, ja matkustajamäärämme ovat nyt noin 40 prosenttia pienemmät. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme