ManpowerGroup

ManpowerGroupin yrittäjyyspalkinto kannustaa oppimaan työelämää, ei valmistumista varten

Jaa

ManpowerGroup jakaa kesällä Brysselissä Ready for Work -palkinnon, joka on tunnustus nuorten innostukselle ja halulle oppia uutta. Työmaailman muutoksen kiihtyessä tarkoitus on kannustaa nuoria opiskelemaan uusia taitoja työelämää, ei vain valmistumista varten. Palkinnosta kisaavat Brysselissä myös Nuori Yrittäjyys -ohjelman voittaneet suomalaisnuoret.

ManpowerGroupin Ready for Work -palkinto on yksi osa nuorten hyväksi kanavoitua yritysvastuutyötä. Maailmalla ja Euroopassa kumppanina on Junior Achievement, jota Suomessa edustaa Nuori Yrittäjyys -verkosto.

31 maassa toteutettava kolmivuotinen kumppanuus antaa vuosittain tunnustusta nuorten erilaisille työelämävalmiuksille. Tämän vuoden palkinto korostaa oppimiskykyä – halua ja kykyä oppia jatkuvasti uusia taitoja työelämää varten, mikä parantaa työllistymistä myös tulevaisuudessa.

93 % niin sanotusta Y-sukupolvesta näkee osaamisen kehittämisen niin tärkeänä, että he ovat valmiit investoimaan siihen omaa aikaa ja rahaa.

”Puhumme osaamisen vallankumouksesta – 65 % näistä nuorista työskentelee tulevaisuudessa rooleissa, joita ei vielä ole edes olemassa”, valottaa ManpowerGroupin Suomen markkinointi- ja viestintäjohtaja Mika Wilén.

”Työnantajien ketteryys nopeasti muuttuvassa työelämässä on kiinni ihmisten kyvystä oppia uusia taitoja ja soveltaa oppimaansa. Meillä on siksi vastuu auttaa nuoria oppimaan uusia taitoja työelämää, ei vain oppilaitoksesta valmistumista silmällä pitäen.”

Mika Wilén osallistui Helsingissä Nuori Yrittäjyys -ohjelman Suomen finaalin tuomaristoraatiin. Euroopan laajuisen yrittäjyyskisan voittoa ja Ready for Work -palkintoa valittiin tavoittelemaan design-tuotteita valmistava Kätevä Koivu

”Rekrytointiyrityksenä seuraamme aitiopaikalta työelämän vauhdittuvaa muutosta. Yrittäjyys, itsensä työllistäminen ja ns. keikkataloudesta eläminen ovat yksi työelämän kasvavista ilmiöistä. On hienoa olla mukana todistamassa, miten innostuneita ja idearikkaita Y- ja Z-sukupolven edustajia työelämään on kasvamassa. Heidän oppimishalunsa ja -kykynsä kantavat pitkälle työelämän jatkuvassa murroksessa,” kertoo Mika Wilén.

Finaalissa mukana olleet koululaiset ja opiskelijat pyörittivät lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia harjoitusyrityksiä. Ohjelmalla on Suomessa parin vuosikymmenen taakse ulottuvat perinteet – noin 5 000 nuorta osallistuu ohjelmiin joka vuosi. Tutkimusten mukaan osallistujilla on puolet suurempi todennäköisyys ryhtyä yrittäjiksi ja myös pienempi todennäköisyys jäädä työttömäksi tulevaisuudessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Mika Wilén, markkinointi- ja viestintäjohtaja
ManpowerGroup Oy
mika.wilen@manpowergroup.fi
Puh. 041 455 2970

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Porkkalankatu 20
00180 HELSINKI

020 1700 100https://www.manpowergroup.fi

ManpowerGroup
ManpowerGroup® on henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija, kehittäjä ja tuottaja. Yhtiö työllistää joka päivä 600 000 ihmistä eri osaamisalueilla ja toimialoilla 80 maassa. Manpower®, Experis®, Right Management® ja ManpowerGroup® Solutions palvelevat 400 000 asiakasorganisaatiota tarjoamalla niiden muuttuviin työvoimatarpeisiin kattavan valikoiman HR-ratkaisuja – henkilöstövuokrauksesta rekrytointiin ja ulkoistetuista palveluratkaisuista uramuutospalveluihin. Pohjoismaissa ja Baltiassa yhtiö on markkinajohtaja. Vuonna 2017 ManpowerGroup on valittu seitsemännen kerran World’s Most Ethical Companies® -listalle sekä yhdeksi Fortune’s Most Admired Companies -yhtiöksi. Lue lisää yhtiön toiminnasta ja palveluista osoitteessa www.manpowergroup.fi

Junior Achievement Europe
Junior Achievement (JA) -verkosto on maailman laajin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta nuorille tarjoava organisaatio. Suomessa verkosto tunnetaan Nuori Yrittäjyys -yhdistyksen työstä. Verkosto tavoittaa vuodessa yli kymmenen miljoonaa oppilasta 121 maassa. JA tekee yhteistyötä koulutusalan ja liike-elämän sekä julkisen sektorin organisaatioiden kanssa ja tarjoaa nuorille – peruskoulusta yliopistoon – kokemuksia työelämässä tarvittavien valmiuksien kehittämisestä. Euroopan Junior Achievement -järjestö on osa maailmanlaajuisesti toimivaa JA Worldwide® -kattojärjestöä. Lue lisää: www.jaeurope.org

Vuosi yrittäjänä 2017 -kilpailu
Euroopan yritteliäimmät 30 tiimiä kokoontuvat Brysseliin 11.-13.7. kisaaman Vuosi yrittäjänä -kilpailun Euroopan mestaruudesta. Kilpailuun päässeet tiimit ovat kukin voittaneet omassa maassaan järjestetyt finaalikarsinnat. Euroopan Nuori Yrittäjyys -ohjelmaan osallistuu vuosittain 300 00 opiskelijaa, jotka opettelevat pyörittämään omaa yritystä aivan alusta saakka.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ManpowerGroup

ManpowerGroupin työmarkkinabarometri: suomalaisten työnantajien työllistämisaikeet pessimistisiä koronakriisin keskellä9.6.2020 05:30:00 EESTTiedote

HELSINKI 9.6.2020. ManpowerGroupin työmarkkinabarometri vuoden 2020 kolmannelle vuosineljännekselle on julkaistu tänään. Barometrin tulosten perusteella työllistämisaikeet heikkenevät merkittävästi heinä-syyskuulle. Henkilöstömäärän muutoksen saldoluku on -6, mikä on heikoin tulos sen jälkeen, kun tutkimusta alettiin Suomessa tehdä vuonna 2012. Rekrytointiaikeet heikkenevät 12 prosenttiyksikköä edellisestä vuosineljänneksestä ja 14 prosenttiyksikköä vuodentakaisesta. Puolet työnantajista sanoo Covid-19:n vaikuttaneen kielteisesti liiketoimintaan; puolet myös arvioi, että rekrytointi palaisi ennalleen aikaisintaan 10 kuukauden kuluttua.

ManpowerGroupin työmarkkinabarometri: suomalaisten työnantajien työllistämisaikeet pitävät pintansa10.3.2020 05:00:00 EETTutkimus

HELSINKI 10.3.2020. ManpowerGroupin työmarkkinabarometri vuoden 2020 toiselle vuosineljännekselle on julkaistu tänään. Barometrin tulosten perusteella työllistämisaikeet säilyvät kohtalaisen toiveikkaina myös huhti-kesäkuussa. Henkilöstömäärän muutoksen saldoluku on positiivinen kaikilla tutkituilla toimialoilla. Vahvimmat työllistämisaikeet raportoidaan tällä kertaa rahoitus- ja vakuutusalalta (+18) sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnasta (+16). Alueista parhaassa vedossa on Etelä-Suomi, jossa indikaattori on +9.

Työmarkkinabarometri: työnantajien rekrytointiaikeet pysyvät ennallaan6.8.2019 00:00:00 EESTTiedote

ManpowerGroupin työmarkkinabarometrin mukaan suomalaiset työnantajat arvioivat palkkaavansa työvoimaa tasaiseen tahtiin seuraavan vuosineljänneksen aikana. Toimialoista teollisuus, rahoitus-, vakuutus- ja kiinteistöala sekä liike-elämän palvelut ennustavat suurinta työvoiman kasvua. Suomi on kuitenkin jakautunut voimakkaasti kahtia, ja lännessä tilanne näyttäytyy työnhakijoille erittäin hyvänä. Itä-Suomessa työllisyysodotukset ovat puolestaan miinuksella ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme