Luonnonvarakeskus

Mansikki tuo maaseudun eläimineen lähelle

Jaa

Neljättä kertaa järjestettävä lasten maatalousnäyttely Mansikki esittelee suomalaista maaseutua ja sen mahdollisuuksia lasten näkökulmasta 9. syyskuuta Luonnonvarakeskuksen (Luke) Elonkierto-puistossa Jokioisilla. Mansikissa voi katselemisen sijaan tehdä ja kokea itse. Mansikki-elämys alkaa jo parkkialueelta, josta maksuton traktorinlavakyyti tuo vierailijat tapahtuman pääportille.

Vuodesta toiseen merkonomiopiskelijoiden tekemä asiakaskysely kertoo eläinten olevan Mansikin suurin vetonaula. Mansikissa pääseekin ihailemaan koko kesän Elonkierrossa kävijöitä ilahduttaneita maatilan eläimiä, kuten vuohia, kanoja, lampaita, possuja ja lehmiä.

Mansikki-päivänä alueella nähdään lisäksi paljon muita eläimiä. Suloiset pörröiset kanit ja lystikkäät alpakat ilahduttavat vuodesta toiseen. Tänä vuonna juhlitaan Mansikin yhteydessä Börje-alpakan kymmenvuotissynttäreitä! Tuttujen aasien, Ukkosen ja Jyrinän, lisäksi esittäytyvät ensimmäistä kertaa harvinaiset miniaasit. Villasiat eli unkarilaiset mangalitsat saapuvat myös Elonkiertoon päiväksi, ja pikkutiput tuodaan jälleen paikalle. Lempeät jättiläiset, ylämaankarja, kuuluvat jo Mansikin vakiokalustoon, ja ne asettuvat päiväksi tarkkailemaan tapahtumakävijöitä possuaitauksen tuntumaan.

Ponipellolla kymmenkunta uutteraa pientä ja hiukan isompaakin ratsua tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille ratsastajille. Lisäksi Mansikissa on Suomen juhlavuoden kunniaksi Tasavallan Presidentti Tarja Halosen omistama suomenhevonen, Ypäjä Tarja.

Eläinvieraiden lisäksi Maatalousnäyttely Mansikin rungon muodostavat tutuksi tulleet suosikit kuten olkipomppis, traktorinajo ja ystäväkoirat. Hamppulabyrintin, nikkaroinnin, polkutraktorien ja pikkukaivurin jälkeen on mahdollista kävellä vaikkapa puujaloilla, joita Jokioisten kunnan Työpaja Veturi on valmistanut. Ohjelmalavalla vauhtia päivään tuovat Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta sekä tv:stä tutut Mimi ja Kuku.

Mansikki järjestetään lauantaina 9.9. alkaen klo 10, ja tapahtumaan odotetaan yli 4 000 kävijää. Mansikin pääsylippu on 4 euroa (alle kolmevuotiaat ilmaiseksi), lisäksi maksullisia ovat nosturikyyti (5 euroa), ratsastus ja traktoriajo (2 euroa).

Tarkempia tietoja tapahtumista:

Luonnonvarakeskuksen verkkosivuilta

LounaPlussan verkkosivuilta

Tapahtuman Facebook-sivulta


Yhteyshenkilöt

hankeneuvoja Elina Hujanen, LounaPlussa ry, puh. 050 3791 831, etunimi.sukunimi@lounaplussa.fi

Kuvat

Mansikki-tunnus
Mansikki-tunnus
Lataa
Lataa
Lataa
Mansikissa pääsee ihailemaan esimerkiksi sikoja. (Kuva: LounaPlussa)
Mansikissa pääsee ihailemaan esimerkiksi sikoja. (Kuva: LounaPlussa)
Lataa
Ylämaankarja on Mansikin vakiovieras. (Kuva: LounaPlussa)
Ylämaankarja on Mansikin vakiovieras. (Kuva: LounaPlussa)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Uusi tiedotetilauksesi vuoden loppuun mennessä/ Förnya dina pressmeddelandeprenumerationer före årsskiftet20.12.2017 14:13Tiedote

Luonnonvarakeskus (Luke) vaihtaa vuoden 2018 alusta alkaen mediatiedotteiden lähetysjärjestelmää. Muutoksen yhteydessä pyydämme teitä uusimaan tiedotetilauksenne. Tiedotteita voi tilata aihealueittain tai halutessaan voi tilata myös kaikki Luken tiedotteet. Tilaa Luken tiedotteet lomakkeella >> -- Från och med början av 2018 skickas Naturresursinstitutets (Luke) pressmeddelanden från ett nytt system. I samma veva ber vi er att förnya era prenumerationer på Lukes pressmeddelanden. Lukes pressmeddelanden kan beställas enligt ämne eller man kan också prenumerera på alla Lukes pressmeddelanden. Fyll i blanketten och prenumerera på Lukes pressmeddelanden >>