Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf

Mansikkka on vuoden 2018 Valtakunnallinen hyväntekijä

Jaa

Suomen Lions-liitto on nimennyt vuoden valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi 2018 Maiju Voutilaisen, joka toimii videobloggaajana nimellä Mansikkka.

Suomen Lions-liitto jakaa vuosittain Hyvän Päivänä 8.10. tunnustusta henkilölle tai taholle, jotka ovat toiminnallaan vahvistaneet yhteistä hyvinvointia Suomessa.

Vloggaaja Maiju Voutilainen lähti vuonna 2016 mukaan Ylen ja mielenterveysjärjestöjen yhteiseen nuorille suunnattuun Sekasin-kampanjaan ja kertoi blogissaan julkisesti kärsineensä itse masennuksesta ja ahdistushäiriöstä. Video sai saman tien yli 80 000 katselukertaa ja sillä oli suuri merkitys monille nuorille. Vuonna 2017 Mielenterveyden keskusliitto nimesi Voutilaisen Hyvän mielen lähettilääksi.

Voutilainen esiintyy myös yhtenä sankarina uutuusteoksessa Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille). Kirjassa on 60 voimaannuttavaa sankaritarinaa rohkeista suomalaisista naisista, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan ja saaneet aikaan jotain merkittävää.

Bloggaajien ja vloggaajien vaikutus nuorten elämään on suuri. Tunnustuksen perusteissa arvostetaan sitä, että toimijoilla on vastuullisuutta auttaa eteenpäin isoissa asioissa ja saada seuraajien elämänsuunta kääntymään parempaan.

Suomen Lions-liitto palkitsi kunniamaininnalla myös Tansanian hiljaisen hyväntekijän, Toini Niskasen. Äänekoskelta oleva Niskanen on kirpputoria pitämällä rahoittanut Tansaniaan koulun ja kaivoja. Kirpputorien pyörittämisen hän siirsi jatkajalleen ja ryhtyi organisoimaan kummilapsitoimintaa, jossa on tällä hetkellä kummeja noin 40 avustamassa muun muassa lasten koulukäyntiä ja koulupukuja.

Reippauspalkinnot lasten infektio-osastolle
Vuoden lionien hyväntekijäksi valittiin lion presidentti Sirpa Laine, lionsklubi Turku/Luciasta. Hän on käsityötaidoillaan tehnyt ja innostanut koko klubin mukaan tekemään ja hankkimaan niin sanottuja reippauspalkintoja sairaalahoidossa oleville lapsille Turun yliopistollisen keskussairaalan infektio-osastolle.

Valinnat julkistettiin 8.10. Hyvän Päivänä Malmin sairaalalla, jossa paikalliset lionit istuttivat kukkasipuleita potilaiden, vierailijoiden ja henkilökunnan iloksi.

Lionstoiminnan Hyvän Päivä koskee yli 22 000 vapaaehtoistyöhön sitoutunutta noin 900 lionsklubissa eri puolilla maata. Hyvän Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota lionien vapaaehtoiseen palvelutoimintaan ja mahdollisuuksiin lisätä yhteistä hyvinvointia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Maarit Kuikka
Suomen Lions-liiton pääsihteeri
maarit.kuikka@lions.fi
gsm 040 580 2494

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf
Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

http://www.lions.fi

Suomen Lions-liitto on valtakunnallinen kattojärjestö, jonka lionsklubit perustivat 24.10.1960 hoitamaan valtakunnallista yhteistyötä, maanlaajuisia kampanjoita ja tukemaan klubien toimintaa. Liitto järjestää nuorisovaihtoa, kouluttaa ja valmentaa sekä vastaa Suomen lionsklubien kansallisista ja kansainvälisistä aktiviteeteista ja yhteistyöstä. Suomen Lions-liitto kuuluu kansainväliseen Lions Clubs International -järjestöön. Suomen Lions-liiton jäsenmäärä on yli 22 000.

Lue lisää toiminnasta www.lions.fi, https://www.facebook.com/LionsFinland/, https://twitter.com/LionsFinland ja www.instagram.com/suomen_lions_liitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf