Mäntsälän kunta

Mäntsälän kunnan uusi strategia hyväksyttiin valtuustossa - Mäntsälän tavoitteena on olla parhaan arjen paikkakunta

Jaa

Mäntsälän kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 13.12.21 Mäntsälän kunnan uuden strategian vuosille 2022-2025. Kuntastrategiassa valtuusto on linjannut Mäntsälän kunnan johtamisen ja toiminnan pitkän aikavälin vision ja tavoitteet. Strategia auttaa suuntaamaan kaikkea tekemistä juuri Mäntsälän kannalta oikeisiin asioihin.

Mäntsälän kunnan uusi strategia hyväksyttiin valtuustossa

Mäntsälän tavoitteena on olla parhaan arjen paikkakunta

Mäntsälän kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 13.12.21 Mäntsälän kunnan uuden strategian vuosille 2022-2025. Kuntastrategiassa valtuusto on linjannut Mäntsälän kunnan johtamisen ja toiminnan pitkän aikavälin vision ja tavoitteet. Strategia auttaa suuntaamaan kaikkea tekemistä juuri Mäntsälän kannalta oikeisiin asioihin.

Kuntalaki määrittää kuntien toiminnan perustan, joka on kuntalaisten hyvinvoinnin ja yhteisön elinvoimaisuuden edistäminen. Mäntsälän tulevaisuuteen suuntaavana visiona uuteen strategiaan on kirjattu olla kasvava ja kehittyvä, parhaan arjen paikkakunta.

”Strategiamme visio on kunnianhimoinen, mutta myös kaikkien strategiatyössä mukana olleiden tahojen tahtotilan hyvin kiteyttävä. Tavoitteisiin on aivan mahdollista päästä hyvällä yhteistyöllä, ja strategiamme tarjoaa selkeät askelmerkit ja suunnan käytännön tekemiselle, toteaa kunnanjohtaja Hannu Laurila.

Strategiaan kirjatut kolme kärkitavoitetta antavat suuntaa ja konkretiaa visioon tähtäävälle tekemiselle ja valinnoille.

Strategian kolme kärkitavoitetta ovat:

 

  1. Turvallinen ja sujuva arki. Tämä pitää sisällään sen, että lähipalvelut toteutetaan palvelulupauksen mukaisesti, kustannustehokkaasti ja asukaslähtöisinä. Kuntalaisten hyvinvointia vahvistetaan suunnitelmallisesti muun muassa lähiliikuntaan panostamalla, syrjäytymistä ehkäisemällä ja digiosallisuutta turvaamalla. Arjen turvallisuuteen ja kiusaamisen ehkäisemiseen panostetaan.
  1. Osallistava yhteisöllisyys. Tähän päästään, kun päätöksenteko on avointa ja osallistavaa. Yhteisöllisyyttä tuetaan muun muassa yhteiseen tekemiseen kannustamalla, kohtaamispaikkoja järjestämällä ja kuntakuvan viihtyisyyteen satsaamalla.
  1. Vastuullinen ja kehittävä vire. Tämä kärkitavoite huomioi työllisyyden ja yrittäjyyden vahvistamisen mm. Mäntsälän mallin, kaavoituksen ja työvoiman saatavuuden näkökulmista. Kunnan hankinnoissa ja investoinneissa noudatetaan vastuullisuutta ja toimintatapoja kehitetään ketterästi ja tuloksellisesti luotettavaan ajantasaiseen tietoon pohjaten.

Jokaiselle kärkitavoitteelle määritetään vielä tavoitearvot ja mittarit, joiden avulla seurataan päämäärän ja tavoitteen saavuttamista. Mittareiden avulla seurataan ja arvioidaan, kuinka valtuustokauden tavoitteiden saavuttamisessa edetään ja onko tekeminen ja suunta oikea.

Strategiatyö koko syksyn rupeama

Mäntsälän kunnan strategiaa valmisteltiin koko syyskauden 2021 kestäneen laajapohjaisen työstön kautta. Prosessissa on kuultu ja osallistettu kuntalaisia, kunnan henkilöstöä, alueen yrittäjiä sekä päätöksentekijöitä. Päiväkoti-ikäiset ja koululaiset osallistuivat työstöön hahmottelemalla piirroksin ja maalauksin tulevaisuuden Mäntsälää.

Strategiatyön aluksi hahmoteltiin ja kiteytettiin ne arvot, joita kaikessa toiminnassa pidetään tärkeimpinä. Esille nousivat etenkin turvallisuus, yhteisöllisyys ja vastuullisuus. Kaikki nämä arvot näkyvä kunnan kärkitavoitteissa.

Kunnan strategiaa tehtäessä huomioitiin kuntaan eri tahoilta kohdistuvat odotukset, vaatimukset, laajempi toimintakehys sekä globaalit haasteet.

Strategian yhteisiä nimittäjiä ovat yhdessä tekeminen, asukaslähtöisyys ja yrittäjämyönteisyys. Tavoitteena on kasvava ja kehittyvä Mäntsälä, parhaan arjen paikkakunta.

Lisätietoja Mäntsälän kunta, kunnanjohtaja Hannu Laurila
sähköposti: hannu.laurila@mantsala.fi, puh. 040 314 5200.

www.mantsala.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Mäntsälän kunta
Heikinkuja 4
04600 Mäntsälä

https://www.mantsala.fi/

Pääkaupunkiseudun metropolialueella sijaitseva Mäntsälä panostaa voimakkaasti asukkaidensa hyvinvointiin. Investoinnit näkyvät uusina päiväkoteina, kouluina ja asuinalueina sekä entistä monipuolisempina kulttuuri- ja liikuntapalveluina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mäntsälän kunta