Hemsö

Mäntymäen perhetukikeskuksen peruskorjaus käynnistyi Turussa

Jaa
Peruskorjauksessa kunnostetaan 1950-luvun rakennuksen vanhoja, suojeltuja osia sekä uusitaan ilmanvaihtojärjestelmä ja sisäosien rakenteita. Peruskorjaus parantaa rakennuksen käytettävyyttä ja lisää sen käyttöikää noin kahdellakymmenellä vuodella.
Mäntymäen perhetukikeskus Turussa. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy.
Mäntymäen perhetukikeskus Turussa. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy.

Yhteiskuntakiinteistösijoittaja Hemsön omistaman Mäntymäen perhetukikeskuksen peruskorjaus on alkanut Turussa. Peruskorjauksen ensimmäisessä vaiheessa puretaan rakennuksen sisäosien vanhoja rakenteita, kuten osa väliseinistä ja välipohjista. Helmikuun toisella viikolla käynnistyneiden purkutöiden on määrä valmistua huhtikuun loppuun mennessä.

”Korjaushankkeessa keskitytään korjaamaan rakennuksessa havaitut sisäilmaongelmat. Ilmanvaihtojärjestelmä uusitaan kokonaan, ja vanhat, suojellut ikkunat kunnostetaan. Lisäksi tilojen välistä äänieristystä parannetaan. Rakennukseen tehdään myös muita käyttöä parantavia toiminnallisia muutoksia esimerkiksi huonejakoihin”, kertoo Hemsön projektipäällikkö Heini Jokinen.

Peruskorjauksen jälkeen rakennuksen elinkaari pitenee noin kahdellakymmenellä vuodella. Ilmanvaihtojärjestelmän uusimisella varmistetaan, että rakennukseen saadaan luotua hyvät sisäilmaolosuhteet. Peruskorjauksen yhteydessä parannetaan myös tilojen esteettömyyttä luiskoilla, tilamitoituksilla ja induktiosilmukoilla.

Uudet sisätilat valmistuvat marraskuussa, Jokinen kertoo.

”Joulukuun aikana ilmanvaihtoon ja lämmitysjärjestelmään tehdään huolellisia säätöjä. Perhetukikeskus pääsee muuttamaan väistötiloista takaisin uusittuihin tiloihin heti vuoden 2024 alussa.”

Perhetukikeskuksen kiinteistö on yksi kahdeksasta hoiva- ja sairaalakiinteistöstä, jotka Hemsö osti Turun kaupungilta helmikuussa 2019. Mäntymäen sairaala-alueen rakennuksista ensimmäisenä peruskorjattiin rakennus 10. Rakennus 25:n purkutyöt aloitettiin vuoden 2023 alussa. Sen tilalle on suunniteltu uutta monipalvelukeskusta, jonne on tarkoitus yhdistää Turun kaupungin päihdehuollon palvelut.

Yhteyshenkilöt

Heini Jokinen
projektipäällikkö, Hemsö
p. 050 378 8679
heini.jokinen@hemso.se

Kuvat

Mäntymäen perhetukikeskus Turussa. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy.
Mäntymäen perhetukikeskus Turussa. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy.
Lataa
Mäntymäen perhetukikeskus Turussa. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy.
Mäntymäen perhetukikeskus Turussa. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hemsö
Hemsö
Korkeavuorenkatu 30 A, 1. kerros
00130 Helsinki

+358 400 150 841http://www.hemso.se/fi

Hemsö on johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsö on erikoistunut hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen omistamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen kestävällä tavalla. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 7,7 miljardia euroa. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle luottoluokituksen A- maaliskuussa 2015 ja Fitch Ratings luottoluokituksen A+ maaliskuussa 2021. Lue lisää: www.hemso.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme