Hemsö

Mäntymäen sairaalarakennus 25:n purkutyöt ovat käynnissä

Jaa
Turun Mäntymäen sairaala-alueen rakennus 25:n sisäpuolen purku on saatu päätökseen. Seuraavaksi puretaan rakennuksen ulospäin näkyvät rakenteet, kuten ulkoseinät ja perustukset.

Yhteiskuntakiinteistösijoittaja Hemsön omistaman sairaalarakennus 25:n purkutyöt etenevät Turun Mäntymäellä. Nyt käynnistyneessä työvaiheessa puretaan rakennuksen ulospäin näkyvät rakenteet: vesikatto ja runkorakenteet. Työt sairaala-alueella alkoivat tammikuun alussa rakennuksen sisäosien purkamisella. Purkutöiden on tarkoitus valmistua huhtikuun loppuun mennessä.

Alun perin kulkutautisairaalana toiminut, vuonna 1942 valmistunut rakennus on kärsinyt sisäilmaongelmista ja huonosta kunnosta. Rakennuksen historialliset ominaispiirteet selvitettiin ja dokumentoitiin ennen purkutyötä.

”Teknisen selvityksen mukaan vanhassa rakennuksessa on niin suuri määrä terveydelle haitallisia aineita ja rakennusteknisiä ongelmia, että sen korjaaminen turvalliseksi on käytännössä mahdotonta”, sanoo Hemsön rakennuttajapäällikkö Kirsi Viheriäranta.

Rakennuksen purkamisesta ympäristölle ja lähialueen kiinteistöille aiheutuva mahdollinen haitta pyritään minimoimaan.

”Purkutyöstä syntyvän rakennuspölyn leviämistä rajataan suojapeitteillä ja aidoilla. Lisäksi purkua tehdään sellaisina kellonaikoina, jolloin työ häiritsee ympäristöä mahdollisimman vähän. Kaikki purkuvaiheessa syntyvä murskaus- ja purkujäte kerätään, lajitellaan ja kierrätetään”, Viheriäranta kertoo.

Hemsö osti Turun kaupungilta kahdeksan hoiva- ja sairaalakiinteistöä helmikuussa 2019. Mäntymäen sairaala-alueen rakennuksista ensimmäisenä peruskorjattiin rakennus 10, jossa on muun muassa mielenterveyspalveluiden vastaanottotiloja sekä toimistotiloja.

Nyt purettavan rakennus 25:n tilalle on suunniteltu uutta monipalvelukeskusta, jonne on tarkoitus yhdistää Turun kaupungin päihdehuollon palvelut. Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi monipalvelukeskuksen toteuttamisen vuokrahankkeena viime vuoden elokuussa.

Yhteyshenkilöt

Kirsi Viheriäranta
rakennuttajapäällikkö, Hemsö
p. 0400 212 590
kirsi.viheriaranta@hemso.se

Tietoja julkaisijasta

Hemsö
Hemsö
Korkeavuorenkatu 30 A, 1. kerros
00130 Helsinki

+358 400 150 841http://www.hemso.se/fi

Hemsö on johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsö on erikoistunut hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen omistamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen kestävällä tavalla. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 7,6 miljardia euroa. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle luottoluokituksen A- maaliskuussa 2015 ja Fitch Ratings luottoluokituksen A+ maaliskuussa 2021. Lue lisää: www.hemso.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme