Schildts & Söderströms

Mari Koli avgår som vd för Schildts & Söderströms – Nils Saramo tillträder som ny vd

Dela
Förlaget Schildts & Söderströms Ab:s (S&S) vd, Mari Koli, avgår. Efter nio år som bolagets vd, och totalt 17 år i förlagets tjänst, har Koli meddelat bolagets styrelse att hon önskar avgå.

Koli fortsätter i bolaget som Senior Advisor till slutet av 2023 för att trygga en smidig övergång.

– Jag sökte mig till förlagsbranschen för att jag älskar litteratur, och jag avgår nu på toppen av min förläggarkarriär för att få mera tid över till att läsa och skriva, säger hon.

Styrelseordförande Claes von Heiroth betonar den stora insats Mari Koli har gjort för bolaget.

– Styrelsen är tacksam för det framgångsrika jobb Mari har gjort för bolagets utgivning av allmänlitteratur. Tack vare hennes insats är S&S idag ett starkt och välkänt förlagsbrand, som får tack både av författarna och läsarna, säger von Heiroth.

Under Mari Kolis tid som vd har bolagets litterära strategi utvecklats och bär nu frukt i form av prisregn och framgångar, både på svenska och finska, både på vuxenlitteraturens- och barn- och ungdomslitteraturens område.

Styrelsen har utnämnt Nils Saramo till ny vd för S&S från och med 1.2.2023. Nils Saramo har lett S&S Läromedel, bolagets största enhet, sedan 2015 och han leder S&S Läromedel också framöver.

– Nils Saramo har visat starkt ledarskap inom S&S Läromedel och har bland annat. genomfört en lyckad digitalisering av gymnasieläromedlen och styrelsen har stort förtroende för att hela bolaget skall utvecklas vidare under hans ledarskap, säger von Heiroth.

– Jag är verkligt glad över utnämningen, säger Mari Koli. S&S är i goda händer med Nils Saramo som vd och Anna Friman och Mirjam Ilvas som förläggare för litteraturen.

– Liksom alltid tidigare är författarna och illustratörerna själva grundförutsättningen för förlagets verksamhet, och på S&S Litteratur och Kustantamo S&S är det våra erfarna förläggare Anna Friman och Mirjam Ilvas som leder samarbetet med dem. Frimans och Ilvas roller och betydelse förstärks som ansvariga för S&S Litteratur respektive Kustantamo S&S , säger Nils Saramo. 

Kontakter

Claes von HeirothStyrelseordförande S&S

Tel:040 5613516

Nils SaramoVerkställande direktör S&S (fr.o.m. 1.2.2023)

Tel:0400 593036

Om

Schildts & Söderströms
Schildts & Söderströms
Snellmansgatan 13
00170 Helsingfors

https://litteratur.sets.fi/

Schildts & Söderströms har verkat för den finlandssvenska litteraturen sedan 1891.

Följ Schildts & Söderströms

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schildts & Söderströms

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum