Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo: Kokoomuksessa “ei minun takapihalleni” -mentaliteettia MAL-sopimusten osalta

Jaa
Suurilla kaupunkiseuduilla on valtava merkitys Suomen menestyksen kannalta. Ne toimivat alueidensa taloudellisina vetureina ja ovat ratkaisijan paikalla Suomen vuoden 2035 hiilineutraaliustavoitteen onnistumisen kannalta. Nyt pääkaupunkiseudun kokoomus on alkanut heittää kapuloita rattaisiin. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo otti kantaa asiaan Facebook-päivityksessään.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

– Maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimukset ovat olleet tärkeä kaupunkipolitiikan väline, jolla valtio on voinut neuvotella isoimpien kaupunkien kanssa myös sellaisista asioista, joista hyöty ei koidu pelkästään yksittäisen kaupungin asukkaille, Ohisalo kirjoittaa.

Nyt pääkaupunkiseudun kokoomus on alkanut heittää kapuloita rattaisiin.

– Mikäli olen oikein ymmärtänyt, kokoomusta hiertävät tässä kohtuuhintaisen asuntotuotannon osuus ja liikenteen päästövähennyksiä koskevat keinot pääkaupunkiseudun osalta. Olen aistinut jonkinlaista “ei minun takapihallani” -mentaliteettia: kokoomus kyllä kannattaa asunnottomuuden vähentämistä, mutta haluaa vaalia hyvätuloisten asuinalueita. 

– Minä itse uskon, että tekee yhteiskunnalle hyvää, että asuinalueet ovat moninaisia eikä Suomessa ole postinumeroihin pohjautuvaa luokkayhteiskuntaa. Jos kohtuuhintaisen asuntotuotannon tavoitteissa himmataan, ei asunnottomuuden poistaminenkaan tule onnistumaan, Ohisalo korostaa.

Ohisalo ei ymmärrä kokoomuksen logiikkaa myöskään liikkumisen osalta.

– Isoissa kaupungeissa nimenomaan liikenteen päästövähennysten tekeminen on helpompaa, kun asukkailla on käytössään myös monipuolisia julkisen liikenteen vaihtoehtoja. Voisimme siis vähentää päästöjä ilman että ihmisten arkea vaikeutetaan, Ohisalo lisää.

Koko päivitys luettavissa: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0KFnhVhmkA1Kwb6iKJjF3owDBAsYRMax4xCnVj3omRK1HNycuBikdTSje23trgJqFl&id=100044285086969&_rdr

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreät julkaisivat tiedepoliittisen ohjelman: Korkeakoulujen perusrahoitusta on vahvistettava ja tutkijoiden vakituisia työsuhteita lisättävä 15.5.2023 13:04:34 EEST | Tiedote

Vihreät esittää korkeakoulujen perusrahoituksen vahvistamista, tutkijoiden vakituisten työsuhteiden määrän kasvattamista 30 prosentista 70 prosenttiin ja automaattista pysyvää oleskelulupaa tutkinnon suorittaneille ulkomaalaisille. Vihreät hyväksyivät tiedepoliittisen ohjelman puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä sunnuntaina 14.5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme