Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo: Luonnonsuojelun rahoitus sidottava bruttokansantuotteeseen

Jaa
Vaikka yhteiskuntamme kehittyy kestävämpään suuntaan, tarkoittaa bruttokansantuotteen kasvu yhä myös luonnonvarojen käytön kasvua. Silti luonnonsuojelun rahoitus on promilletasoa suhteessa bruttokansantuotteeseen.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

– Luontokadon torjuminen on ihmiskunnan kohtalonkysymys. Maailman maat sitoutuivat YK:n luontokokouksessa Montrealissa suojelemaan ja ennallistamaan 30 % maa- ja merialueista. Jotta saavutamme tavoitteen Suomessa, siihen on varattava rahaa, Ohisalo sanoo.

Ohisalon mukaan tulevaisuudessa luonnonsuojelun rahoitusta pitäisi tarkastella suhteessa bruttokansantuotteeseen. Tarkastelutapa olisi samankaltainen kuin kehitysyhteistyön kansainvälinen tavoite tai parlamentaarisesti sovittu tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopanostusten taso.

– Pitkäjänteinen luonnonsuojelun rahoituksen kasvattaminen on välttämätöntä, jotta luontokato voidaan torjua. Vihreiden tavoite on vähintään kaksinkertaistaa luonnonsuojelun rahoitus jo ensi vaalikaudella. Taso voisi kuitenkin olla paljon korkeampikin. Luonnonsuojelun rahoituksen pidemmän tähtäimen tavoitteeksi on asetettava 0,5–1 prosenttia bruttokansantuotteesta. Tämä olisi yksi tärkeä keino suomalaisille rakkaan luonnon suojelussa, Ohisalo sanoo.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Harjanne ja Elo: Paremmalla kaupunkipolitiikalla luodaan kestävää hyvinvointia ja ratkotaan suurimpia ongelmia17.3.2023 16:17:59 EET | Tiedote

Kaupungeilla on keskeinen rooli talouden uudistamisessa ja osaamisen pohjaavan hyvinvoinnin luomisessa. Samalla kaupunkeja tarvitaan myös ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisessä. Monet Suomen kannalta keskeiset ongelmat kohdataan ja ratkaistaankin juuri kaupungeissa. Vihreät julkaisivat tänään teesinsä parempaan kaupunkipolitiikkaan.

Ohisalo: Lapsiperheköyhyyden torjunnasta ei saa tinkiä ensi hallituskaudellakaan9.3.2023 11:33:28 EET | Tiedote

Lapsena koettu köyhyys jättää pitkän jäljen koko elämän ajaksi. Pienituloisia lapsiperheitä on tuettava, eikä siihen riitä vain yhden vuoden väliaikaiset sosiaaliturvan korotukset. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo esittää blogikirjoituksessaan korotusten muuttamista pysyviksi ja kotipalvelun palauttamista 1990-luvun lamaa edeltäneelle tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme