Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo: Metsäpolitiikka paljastaa muiden puolueiden ympäristöuskottavuuden 

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo korostaa rakenteellisten uudistusten tärkeyttä talouden tasapainottamisessa, esittää turkistarhauksen kieltoa ensi hallituskaudella ja peräänkuuluttaa muilta puolueilta uskottavia ratkaisuja Suomen metsien tilan parantamiseksi. Ohisalo puhui vihreiden järjestöjen puheenjohtajille Helsingissä 28.1.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

Embargo 28.1. klo 15:10.

– Vuonna 2035 hyvinvointivaltion talous on tasapainossa, Suomi hiilineutraali ja työnteko kaikille kannattavaa. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että talous asetetaan planeetan rajoihin, vihreällä siirtymällä houkutellaan Suomeen investointeja ja luodaan työpaikkoja ja työllisyysaste nostetaan 80 prosenttiin, Ohisalo toteaa.

Ohisalo korostaa puheessaan, että valtiontalouden tasapainottamiseen tarvitaan kaikkia kolmea: menoleikkauksia, veronkorotuksia ja rakenteellisia uudistuksia.

– Olen sitä mieltä, että alussa kannattaa painottaa rakenteellisia uudistuksia, sillä ne luovat kasvua ja tuovat säästöjä tulevaisuudessa, Ohisalo painottaa.

Turkistarhauksen epäkohdat ovat viime aikoina puhuttaneet.

– Valtaosa suomalaisista ei hyväksy turkistarhausta. Minusta pitäisi olla aivan selvää, että turkistarhaus tulee lopettaa siirtymäajalla, ja jo ensi hallituksen pitäisi tehdä asiasta päätös, Ohisalo vaatii.

Suomen metsien luonnon monimuotoisuus on heikentynyt ja hiilinielut romahtaneet. Kevään vaaleissa puolueiden metsäpolitiikka määrittää niiden ympäristöpolitiikan uskottavuutta.

– Haastankin kaikki puolueet kertomaan äänestäjille avoimesti ennen vaaleja: Oletteko valmiit laskemaan hakkuumääriä? Oletteko valmiit suojelemaan vanhoja ja luonnontilaisia metsiä? Oletteko valmiit lisäämään luonnonsuojelun määrärahoja?, Ohisalo kysyy.


Lue koko puhe: Liittenä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Harjanne ja Elo: Paremmalla kaupunkipolitiikalla luodaan kestävää hyvinvointia ja ratkotaan suurimpia ongelmia17.3.2023 16:17:59 EET | Tiedote

Kaupungeilla on keskeinen rooli talouden uudistamisessa ja osaamisen pohjaavan hyvinvoinnin luomisessa. Samalla kaupunkeja tarvitaan myös ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisessä. Monet Suomen kannalta keskeiset ongelmat kohdataan ja ratkaistaankin juuri kaupungeissa. Vihreät julkaisivat tänään teesinsä parempaan kaupunkipolitiikkaan.

Ohisalo: Lapsiperheköyhyyden torjunnasta ei saa tinkiä ensi hallituskaudellakaan9.3.2023 11:33:28 EET | Tiedote

Lapsena koettu köyhyys jättää pitkän jäljen koko elämän ajaksi. Pienituloisia lapsiperheitä on tuettava, eikä siihen riitä vain yhden vuoden väliaikaiset sosiaaliturvan korotukset. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo esittää blogikirjoituksessaan korotusten muuttamista pysyviksi ja kotipalvelun palauttamista 1990-luvun lamaa edeltäneelle tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme