Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo: On suuri juhlan päivä, kun Sallan uusi kansallispuisto on nyt avattu

Jaa

– Tänä päivänä kansallispuistojen merkitys on suomalaisille ehkä suurempi kuin koskaan, kuvasi ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo kansallispuistojen tarvetta avatessaan tänään uutta kansallispuistoa Sallassa.

– Vakava koronapandemia on vyörynyt koko maailman yli. Luonnossa virkistäytyminen ja ulkoilu on ollut näinä vaikeina vuosina meille suomalaisille täysin korvaamatonta, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo sanoi avauspuheessaan.

Koronapandemian myötä suomalaiset ovat löytäneet retkeilyn aivan uudella tavalla ja kansallispuistojen kävijämäärät ovat kasvaneet valtavasti. Vuonna 2021 kansallispuistoissa oli yli neljä miljoonaa käyntiä, kun vielä vuonna 2019 luku oli reilu 3,2 miljoonaa.

On arvokasta ja tärkeää, että kansallispuistoissa jokainen pääsee nauttimaan maksutta luontopoluista ja taukopaikoista. Puhumattakaan upeasta luonnon kirjosta ja kansallismaisemista, Ohisalo sanoi.

Sallan uudessa kansallispuistossa vanhat metsät ja laajat vaaramaisemat kohtaavat vaikuttavan rotkolaakson. 

– Kansallispuistot ovat ainutlaatuinen kokoelma Suomen luonnon helmiä ja arvokkaimpia luontotyypejämme. Ne tuovat suojan valtavalle määrälle erilaisia uhanalaisia lajeja, Ohisalo kuvasi kansallispuistojen merkitystä luonnon monimuotoisuudelle.

– Olemme tällä hallituskaudella yli kaksinkertaistaneet luonnonsuojelun rahoituksen. Paljon töitä luonnon suojelun, kunnostamisen ja ennallistamisen saralla onkin käynnissä. Luonnonsuojelun rahoituksella huolehditaan myös kansallispuistoistamme, kuvasi Maria Ohisalo luonnonsuojelun kehitystä tällä hallituskaudella.

– Uusia kansallispuistoja tarvitaan tulevaisuudessakin lisää Suomeen, Ohisalo sanoi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto: Lapsille kesän puistoruokailu koko maahan23.6.2022 11:57:49 EEST | Tiedote

Vihreät esittää, että Suomen jokaisessa kunnassa tulisi tarjota kaikille alle 16-vuotiaille lämmin ateria arkipäivisin, kirjoittaa Outi Alanko-Kahiluoto Vihreässä blogissa. Hurja inflaation kiihtyminen ja ruoan hinnan nousu osuu kipeästi pienituloisiin lapsiperheisiin, eivätkä kaikki lapset saa kesäaikaan lainkaan lämmintä ruokaa. Suomen jokaisessa kunnassa tulisi Alanko-Kahiluodon mukaan tarjota kaikille alle 16-vuotiaille lämmin ateria arkipäivisin. Helsingissä puistoruokailu täytti tänä vuonna jo 70 vuotta.

Vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat hallintovaliokunnassa: Paperittomien kertalaillistaminen kannatettavaa22.6.2022 13:36:02 EEST | Tiedote

Eduskunnan hallintovaliokunta antoi tänään lausunnon työelämä- ja tasa-arvovaliokunnalle yhdenvertaisuusvaltuutetun kertomuksesta eduskunnalle. Yhdenvertaisuusvaltuutettu ottaa kertomuksessaan kantaa muun muassa paperittomien asemaan. Valtuutettu katsoo, että Suomeen ennen vuotta 2017 saapuneiden ja täällä edelleen vailla oleskelulupaa olevien oleskelu tulisi virallistaa erillislailla. Vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat kannattavat valtuutetun ehdotusta eriävässä mielipiteessään.

Kansanedustaja Noora Koponen: Tuetaan nuorten mielenterveyttä ottamalla käyttöön 100€ kulttuuriraha!21.6.2022 14:50:27 EEST | Tiedote

“Kulttuurin käyttämisen positiivisilla vaikutuksilla mielenterveydelle on laaja tutkimusnäyttö. Taide ja kulttuuri parantavat tunteiden säätelyä, kehittävät selviytymiskeinoja ja madaltavat stressihormonien tasoja fyysisten terveyshyötyjen lisäksi. Tämä alentaa pitkässä juoksussa sotepalveluiden käyttöä. Kulttuurin kuluttamisen lisääminen on siis tehokasta hyvinvointitaloutta”, Koponen sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme