Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo: Saimaalla kuollut norppa osoitus siitä, miksi verkkokalastuskielto tarvittaisiin

Jaa
Tänään on Saimaan Pihlajavedellä löytynyt kuhaverkkoon menehtynyt norppa. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo kirjoitti tänään sosiaalisessa mediassa siitä, miten verkkokalastuskielto ehkäisisi norppakuolemia.

– Juuri tässä kuussa eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnassa käsiteltiin kansalaisaloitetta verkkokalastuksen kieltämiseksi saimaannorpan levinneisyysalueella. Vihreät kannatti aloitetta, mutta jäimme lähes yksin, Ohisalo korostaa.

Valiokunnan käsittelyssä vain vasemmistoliiton toinen edustaja äänesti verkkokalastuksen kieltämisen puolesta yhdessä vihreiden kanssa. Kokoomuksen, keskustan, SDP:n ja muiden puolueiden edustajat äänestivät norpille vaarallisen verkkokalastuksen puolesta.

– Saimaannorpan suojelulla on suomalaisten vahva tuki. Jotta maailman uhanalaisimman hylkeen suojelu saadaan turvattua, tarvitaan siihen eduskunnan enemmistön tuki. Siihen eivät pelkät puheet riitä. Vetoan muihin eduskuntapuolueisiin: miettikää vielä kerran, onko verkkokalastus kuolleiden norppien arvoista, Ohisalo lisää.

Lue koko päivitys: https://www.facebook.com/OhisaloMaria/posts/660981515388012

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme