Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Marja-Riitta Vest aloittaa tammikuussa VAMKin TKI-päällikkönä

Jaa

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan vahvistaminen ja laajentaminen on yksi Vaasan ammattikorkeakoulun strategisista kulmakivistä. Uuden TKI-päällikön laajat verkostot ja vankka kehittämistausta tuovat tavoitteet askeleen lähemmäs.

Marja-Riitta Vest on Vaasan ammattikorkeakoulun uusi TKI-päällikkö.
Marja-Riitta Vest on Vaasan ammattikorkeakoulun uusi TKI-päällikkö.

Vaasan ammattikorkeakoulun uudeksi TKI-päälliköksi on valittu KTM Marja-Riitta Vest. Hän aloittaa tehtävässään 11.1.

Vest siirtyy VAMKiin Keha-keskuksen johtavan asiantuntijan paikalta. Laajan työkokemuksensa ansiosta hän on perehtynyt niin koulutukseen, yrittäjyyteen ja työelämäyhteistyöhön kuin sote-alaan ja kehitysrahoitukseenkin. Pitkän uransa varrella Vest on luonut kattavan verkoston yritysmaailman ja hankerahoituksen sekä koulutuksen parissa.

– Tähän saakka kertynyt osaamiseni yhdistyy loistavasti uudessa tehtävässä: voin miettiä kokonaisuutta ja tuoda toimijoita yhteen. Vahvuuteni on aina ollut, että olen työssäni yhtä aikaa strateginen ja operatiivinen. En siis jätä asioita suunnitelmien tasolle, vaan hoidan ne loppuun, Marja-Riitta Vest sanoo.

TKI-päällikkö vastaa VAMKin uuden hankerahoituksen hankkimisesta, rakentaa verkostoja ja edistää TKI-osaamista ja tietoisuutta sekä ammattikorkeakoulun sisällä että yhteistyökumppaneiden suuntaan.

– Lähden uuteen työhöni nöyränä, mutta uteliaana ja avoimena. VAMKin vahvuudet, kuten työelämäyhteistyö ja innovatiiviset laboratoriotoiminnot ovat alueen hyvinvoinnin kannalta merkityksellisiä, ja haluan olla mukana kehittämässä vahvuuksia lisää. Lisäksi meillä on huippuluokan asiantuntevat opettajat ja dynaamisia nuoria, joissa on raikasta luovuutta. Nämä ovat mahdollisuuksia, joita kannattaa hyödyntää vielä nykyistä enemmän.

Yhdessä innovoiden

Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Kati Komulainen toteaa, että Vaasan ammattikorkeakoulun tavoitteena on kasvattaa merkittävästi hankesalkun kokoa.

– Marja-Riitan laaja-alainen hankeosaaminen, upeat verkostot ja kyky operoida monitoimijaisessa maailmassa vaikuttivat hänen valintaansa. Olemme todella iloisia saadessamme hänen osaamisensa käyttöömme ja sitä kautta Vaasan ja koko Pohjanmaan hyväksi.

VAMKin TKI-hankkeissa on tällä hetkellä vuosittain mukana 150 yrityskumppania. Tavoitteena on nostaa kumppanien määrä 250:een vuoteen 2024 mennessä.

– Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat myös Novia ja Vaasan yliopisto, joiden kanssa olemme osa alueellista innovaatiojärjestelmää. Avoin viestintä on yksi vaikuttamisen työkalu, Marja-Riitta Vest toteaa.

 

Lisätietoja: Marja-Riitta Vest, puh. 040 539 6695

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marja-Riitta Vest
puh. 040 539 6695

Kuvat

Marja-Riitta Vest on Vaasan ammattikorkeakoulun uusi TKI-päällikkö.
Marja-Riitta Vest on Vaasan ammattikorkeakoulun uusi TKI-päällikkö.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme