Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry

Markkinapaikasta kiertotalouden digiloikka -seminaari 19.4.2018 Helsingissä

Jaa

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP järjestää Markkinapaikasta kiertotalouden digiloikka -seminaarin 19.4.2018 Helsingin Messukeskuksessa. Seminaari kokoaa yhteen laajan joukon ympäristöalan asiantuntijoita. Seminaarissa luodaan ensin katsaus Suomen kiertotalouden näkymiin, minkä jälkeen keskustellaan ympäristöalan ajankohtaisesta isosta kysymyksestä, jätteiden ja sivuvirtojen sähköisestä markkinapaikasta.

Seuraavan vuoden aikana eri toimijat tulevat esittämään omat ratkaisuehdotuksensa resurssitehokkaan ja vähähiilisen yhteiskunnan luomiseksi, kun Suomessa valmistellaan seuraavaa hallitusohjelmaa ja tulevan EU-komission työohjelmaa muovataan. Suomi tavoittelee kiertotalouden kärkimaan asemaa. Valmisteilla oleva sähköinen materiaalien markkinapaikka on keskeinen työkalu materiaalien kierron tehostamisessa.

Seuraavina vuosina tullaan tekemään tärkeitä kiertotaloutta koskevia linjauksia. Uudistetut jätedirektiivit on tuotava kansalliseen lainsäädäntöön kesään 2020 mennessä. Uudet jätedirektiivit luovat omalta osaltaan hyvän pohjan kiertotalouden mukaisten toimien synnyttämiseksi Suomessa ja Euroopassa. Jätedirektiivien kansallisen täytäntöönpanon ohella eri toimijoiden tulisi tehdä yhteistyötä ainakin turvallisten materiaalivirtojen kehittämiseksi, jätteenpolton vähentämiseksi, kustannustehokkaan kierrätyksen lisäämiseksi, uusioainesmarkkinoiden synnyttämiseksi sekä digitaalisten ratkaisujen hyödyntämiseen liittyvien haasteiden ratkaisemiseksi.

Median edustajat voivat osallistua seminaariin ilmaiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry

Toimitusjohtaja Otto Lehtipuu, p. 040 862 2014 tai otto.lehtipuu@ytpliitto.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry
Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry
Eteläranta 10
00131 Helsinki

09 172 841, ytpliitto@ytpliitto.fihttp://www.ytpliitto.fi

YTP on Suomessa toimivien vastuullisten ympäristöalan yritysten toimialajärjestö, joka ajaa yritysmyönteistä toimintaympäristöä, toimialan arvostuksen nostamista sekä luonnonvarojen kestävää hyödyntämistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry

Monipuolinen kattaus erilaisia kiertotalousesimerkkejä29.6.2017 11:06Tiedote

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n jäsenet ovat keskeisiä toimijoita nykyisissä ja tulevaisuuden kiertotalousratkaisuissa ja ovat aktiivisesti soveltamassa uusia digitalisaation mukanaan tuomia mahdollisuuksia sekä uudenlaisia kumppanuuksia. Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry on kerännyt jäsenyrityksiltään esimerkkejä kiertotalouden mukaisista tuotteista ja palveluista. Kiertotalousesimerkit on nyt koottu yhteen ja niihin voi tutustua YTP:n nettisivuilla.

YM:n jätelakiehdotus vaarantaa tervettä kilpailua ja rikkoo hallitusohjelmaa10.3.2017 12:36Tiedote

Ympäristöministeriön asettaman työryhmän ehdotus jätelain muuttamisesta julkaistaan tänään. Ehdotuksen mukaan jätelailla poikettaisiin uudesta hankintalaista antamalla huomattavasti laajempia etuoikeuksia jätealan kunnallisille toimijoille. Lisäksi työryhmä esittää, että hallitusohjelman kirjausta kuntien yksinoikeuksien rajaamisesta asumisessa syntyvään jätteeseen ei toteutettaisi sellaisenaan. Työryhmä oli hyvin erimielinen. Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP jätti Suomen Yrittäjien ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kanssa yhteisen eriävän mielipiteen työryhmän loppuraporttiin.

Vaikutusten arviointi: Jätelain yksinoikeuksien rajaaminen edistää kierrätystä ja kilpailua25.8.2016 10:58Tiedote

YTP tilasi keväällä vaikutusten arvioinnin Ramboll Finland Oy:ltä ja Lexia Asianajotoimisto Oy:ltä hallitusohjelman mukaisesta jätelain muuttamisesta siten, että kunnille jätelaissa annetut yksinoikeudet rajataan asumisessa syntyviin jätteisiin. Valmistuneen arvioinnin mukaan muutos parantaa Suomen mahdollisuuksia saavuttaa asetettavat kierrätysvelvoitteet ja lisää kilpailua jätehuollossa.

Elinkeinoelämän keskusliiton PK-johtaja, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja ja Ympäristöteollisuuden toimitusjohtaja: Hankintalaki turvaa terveen kilpailun, eikä vaaranna pk-sektorin jätehuoltopalveluja28.4.2016 12:45Tiedote

Uusi hankintalaki on valmisteilla ja tulossa eduskunnan käsittelyyn lähikuukausien aikana. Julkisessa keskustelussa on noussut esiin väärinkäsityksiä hankintalain uudistuksen vaikutuksista jätehuollon tulevaisuuteen pienten ja keskisuurten yritysten kannalta. Kuntapuolen näkemyksissä on annettu jopa ymmärtää, että yritysten palveluiden saanti olisi vaarassa. Näin asia ei ole.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme